ΑΕΛ - ΟΦΗ: Η πικρή ανατροπή, οι σημαντικές απουσίες, η χαμένη «κατοχή» και η ατυχία

Απόψεις
ΑΕΛ - ΟΦΗ: Η πικρή ανατροπή, οι σημαντικές απουσίες, η χαμένη «κατοχή» και η ατυχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πίεση ήταν δύσκολο να καλυφτεί με την ταυτόχρονη απουσία Μεγιάδο και Νέιρα, απέναντι σε μια ομάδα που είχε την πίστη της ολικής ίδιας ανατροπής επί του Άρη στο «Βικελίδης» (από 2-0 σε 2-3)

 Κι όμως το προηγούμενο άρθρο μας, (ΟΦΗ, υπομονή και στήριξη, για μια ομάδα που μεγαλώνει), ήταν εύστοχο και με την αιτιολογία του. Φυσικά τώρα, μετά την ανατροπή του γρήγορου 0-2 στη Λάρισα, έχει πιο δυνατή ισχύ.

Αν και μας πρόλαβε λίγες μέρες ό ίδιος ο Σίμος κάνοντας λόγο για τη διαχείριση μιας ομάδας που είναι νέα στη δομική και ποιοτική της σύσταση, όταν «…επειδή ήρθαν λίγο γρήγορα κάποια πράγματα στην ζωή, είναι πιο δύσκολο να διαχειρίζεσαι δύσκολες στιγμές από ότι μέτριες…».

Αναμφίβολα η μάχη στη Λάρισα ήταν εξ αντικειμένου μια αποστολή εκτός έδρας, με αυξημένο βαθμό δυσκολίας αλλά εκείνο που κρίνεται περισσότερο από το αποτέλεσμα, είναι αυτή καθαυτή η ανατροπή σε βάρος του ΟΦΗ που ήταν μπροστά με δυο γκολ από το καλημέρα. Η διαχείριση... Ο τρόπος, που το 0-2 έγινε 3-2.

Όχι ότι αυτό δεν συμβαίνει στο ποδόσφαιρο όσο κι αν το «γεύεται» πρώτη φορά φέτος η κρητική ομάδα.

Η ΑΕΛ δεν το έκανε πρώτη φορά, έχοντας ήδη καταγράψει μια απίστευτη ανατροπή επί του Άρη που είχε προηγηθεί 2-0 πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την 5η αγωνιστική…

Η… συνήθεια του ΟΦΗ να δημιουργεί ο ίδιος ανατρεπτικά (και σαρωτικά) σκορ επί αντιπάλων στην έδρα του, τώρα του ήλθε τούμπα μαζί και η χαμένη ευκαιρία να πάρει πόντους ενίσχυσης ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που έπεται σε αυτή τη όντως δύσκολη σειρά αγώνων του πρωταθλήματος.

Ήδη μετά από το ταξίδι στα Βόρεια (Καβάλα, Λάρισα), ο προπονητής του ΟΦΗ καλείται να διαχειριστεί τις δύο ήττες, ενόψει μιας μεγάλης πρόκλησης που έρχεται από τον Βορρά και ακούει στο όνομα «Δικέφαλος».

Η αλήθεια είναι ότι για να βρεθεί η κρητική ομάδα από τον παράδεισο στην κόλαση του Κάμπου, «συνέδραμαν» πολύ οι απουσίες δύο εξπέρ της μεσαίας γραμμής, στο ανασταλτικό (Μεγιάδο) και στο δημιουργικό φανταζί παιγνίδι (Νέιρα), που –όσο κι αν δεν υπάρχει το «αν» στο ποδόσφαιρο- θα αλλοίωναν την πίεση των αντιπάλων. Σημαντικές απουσίες.

Φάνηκε και στην ελάττωση των ποσοστών στην κατοχή της μπάλας από τον ΟΦΗ. Η παράμετρος των παραπάνω απουσιών μετράει και σε αυτό, αφού και οι δύο είναι κομβικοί στο κράτημα και τη κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή προς τα άνω και από τους στυλοβάτες της «κατοχής» που έχει επιδείξει σε όλο το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ.

Κατάματα το ματς δεν κύλησε με την ισχύ των δύο γκολ διαφορά και ήταν χρυσό κλειδί για τους μαχητικούς παίκτες της πολύ καλής ΑΕΛ που μείωσαν γρήγορα το 0-2 σε 1-2 μόλις στο 14’ με τον Μόρα, που τους έδωσε υψηλά αβαντάζ πίστης και ψυχολογίας.

Σε όλα αυτά η ατυχία με τον Γιαννούλη στο 68ο λεπτό να χρεωθεί αυτογκόλ με το οποίο η ΑΕΛ ισοφάρισε από το σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς που κόντραρε στον αμυντικό του ΟΦΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News