ΟΦΗ

Σίμος: «Υπάρχει όραμα για τον ΟΦΗ»

Ο Γιώργος Σίμος μίλησε για την εφετινή προσπάθεια και την κεντρική φιλοσοφία των Κρητικών

Η μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ έχει προπονητικά την «σφραγίδα» του Γιώργου Σίμου και των συνεργατών του, αλλά βασίζεται και σε ένα κεντρικό σχεδιασμό.

Ο 41χρονος τεχνικός των Κρητικών, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την καθημερινή δουλειά, με στόχο τη διαρκή εξέλιξη, αλλά και το όραμα που έχει η διοίκηση και τα ποδοσφαιρικά στελέχη.

Μια κεντρική φιλοσοφία «χτισμένη» από τους Γιώργο Σαμαρά, Γιάννη Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη, με τον δεύτερο να πιστώνεται την επιλογή Σίμου.

Ο προπονητής του ΟΦΗ ανέφερε αρχικά για τις τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι: «Οι αριθμοί κάτι λένε. Εμείς από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην ομάδα, στην οποία λειτουργούν ένα πρότζεκτ ο Γιώργος Σαμαράς, ο Γιάννης Σαμαράς και ο Ηλίας Πουρσανίδης έχουμε ως στόχο να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και είμαστε χαρούμενοι που παίρνει σάρκα και οστά. Εμείς το βλέπουμε ως ωραία πρόκληση και θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτό».

Για τον επιθετικό προσανατολισμό της ομάδας του πρόσθεσε: «Αυτή θέλουμε να είναι η φιλοσοφία μας ως σύλλογος και αυτή είναι η νοοτροπία που έχουν οι άνθρωποι ηγούνται, κάτι που συμφωνούμε και εμείς στο τεχνικό επιτελείο. Ελπίζουμε να συνεχιστεί. Θέλουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και όταν δεν την έχουμε θέλουμε να την πάρουμε πάλι ξανά στην κατοχή μας. Είναι πολύ δύσκολο και μέσα από μικρά βήματα θα το πετύχουμε. Είναι δύσκολο, αλλά σιγά-σιγά θα το πετύχουμε. Κάθε μέρα θα βελτιωνόμαστε πάνω σε αυτό, αφού αυτή είναι η δουλειά μας και η καθημερινότητά μας. Έχουμε κάνει μία συμφωνία το προπονητικό επιτελείο με τους παίκτες και σίγουρα τα αποτελέσματα μας δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά και τα αποτελέσματα να μην ήταν τα επιθυμητά δε θα άλλαζε το πλάνο μας. Επειδή γνωρίζω αρκετά χρόνια τους ανθρώπους του σωματείου, δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα, όμως αυτά δίνουν πίστη σε ότι θέλουμε να κάνουμε ως ομάδα».

Για τον Σεμέντο και τα άλλα ταλέντα από το εξωτερικό: «Υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ, ο διευθυντής ποδοσφαίρου και όλοι δουλεύουμε για την επόμενη μεταγραφική περίοδο, ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας. Όλα αυτά λειτουργούν πάρα πολύ γρήγορα και από τον περασμένο Οκτώβριο άλλαξε η ιδιοκτησία και την τελευταία στιγμή κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μείνουμε στη σεζόν. Σε όλη την Ευρώπη, σε ομάδες όπως τον ΟΦΗ στα προηγμένα πρωταθλήματα, μέσα από την Ακαδημία μας θέλουμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία ή να προσελκύουμε παίκτες που μέσα από εμάς θα κάνουν το επόμενο βήμα».

Για τη δημιουργία μιας ομάδας, που θα φτάσει στα επίπεδα του παρελθόντος όπως επί των ημερών Γκέραρντ: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι που ηγούνται την ομάδα, έχουν όραμα και ιδέες για κάτι καλό. Εμείς έχουμε τα ίδια θέλω και παραμένουμε στο τώρα που είναι πιο σημαντικό και μέσα από τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε ένα μικρό βήμα. Σίγουρα ο ΟΦΗ έχει μία δυναμική και μία ιστορία που δημιουργεί πολλές προσδοκίες για την ομάδα. Είμαστε στην αρχή και πρέπει να δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτεροι προσωπικά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Θέλουμε να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μην αλλάζουμε ρότα. Θέλουμε σε κάθε αγώνα ή μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, είτε έχουμε τη νίκη είτε όχι. Αυτός είναι ο στόχος. Στο τέλος της χρονιάς θα αξιολογήσουμε πώς έχουμε πάει».

Για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σαμαρά: «Για την Ελλάδα δεν είναι κάτι σύνηθες, στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι κάτι συνηθισμένο. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε να το κάνει. Σίγουρα ο κ. Γιάννης μας έχει δώσει πάρα πολλά ως ποδόσφαιρο και ανθρώπινες αρχές και αξίες. Είναι πολύ ωραίο που είμαστε μαζί. Η καθημερινότητά μας είναι πολύ όμορφη. Είμαστε σε ένα περιβάλλον πολύ όμορφο, πολύ ποδοσφαιρικό και αυτό δεν βρίσκεται εύκολα στο χώρο μας. Ο κόσμος μπορεί να ασκεί πίεση, όμως αυτό οφείλεται στη δυναμική και την ιστορία του ΟΦΗ. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και να μας στηρίζει όπως το κάνει, σε πολιτισμένα πλαίσια. Όλοι θέλουμε το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες και αυτό πετυχαίνεται μέσα από το ποδόσφαιρο».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια