ΟΦΗ

ΟΦΗ προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα!

Με το ρεσιτάλ ποδοσφαίρου από τον ΟΦΗ στο «Καραϊσκάκης», όχι μόνο πιστοποιείται η φράση του Γιώργου Σίμου ότι ««Ο ΟΦΗ… μεγαλώνει μέσα από τέτοιες καλές εμφανίσεις», αλλά αποκαλύπτεται και ο δρόμος που είναι ανάγκη να ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες…

Ο ΟΦΗ υμνολογήθηκε ανά την επικράτεια για το ποδόσφαιρο που υπηρέτησε απέναντι στον Ολυμπιακό. Για ώρες μιλούσαν το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή ειδήμονες και δημοσιογράφοι του ποδοσφαίρου για αυτό το μοντέλο που ήλθε να δώσει χρώμα στην ποδοσφαιρική μας ζωή.

Τα άρθρα στον τύπο και στο διαδίκτυο είναι άφθονα και εξαιρετικά πλούσια σε αναλύσεις, πολλά από τα οποία με την ευχή να εξαπλωθεί «ιογενώς» στο ελληνικό πρωτάθλημα το μοντέλο ποδοσφαίρου που δουλεύουν ο Γιώργος Σίμος, ο Γιάννης Σαμαράς, ο Νίκος Νιόπλιας και οι συνεργάτες τους στην κρητική ομάδα. Η αναγνώριση αυτή ήταν και μια ελάφρυνση στη στενοχώρια των παικτών του ΟΦΗ, που άξιζαν βαθμολογική συγκομιδή από το παιγνίδι τους στο «Καραϊσκάκης».

Κάτι που από μόνο πιστοποιεί το υψηλό στάτους που βρίσκεται η κρητική ομάδα.

Καθολική Αποδοχή

Είναι από τις φορές στο ποδόσφαιρο, που η μεγάλη τιμή κάνει focus στα μάτια των θεατών η ομάδα που έφυγε από ένα παιγνίδι χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.

Και από τις φορές εκείνες, που τα υμνολόγια ανά την επικράτεια πλημμυρίζουν με θαυμασμό για το ποδόσφαιρο που απόλαυσαν μαζί της, απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και δη μέσα στην έδρα της.

Ήδη έχουν περάσει επτά αγωνιστικές και η ομάδα αυτή, ο ΟΦΗ, πιστοποιεί όσα εμφάνισε από την αρχή με τρομερή δύναμη και σταθερότητα, απέναντι στον οποιοδήποτε, μικρό, μεσαίο ή μεγάλο αντίπαλο.

Η σπουδαία εμφάνιση με τα χαρακτηριστικά του «κάνω το παιγνίδι μου όποιος κι αν είσαι», «σε κοιτάω στα μάτια γιατί ξέρω τι θέλω κι έχω δουλέψει μεθοδικά γι’ αυτό», τσέκαρε το εισιτήριο του μέλλοντος για τον ΟΦΗ, έχοντας ήδη ολοκληρωμένο δείγμα γραφής από όλα τα επίπεδα των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα.

Με το ρεσιτάλ ποδοσφαίρου από τον ΟΦΗ στο «Καραϊσκάκης», όχι μόνο πιστοποιείται η φράση του Γιώργου Σίμου ότι ««Ο ΟΦΗ… μεγαλώνει μέσα από τέτοιες καλές εμφανίσεις», αλλά αποκαλύπτεται και ο δρόμος που είναι ανάγκη να ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες, για να ικανοποιήσουν τους θεατές και να αναπτυχθούν οι ίδιες, αλλάζοντας τις μίζερες συνήθειες ετών.

Είναι αυτό που μένει και είναι κυρίαρχο από τη μάχη του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκης, παρά τα εύλογα παράπονα για τη χρήση του VAR και το πέναλτι που αγνοήθηκε από το VAN, αλλά και τον διαιτητή, που έπρεπε να έχει ιδίαν άποψη κάνοντας δυο βήματα να δει με τα μάτια του πως ο Σεμέντο ανατρέπει τον Φιγκερέιντο…

-Για τη χρήση του VAR (όχι για το VAR) έχουμε επιμείνει από την αρχή και ίσως τώρα να συμμερίζονται την άποψή μας και όσοι χρήστες του διαδικτύου είχαν διαφωνήσει μαζί μας. Όταν βλέπεις τα κενά της λειτουργίας του, είναι ευνόητο ότι άλλοτε θα σε πάει καλά, και άλλοτε θα σε αδικήσει…

-Μια καλή και καθαρή ομάδα όπως ο ΟΦΗ, την εξυπηρετεί η κατά το δυνατόν ορθή λειτουργία της τεχνολογίας, διότι αγωνίζεται με καθαρό πνεύμα ποδοσφαίρου έχοντας απαλλαγεί από το πλήθος της σκοπιμότητας και του ποδοσφαίρου «λεωφορείου», που υπάρχει ως γενική εικόνα στο πρωτάθλημα. Ειδικά όταν μια ομάδα της περιφέρειας, μπαίνει να παίξει σε ένα γήπεδο μιας «κυρίαρχης» ομάδας με πολλαπλάσιο μπάτζετ, όπως το Σάββατο με τον Ολυμπιακό.

Ο ΟΦΗ μας έχει φέρει σε έναν κόσμο ονείρου και οραμάτων μέσα από το ποδόσφαιρο και εμείς οι φίλαθλοι, μέσα από την προσφερόμενη ικανοποίηση οφθαλμών, καρδιάς και ψυχής, αισθανόμαστε ότι τα καλύτερα είναι μπροστά και αξίζει να είμαστε συνοδοιπόροι,  συνταξιδιώτες με το ωραίο, το δημιουργικό και το ίδιο το φως του ποδοσφαίρου που πηγάζει από τον τόπο μας.

Έλα να σου δείξω κι άλλο …ένα κύριε Σάββα!

 Έλα μην τρελαθούμε. Από τη μια βγάζουν «όχι πέναλτι» τη φάση του Σεμέδο πάνω στο Φιγκεϊρέδο και από την άλλη ανακαλύπτουν πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού, δείχνοντας μια φάση κόρνερ στο 3΄με τον Νάστο και τον «ερυθρόλευκο» Σεμέδο σε μια συνήθη σκηνή διεκδίκησης!  

Είναι εμφανές πως κάποια μέσα που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, θέλουν να στηρίζουν τον κ. Θεοδωρίδη, που με τις δηλώσεις του μετά το παιγνίδι, είπε όσα είπε αφήνοντας μας εμβρόντητους με αυτό το 80-20 που χρησιμοποίησε αριθμητικά για τη διαιτησία Παπαδόπουλου σε βάρος… του Ολυμπιακού.

Τόση αντικειμενικότητα! Αφού λοιπόν ξαναδείδαν το ματς στο βίντεο, γιατί δεν έκαναν λόγο και το χέρι του Σεμέδο στην απομάκρυνση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 15', όπου κι εκεί ο ΟΦΗ θα μπορούσε να φωνάζει δυνατά για μια ακόμη περίπτωση πέναλτι;

(Η φωτογραφία του κ. Σάββα Θεοδωρίδη με τον Ηλία Πουρσανίδη, δεν είναι και αρχείου. Φαντάζεστε να άκουγε το Σάββατο κάτι τέτοια ο Ηλίας;)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια