ΟΦΗ - Ξάνθη: Ένα παιχνίδι… αλλιώτικο από τ’ άλλα στο «Γεντί Κουλέ»!

Απόψεις
ΟΦΗ - Ξάνθη: Ένα παιχνίδι… αλλιώτικο από τ’ άλλα στο «Γεντί Κουλέ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ανταγωνισμός για τα πλέι οφ, το… αντίθετο αγωνιστικό στυλ και η τρελή παρουσία στους αριθμούς, δελεάζουν, για τα σχέδια που ετοιμάζουν Σίμος και Ραμίρεθ. Η νίκη θα κάνει τον ΟΦΗ «καβαλάρη» στον πίνακα

Έχουμε δει ήδη τον ΟΦΗ να νικάει τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο με… συνολικό σκορ 10-3 μέσα στο «Γεντί Κουλέ», σαν από μια ρουτίνα διεκπεραίωσης και ανατροπής. Τώρα, έρχεται η Ξάνθη. 

Το Σάββατο ο ακριτικός αντίπαλος, είναι ανταγωνιστής για μια θέση στα πλέι οφ. «Δηλωμένος» στόχος της Ξάνθης είναι η Ευρώπη, όπως ακριβώς στοχεύει χωρίς δηλώσεις, αλλά μέσα από την πορεία και τη δυναμική της ομάδας, ο ΟΦΗ.

Αυτό κάνει το παιγνίδι τους αλλιώτικο από τ’ άλλα, μαζί με πολλά ακόμη στοιχεία. Όπως:

-Η διαφορετική αντίληψη στο αγωνιστικό στυλ. Ο ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου ήδη κατακτά το «master» στην Ελλάδα για το παιγνίδι κατοχής, την καλύτερη επίθεση και τις περισσότερες «τελικές», ενώ η Ξάνθη του Κίκο Ραμίρεθ, δεν αποσπά τον θαυμασμό για το πλήθος των ευκαιριών της, δεν εντυπωσιάζει με το στυλ του παιχνιδιού της αλλά ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα.

Δίνοντας βάρος στα μετόπισθεν (…πιο ψηλά) οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού χτυπάνε με κόντρα επιθέσεις  και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα βάζουν γκολ, μόλις ανά 2,5 ουσιαστικές τελικές προσπάθειες… Ενδεικτικά με τον Παναθηναϊκό πέτυχαν γκολ (έστω με το VAR) παρότι σε όλο το παιχνίδι είχαν κάνει δυο τελικές!

Αλλά δεν μιλάμε για "λεωφορείο" στην άμυνα. Η Ξάνθη παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, και διαθέτει καλούς παίκτες στην αντεπίθεση και ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές της.

 Πολλά έχουν γραφεί για την πεντάδα παικτών που της κάνουν τη διαφορά με τους Φάμπιο Στουργκεόν, Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς, Αριστοτέλη Καρασαλίδη, Λεάντρο Σόσα και Μεχντί Τερκί.

Όλα αυτά (και άλλα μαζί) κάνουν τον Σίμο να δουλέψει με τους παίκτες του ιδιαίτερα για την προσαρμογή της «κατοχής» πάνω στο σφικτό και δουλεμένο παιγνίδι της Ξάνθης, επιδιώκοντας να βρει ειδικά  «κλειδιά» που θα ανοίγουν τις πόρτες των τειχών!

Το είδαμε και στο ρεπορτάζ από την προπόνησης της Τετάρτης στο ΒΑΚ: «Ο Γιώργος Σίμος και οι συνεργάτες του εστίασαν στην τακτική, δίνοντας κατευθύνσεις στους ποδοσφαιριστές, ενώ οι περισσότερες ασκήσεις ήταν προσαρμοσμένες στις ανάγκες του αγώνες με τους ακρίτες.»

Η τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ είναι λογικό να προσαρμόζει τα πλάνα της μέσα από τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας, ώστε να «τρυπήσει» το αμυντικό πλάνο της Ξάνθης.

Οι στατιστικές της Superleague 1 αν και δεν απηχούν την πραγματικότητα στην ακρίβεια των κινήσεων δίνουν στον ΟΦΗ 103 συνολικά τελικές στις επτά αγωνιστικές, με μέσο όρο 14,7 και γκολ ανά 6,9, έναντι 47 της Ξάνθης, μέσο όρο 6,7 και γκολ ανά 4,7…

-Δείτε το και αλλιώς: Ο ΟΦΗ είναι πρώτος στις τελικές του πρωταθλήματος με 103 και 5ος στον πίνακα με 13 βαθμούς ενώ η Ξάνθη είναι 12η με 47 και είναι 3η με 15 βαθμούς…

Αλώβητο «Γεντί Κουλέ»

Για τον ΟΦΗ το αλώβητο της έδρας (100% ως τώρα) αποτελεί μια από τις μόνιμες προκλήσεις, αυτή τη φορά απέναντι σε μια ομάδα που παίζει οργανωμένα «σφικτά» και έχει πετύχει να πάρει το 75% από τους ως τώρα αγώνες της μακριά από την έδρα της, έχοντας κερδίσει ΑΕΚ, Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό στις έδρες τους, όχι όμως και τη Λάρισα που την «σάρωσε» με 3-0.

Με αυτό τον τρόπο άλλωστε η ακριτική ομάδα έχει επιτύχει να είναι πρώτη σε συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας με 9 βαθμούς (που την έχουν εκτοξεύσει στην 3η θέση του πίνακα με 15 βαθμούς…

Ευνόητο είναι ότι υπάρχει βάσιμη ανταγωνιστικότητα μεταξύ των δύο ομάδων για μια θέση στα πλέι οφς . Με τη νίκη θα την περάσει…

Ο σκάουτ

Μην ξεχνάμε ότι στο «Γεντί Κουλέ», θα βρίσκεται το Σάββατο σκάουτ της Μαρσέιγ, που όπως έχει ήδη γράψει η "Νέα Κρήτη", το ένα ενδιαφέρον του, βάσει "γαλλικών πηγών" στρέφεται προς τον Τζόρντι Χοσέ της Ξάνθης, ενώ από τον ΟΦΗ μπορεί να ψαχτεί για μεσοεπιθετικούς και ακραίους επιθετικούς, με  βλέμμα -βάσει αναζητήσεων- στον Σεμέδο και τον Τσιλιανίδη.

Η Γαλλική ομάδα, δεν είναι στα καλύτερά της οικονομικά και αναζητεί λύσεις που δεν θα προκαλούν μεγάλα κασέ, όπως μπορεί να συμβεί από τους υψηλούς ορόφους της ευρωπαϊκής αγοράς. Ο ΟΦΗ διαθέτει ήδη παίκτες με ανεβασμένη κλάση με το παιγνίδι να γίνεται πολύ ενδιαφέρον, μετά και τις ελληνικές ιστορίες που έχουν προηγηθεί για τον Μεγιάδο. Λογικό, ο ΟΦΗ με την ποιότητα που έχει, το ομαδικό του παιγνίδι που αναδεικνύει τις ατομικές αξίες, έχει πολλά να επιδείξει στον τομέα της ζήτησης μπροστά του.

Η αναμέτρηση του Σαββάτου είναι ένα ακόμη σημαντικό ματς για τον ΟΦΗ. Η επαναφορά στις νίκες μετά το «διάλλειμα με το VAR στο «Καραϊσκάκης» και η ιδιαιτερότητα του αντιπάλου όπως η Ξάνθη, είναι δυο ακόμη από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News