Γιώργος Σαμαράς: Στόχος μας φέτος είναι να σωθούμε γρήγορα

ΟΦΗ
Γιώργος Σαμαράς: Στόχος μας φέτος είναι να σωθούμε γρήγορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε σε αθηναϊκή αθλητική ιστοσελίδα...

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του σε αθηναϊκή ιστοσελίδα ο Γιώργος Σαμαράς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σαμαράς:

Για τον λόγο που ασχολήθηκε για τον ΟΦΗ: «Το δύσκολο ήταν να πείσω τους άλλους. Ηταν βασικά να τους εξηγήσω αυτό που ήθελα να δημιουργήσω για το νησί. Το δούλευα τρία χρόνια αυτό με τον ΟΦΗ. Για το πως λειτουργούν οι ομάδες»

Για το ρόστερ της διοίκησης: «Εγω είχα την ιδέα και από κει και πέρα κομμάτι κομμάτι φτιάχτηκε το πάζλ. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι δεν έχω καμία εμπλοκή. Το κομμάτι το δικό μου και του Ηλία είναι καθαρά διοικητικό. Η μόνη μου επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι μόνο αν πρέπει να ψάξω κάποιο παίκτη.

Για το πως ξεκίνησε το νέο πρότζεκτ του ΟΦΗ: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βρούμε τον άνθρωπο που θα ταιριάξει στην νοοτροπία. Είμαι ευχαριστημένος με τον πρόεδρο και αν δεν ήμουν δεν θα ήμασταν καν εδώ. Όλο αυτό μέχρι να μπούμε στην ομάδα κράτησε 6 μήνες»

Για το τι εννοει με το διαφορετικό: «Το καλό με την ομάδας μας εδώ , πέρα από το τι είναι ιστορική ομάδα, είναι ότι ο κόσμος δεν έχει πάρα πολλές απαιτήσεις. Η νοοτροπία του φιλάθλου της ομάδας δεν είναι να πάρουμε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά το να υπάρξει μία σταθερότητα. Σκοπός δικός μας είναι να υπάρξει ένα μοντέλο από τις ακαδημίες, από τις πολύ μικρές ηλικίες. Αν δεν επενδύσεις στα δικά σου παιδιά πως θα φτιαξεις ομάδα»

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος έχει δει αλλαγές αλλά όλα θέλουν αργά και σταθερά βήματα»

Για το ότι μιλάνε για καλά λόγια για το πρότζεκτ του ΟΦΗ: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό. Εμείς δεν έχουμε δείξει τα σχέδια μας, ούτε ήρθαμε να υποσχεθούμε μεγάλα πράγματα. Αυτό που μας έχει βοηθήσει είναι η πορεία της ομάδας, δηλαδή αυτό που παρουσιάζει η ομάδα».

Για το ότι ο ΟΦΗ προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο πάντα: Μα ποδόσφαιρο δεν παίζουμε. Η δικιά μας φιλοσοφία είναι το ποδόδφαιρο. Να ξεκινάμε από πίσω με πάσες και να παίζουμε ποδόσφαιρο. Το ότι μπορούμε να το κάνουμε εμείς αυτό και οι άλλοι δεν μπορούν δεν το κατακρίνω«

Για το αν αυτό μπορεί να ξεπεράσει τον τρομερή ομάδα του 90΄  του ΟΦΗ και του Γκέραρντ: «Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αλλά αυτός είναι σκοπός μας. Πλέον είμαστε χαμηλά στην UEFA και είναι δύσκολο. Τα μεγάλα έσοδα είναι στο group stage. Θέλω να πω ότι έχουν αλλάξει στα δεδομένα. Στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι – οφ του Πρωταθλήματος. Το να κάνουμε μία καλή πορεία και να μπούμε στα πλέι – οφ στα επόμενα 5 χρόνια είναι εφικτό. Φέτος στόχος μας είναι να σωθούμε γρήγορα. Πέρυσι σωθήκαμε τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να φτάσουμε από κει στο μεγάλο βήμα.»

Για το αν τους έχει περάσει από το μυαλό για κάτι μεγαλύτερο για φέτος: «Όχι η αλήθεια είναι ότι εμείς δουλεύουμε και δεν έχουμε το μυαλό σε κάτι τέτοιο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Το πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστικό φέτος»

Για το Το «Γεντί Κουλέ»: « Είναι το γήπεδο μας. Δεν αποτελούσε ποτέ λύση το «Παγκρήτιο»

Για το ποιος κάνει το σκάουτινγκ: «Πέρα από τον Νέϊρα οι υπόλοιποι βρέθηκαν από την ομάδα σκάουτινγκ»

Για το αν  ανάμεσα σε τόσες προσωπικότητες δημιουργούνται μεταξύ τους προβλήματα: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο ένας βοηθάει τον άλλο και όλοι έχουμε κοινή φιλοσοφία και νοοτροπία. Υπάρχει ομάδική δουλειά και λειτουργία. Η νοοτροπία από τον προπονητή μέχρι το στέλεχος είναι ίδια. Αυτός είναι ο χαρακτήρας πολλών στην ομάδα. Όταν κάποιος ακολουθεί διαφορετική πορεία, από μόνη της η ομάδα τον αποβάλει»

Για την επιλογή του Σίμου: «Η επιλογή του Σίμου έγινε με βάση τη φιλοσοφία που θέλαμε να δείξουμε και το πως θέλαμε να παίξουμε. Η εμπειρία δεν παίζει ρόλο αλλά αυτό το οποίο ήθελα ήταν οι γνώσεις. Εμείς δίνουμε την ευκαιρία σ΄ ένα νέο άνθρωπο με γνώσεις».

Για τον Γιάννη Σαμαρά: «Δεν ξέρω γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό ή για το γιατί σταμάτησε ο Γιάννης. Το θέμα της παραγωγής παικτών θέλει πολύ δουλειά. Φέτος δημιουργήσαμε την Κ-14, κ-13 και να μπορείς να πεις ένα από τα παιδιά αυτά να πάνε στην  πρώτη ομάδα. Αυτό είναι παραγωγή χρόνου. Τα παιδιά που είναι τώρα στον Παναθηναϊκό είναι αποτέλεσμα πορείας χρόνων».

Για το πως γίνεται η επιλογή παιδιών :  «Πρώτα απ΄ όλα έχουμε επικεντρωθεί στο νόμο του Ηρακλείου και έχουμε περίπου 3000 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών»

Για την παραφιλολογία για το περσινό ματς με τον Παναθηναϊκό: Δεν ασχολούμαστε με τις ανακοινώσεις των άλλων. Εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο»

Για τo VAR: «Εγώ είμαι υπέρ του VAR. Σίγουρα λάθη θα γίνουν. Θέλει χρόνο για να το μάθουμε καλύτερα. Σαν λαός είμαστε καχύποπτοι και αυτό δεν αλλάζει»

Για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται από την τρίτη θέση και κάτω. Υπάρχει μεταξύ των ομάδων απόσταση 6-7 βαθμών. Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν χέρι – χέρι μέχρι τέλους. Ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι. Δεν γίνανε πολλές προσθήκες. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι. Είναι ένας μαραθώνιος και όποιος αντέξει. Είναι πολλά τα κριτήρια».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη: «Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ διαβασμένος. Το παιχνίδι δεν μας βγήκε. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός στο τελευταίο εικοσάλπετο έπαιξαν προσεκτικά για να κρατήσουν το σκορ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι με το επιθετικό μας ποδόσφαιρο έχουμε βάλει έναν προβληματισμό στον αντίπαλο»

Για το μπάτζετ του ΟΦΗ: «Δεν θα πω νούμερο. Είναι στα λογικά πλαίσια. Όσο είναι τα έσοδα μας θα είναι και τα έξοδα μας. Αυτό είναι το σωστό».

Για τις πολεμικές ανακοινώσεις και για το να σκεφτέται ότι έκανε καλά που δεν έπαιξα μπάλα στην Ελλάδα: «Από τα 16 μου που έφυγα δεν σκέφτηκα ποτέ να γυρίσω. Άμα γύρναγα στην Ελλάδα θα γύρναγα μόνο για τον ΟΦΗ. Είμαι Έλληνας και ήταν μονόδρομος η επίστροφή στα πάτρια εδάφη. Αν εγώ μπορώ να βοηθήσω έστω και λίγο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζεις κάτι αν βγάλεις μία πολεμική ανακοίνωση, δεν αλλάζει κάτι»

Για τη Εθνική και πως ένιωσε όταν χτύπησε το πέναλτι με την Ακτή: «Δεν σκεφτόμουν. Είχα χρόνο να ηρεμήσω, να πέσουν οι σφυγμοί μου. Δεν μπήκα στη διαδικασια να σκεφτώ τι θα γινόταν αν το έχανα»

Για το αν θα ξαναδει το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα: «Δεν το έχω ούτε πρόκειται να το ξαναδώ. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα έπαιζα ξανά αυτό το παιχνίδι. Γίνανε ευκαιρίες αλλά ήμασταν άτυχοι»

Για το πέναλτι που έχασε ο Γκέκας: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του . Έτυχε να χάσει ένα πέναλτι. Συμβαίνουν αυτά»

Για το τι είχε σαν βάση η ομάδα τότε: «Είχε τη βάση του 2004 αλλά τόσο τη νοοτροπία αλλά και τη λογική». 

Για το κλίμα τότε και για το ότι υπήρχαν παίκτες τσακωμένοι στο μουντιάλ της Βραζιλίας: «Όλα έχουν να κάνουν με τον προπονητή. ΄'Οταν υπάρχει μία οργάνωση, μια πειθαρχία είναι δύσκολο να ξεφύγεις. Αυτός που προσπαθούσε να κάνει κάτι διαφορετικό θα τον έβγαζε το ίδιο το σύστημα. Υπήρχαν τσακωμοί και λογικό ήταν. Όταν μπαίναμε τα ξεχνάγαμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Παίζαμε για την ομάδα και τους εαυτούς μας».

Για το τι σκέφτηκε όταν έφυγε ο Σάντος: «Χάθηκε η οργάνωση με το που έφυγε ο Σάντος. Δεν το περίμενα αυτό».

Για τον Ρανιέρι: «Ήταν ένας προπονητής με γνώσεις.Έχει διαφορά το να προπονείς μία ομάδα κάθε μέρα και διαφορά το να τους βλέπεις κάθε τρεις μήνες. Ο Σάντος δεν άλλαξε πολλά και πάτησε σ΄ αυτά που έκανε ο Ρεχάγκελ. Ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε να βάλει λίγα πράγματα σιγά -  σιγά»

Για το ότι κάποιοι λοιδορούσαν τότε: «Αυτά υπάρχουν. Εμείς από μικρές ηλικίες εδώ έχουμε μάθει τα παιδιά να κερδίζουν αλλά όχι να χαίρονται το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι πρέπει να βάλουν ένα γκολ και να παίζουν άμυνα»

Για το τι φταίει και η Εθνική δεν πάει καλά: «Δεν είμαι μέσα και δεν ξέρω. Εγώ ξέρω ότι όσο ήμουν εγώ υπήρχε οργάνωση». 

Για το ότι η ομοσπονδία έχει «φάει» παιδιά μύθους: «Δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Σίγουρα παίκτες που έχουν προσφέρει επιτυχίες θα πρέπει να μεταφέρουν στα νέα παιδιά την λογική. Πρέπει να μπουν παιδιά που γνωρίζουν τη σημαίνει Εθνική και όλο αυτό δεν έχει να κάνει με την ομοσπονδία»

«Εμείς εδώ κάνουμε κάτι πολύ ωραίο και σ΄αυτό είμαι συγκεντρωμένος»

Για το περιστατικό με τον Παπασταθόπουλο: «Από την εποχή που έφυγα μέχρι σήμερα δεν παρακολουθώ. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει μία προσωπικότητα. Αυτό που λέει είτε είναι σωστό είτε ένα λάθος. Οτιδήποτε είναι εκτός της αρμοδιότητας του ποδοσφαιριστή είναι λάθος. Δεν ξέρω αν έκανε υπέρβαση καθηκόντων. Αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν στον ΟΦΗ δεν θα μ΄ αρεσε».

Για το αν θα μπορούσε να είναι κάποιος παίκτης του ΟΦΗ: «Θα μπορούσε να είναι ο Τσιλιανίδης και ο Μάνος. Δεν θα μιλήσω για τους αμυντικούς μας, μιας και είναι ο Κώστας και ο Σωκράτης είναι έξω. Με την απόδοση του ο Τσιλιανίδης και ο Μάνος θα είναι κρίμα να μην υπάρχει μία κλήση έστω και σε φιλικό».

Για το αν μπορεί να υποστηρίξει το επιθετικό ποδόσφαιρο: «Υλικό πάντα θα υπάρχει στην Εθνική. Υπάρχει πολύ υλικό. Είναι καθαρά στην κρίση του το αν θα παίξει 4-3-3 ή πιο αμυντικά. Πλέον φτιάχνεται η ομάδα για την επόμενη διοργάνωση. Η ομάδα θέλει χρόνο να φτιαχτεί και να φτιάξει ένα κορμό».

Για το ποιοι πρέπει να αποτελέσουν ακρογωνιαίοι λίθοι: «Όπως λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν νέα παιδιά , οφείλεις να κρατήσεις και παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι θα μεταφέρουν την λογική της Εθνικής»

Για το αν αδικήθηκε στην Premier League: «'Επεσα σε μία δύσκολη περίοδο , μιας και άλλαξα τρεις διαφορετικούς προπονητές και τρεις διαφορετικές διοικήσεις. Ήταν ένα δύσκολο και κομβικό σημείο».

Για την πορεία του σε Ολλανδία : «Εγώ πήγα πρώτος στην Χέρενφειν. Στα 14 μου είχα πάει και έκανα προπονήσεις στη Φίτεσε. Εμένα μ΄ αρεσε αυτό που έζησα αυτό το 10ημερο. Στα 16 μου πήγα στη Χέρενφεϊν και δοκιμάστικα. Από την  πρώτη μέρα έκλεισε το θέμα»

Για το αν είχε τη φιλοδοξία να παίξει σε Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό: «Εμένα απο μικρός υπήρχε ο ΟΦΗ στο μυαλό μου. Πέρα από αυτό ήθελα να παίξω στο εξωτερικό»

Για το αν ενδιαφέρθηκε μεγάλη ελληνική ομάδα: «Υπήρχε κρούση τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα τηλέφωνο και όχι μία πρόταση ξεκάθαρη»

Για την Σέλτικ και τον Τζέι που δημιούργησε σχέση ζωής μαζί του: «Μιλάω με την οικογένεια του και προσπαθήσαμε να τον φέρουμε πέρυσι στον ΟΦΗ.  Με τον Τζέι υπήρχε σχέση και πριν από την αγκαλιά που όλοι είχαν δει. Όταν βλέπεις ένα παιδί που έχει τόση δύναμη,σου δίνει μεγάλα μαθήματα»

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News