ΟΦΗ: Πού είναι οι… φωνές σου κυρ Παντελή;

Απόψεις
ΟΦΗ: Πού είναι οι… φωνές σου κυρ Παντελή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολύωρη παρουσία του πρώην προέδρου και γενικού αρχηγού της ΠΑΕ ΟΦΗ Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη στον εξώστη του ΒΑΚ, έξυσε μνήμες! Από τις… φωνές και την εγρήγορση άλλων καιρών στην ηρεμία του νέου «μοντέλου» στον ΟΦΗ. «Ρε σεις, φάτε την μπάλα…»!

Πριν από λίγο καιρό εθεάθη ο Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης στο «Βαρδινογιάννειο» αθλητικό κέντρο να κάθεται στον εξώστη, μέχρι αργά, με τις ώρες και να χαίρεται τη δουλειά παικτών και προπονητών στα γήπεδα.

Σίγουρα οι παίκτες, νέα ή ξένα παιδιά δεν τον γνωρίζουν για τις παλιές δόξες και τα έντονα σημεία της ιδιοσυγκρασίας του. Ο ίδιος όμως δεν ένιωσε μόνος εκεί…!

Τι Σαμαράς, τι Νιόπλιας, τι Τσινός, τι Πατεμτζής, τι Ανδρεανίδης, τι Βάβουλας, τι Σταυρακάκης, τι Δερμιτζάκηδες, τι Αλεξούδης  και τόσοι άλλοι από την ομάδα του ΟΦΗ το πνεύμα της οποίας οδηγεί…

Αλλά και τι Κωφίδης, ο παλιόφιλος!

Ο καθένας τους και από χίλιες ιστορίες με τον κυρ Παντελή, τον οποίον πάντα εκτιμούσαν και έτρεχαν να λύσουν κάθε θέμα που προέκυπτε.

Αν πάντως ήταν τώρα, εκείνος γενικός αρχηγός σήμερα, οι φωνές του Μυριοκεφαλιτάκη θα ακούγονταν... μέχρι τον Αλμυρό, για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα στο τελευταίο δευτερόλεπτο στο Περιστέρι.

«Ρε σεις…» θα τους φώναζε, «την μπάλα την τρώμε ρε, δεν αφήνουμε να περάσει να γίνει γκολ…» και άλλα βαρύτερα τέτοια "γουστόζικα" χαρακτηριστικά της εποχής του.

Θα τρωγόταν με τα ρούχα του, θα γκρίνιαζε, δεν θα κοιμόταν τις νύχτες και θα κατέβαζε καντήλια σε όποιον έβρισκε μπροστά του! Δεν θα μπορούσε με τίποτα να χωνέψει την ύπαρξη αυτού του κλίματος ηρεμίας, μετά από τρεις, τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην ομάδα. Ακατανόητο φαινόμενο θα ήτανε...

Τώρα ο Παντελής έζησε από κοντά την αίγλη του νέου «μοντέλου», την αφήγηση των μαθημάτων, αλλά και την απόλυτη επιβολή και πειθαρχία που κυριαρχεί στο πρόσωπο και στο πνεύμα του Γιάννη Σαμαρά…

Άλλο το μοντέλο, άλλος τρόπος δουλειάς, κάτι που σέβεται, αλλά που δικαιολογημένα δεν μπορεί να «τερματισθεί» μαζί του. Άλλες εποχές, άλλες ιδέες, άλλες ηγεσίες!

-Όπως στις εποχές του Γκέραρντ πάντως και ο Γιάννης Αρώνης ο μεγάλος! Παντού με τον ΟΦΗ μέσα έξω, ακόμη και στα κύπελλα και γείτονας με το μεγάλο κεφάλι της ομάδας, τον Γιάννη Σαμαρά. Από τις ανεξίτηλες εποχές των θριάμβων, η σχέση μεταξύ τους ήταν διαρκώς επικοινωνιακή… Και τα κομπολόγια… κομπολόγια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News