ΟΦΗ: Στο ρευστό πεδίο των πλέι οφ

Απόψεις
ΟΦΗ: Στο ρευστό πεδίο των πλέι οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τρία ματς του Δεκεμβρίου με δυο «ανταγωνίστριες» ομάδες στο «Γεντί Κουλέ» (Άρης, Παναθηναϊκός) και οι κρίσιμες μάχες από το καλημέρα του 2020, που θα κρίνουν τον στόχο.

Ο ΟΦΗ παραμένει τέταρτος παρά τις μεγάλες απώλειες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (δυο νίκες - πέντε ήττες), όπου πρόσθεσε μόλις 6 βαθμούς, έναντι 13 βαθμών στις πρώτες έξι.

Μαζί συρρίκνωσε και στατιστικές του επιδόσεις σε γκολ και τελικές, περνώντας στην τέταρτη θέση (156) στις τελικές μετά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (170) και Ολυμπιακό (166). Είχε και την ατυχία να σημαδεύει τα δοκάρια (δεύτερος στη λίστα μετά τον ΠΑΟΚ με 8). Έπεσε και ενδέκατος στη ζώνη φόρμας.

Το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι ο έντονος ανταγωνισμός που ακολουθεί για την εξάδα καθώς οι αποστάσεις μέσα (Λάρισα, Ξάνθη)  και έξω από αυτή (Άρης -1, Λαμία -2, Παναθηναϊκός -2, Ατρόμητος -4, Βόλος -5), είναι εμφατικά ρευστές:             

Επομένως θέλουν προσοχή τα ματς του β΄ γύρου που θα κρίνουν.

Με τον Άρη που ακολουθεί είναι ένα ντέρμπι με τα όλα του καθώς πασχίζει να μπει στην εξάδα και είναι μόλις ένα βαθμό πίσω. Στον ΟΦΗ το αβαντάζ μπορεί να εκφραστεί από τα «κλειδιά» αντικατάστασης Μεγιάδο και Ναμπί (τα φετινά δείγματα γραφής του Σακόρ, είναι ενθαρρυντικά…), ή από την εκμετάλλευση των αδυναμιών στην πίσω γραμμή του αντιπάλου. Φυσικά και η δύναμη της έδρας, που κρατά την ομάδα ψηλά στη βαθμολογία

Στις τρεις αγωνιστικές του μήνα (Άρη, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό), ζητείται το μάξιμουμ. Από το 2020, θα έχει και το "βαρόμετρο" των μεταγραφικών ενισχύσεων ή και «επουλώσεων»…

Στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται ο ΟΦΗ είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει μέσα από το "μοντέλο" του, επομένως ξεχνάμε τις αναζητήσεις κλασικού τύπου. Οι κινήσεις που γίνονται ήδη είναι στοχευμένες, με χαρακτήρα "επενδυτικό" ή αν κριθεί τεχνικά θα έχουν διορθρωτικό πρόσωπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News