Σεμέντο… από χρυσάφι, ΟΦΗ… για πλέι οφ!

Απόψεις
Σεμέντο… από χρυσάφι, ΟΦΗ… για πλέι οφ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρελαίνει κόσμο ο Λισάντρο Σεμέντο, με το παιγνίδι του στον ΟΦΗ. Ξεχωριστά καλή από τις καλές μεταγραφές του ΟΦΗ το καλοκαίρι. Τρία γκολ και δυο ασίστ σε έξι παιγνίδια και πάντα στους διακριθέντες παίκτες που κάνουν διαφορά και σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

Φοβερά προσόντα, καθώς παίζει και με τα δύο πόδια, έχει ταχύτητα και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Ο Γιάννης Σαμαράς, από τις σχέσεις που ανέπτυξε νωρίς επί Γκέραρντ, με τη θητεία του γιου του και άλλες δράσεις του στη χώρα της τουλίπας, έχει πολλές πηγές στην Ολλανδία για να έχει πλήρη εικόνα, ένα παραπάνω από τη Φορτούνα του Σίταρντ, ώστε να κάνει διάνα το καλοκαίρι μαζί του. 

Το ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ γένοιτο μέλος στην Εθνική με το Πράσινο Ακρωτήρι,για τα διεθνή φιλικά προετοιμασίας που θα γίνουν στη Μασσαλία, απέναντι στις ομάδες του Τόνγκο (10/10) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (13/10), είναι μόνο η αρχή κι άλλων μεγάλων ειδήσεων στο όνομά του. (Ο ΟΦΗ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης πέρα από την οψιόν αγοράς το  καλοκαίρι σε περίπτωση που ο Σεμέντο επιστρέψει στην Φορτούνα Σιτάρντ.)

Σαν… πλέι οφ η συνέχεια για τον ΟΦΗ

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την χρονική ευχέρεια στον ΟΦΗ να διαχειριστεί τα φορτισμένα συναισθήματα ενθουσιασμού που έχουν κυριεύσει ευρύτερα τις τάξεις του και να επαναφορτίσει το υψηλό τέμπο της ενέργειας που βγάζει στα ματς μέσα από την δουλεμένη φυσική του κατάσταση.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί, απαιτεί να έχει γεμάτες της «αποθήκες της ενέργειας» του, αφού οι προκλήσεις είναι τεράστιες αμέσως με την επανέναρξη.

Μια ματιά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, το μαρτυρεί άνευ σχολίων: Ολυμπιακός (εκτός), Ξάνθη (εντός), ΑΕΛ (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ατρόμητος (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Λαμία (εκτός), δηλαδή τα νούμερα 1, 2, 7, 3, 8, 5, 12. Έχει δηλαδή έργο πρόκλησης απέναντι σε τέσσερις ομάδες της πρώτης εξάδας στην οποία ανήκει ο ίδιος, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και μια… πρόβα πλέι οφ!

Οι… άλλοι αριθμοί του ΟΦΗ στις 6 πρώτες αγωνιστικές

Οι πρώτοι έξι αγώνες του πρωταθλήματος, έχουν δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής των ομάδων. Επικεντρώνοντας στον ΟΦΗ, οι αποδόσεις καταγράφονται σε υψηλά και ανοδικά διαγράμματα, από την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μέσο όρο συγκομιδής βαθμών ανά παιγνίδι 2,17 (μέσος όρος του πρωταθλήματος 1,39), με απόρθητο κάστρο την έδρα με το απόλυτο 3.00 (μέσος όρος 1.54) και πάνω από τον μέσο όρο εκτός έδρας (1,24), με 1.33!

Χωρίς να μπούμε στα ήδη ανεπτυγμένα στατιστικά της καλύτερης επίθεσης του πρωταθλήματος και άλλα σχετικά με τις τελικές, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία για τα γκολ του ΟΦΗ, δείχνουν κατά μέσο όρο 2.33 γκολ που σημειώθηκαν ανά αγώνα μέχρι τώρα στη σεζόν όταν ο μέσος αριθμός  γκολ που πέτυχε κάθε ομάδα ανά αγώνα αυτή τη σεζόν στο πρωτάθλημα, είναι 1.41 γκολ.

Ο ΟΦΗ είναι 4ος στη βαθμολογία και στη «φόρμα», συγκάτοικος στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος (3x3), 5ος στην συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας (4), 1ος στην επίθεση του πρωταθλήματος (14 γκολ) και 3ος στην άμυνα (6).

Όπως με Γκέραρντ:

Μετά και το 4-1 επί του Πανιωνίου, ο ΟΦΗ κάνει το καλύτερο ξεκίνημα από την περίοδο 1999-2000, όταν και πάλι συγκέντρωσε 13 βαθμούς στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Ήταν η τελευταία χρόνια του Γκέραρντ στον "ομιλίτικο" πάγκο. Τότε τερμάτισε τέταρτος και βγήκε τελευταία φορά στην Ευρώπη. Η καλύτερη εκκίνηση ο ΟΦΗ την έκανε το 1986-87 με πέντε νίκες και μία ισοπαλία και στο τέλος τερμάτισε στην 3η θέση.

Σαν σήμερα 7/10/1985:

Ο ΟΦΗ νικά για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον Άρη με το εντυπωσιακό μάλιστα 4-2, σε μια εποχή που οι ομάδες της περιφέρειας δύσκολα νικούσαν εκτός. Με τον ΟΦΗ πετυχαίνει το πρώτο του γκολ και ο 19χρονος Νίκος Νιόπλιας (20’ σουτ Έρικσον, 66’ κεφαλιά Τζιόλας – 29’ σουτ Κωνσταντινίδης, 50’ σουτ Τσιριμώκος, 58’ σουτ Ζιάκος, 83’ σουτ Νιόπλιας). (Superlegue)

VAR με "Σφηνάκια"!

-Ατάκα για βραβείο: «Στην Ελλάδα καταφέραμε να ξεφτιλίσουμε μέχρι και το VAR μέσα σε έξι αγωνιστικές». (Δήλωση «πηγής» στο Φως)

-Η Πολιτεία έδωσε ένα κάρο λεφτά για την τεχνολογία του VAR στη Super League, χωρίς την λειτουργία της ευθείας γραμμής που «μπορεί να διαφωτίσει ακόμα και τους... τυφλούς» σχετικά με τα οφσάιντ.

-Το VAR στην ελληνική πραγματικότητα αποκάλυψε τη γύμνια των διεθνών επιτρόπων της πλάκας στην ΕΠΟ και τη διαιτησία της, αλλά και των Ελλήνων άσχετων «ιθυνόντων» που επέλεξαν, καθώς αποδείχτηκαν ανεπαρκείς σε όλα τα επίπεδα.

-Επιστολή στην UEFA προτίθεται να στείλει ο Παναθηναϊκός καταγγέλλοντας τα διαιτητικά όργια που συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μήπως αρκεστεί σε επαφή Αλαφούζου με τον Χούμπελ;

-Δεν τραβάει το καρότσι και αναμένονται εξελίξεις, με υπαρκτό το σενάριο για εκλογές στην ΕΠΟ με τη λήξη του πρωταθλήματος αντί τον Οκτώβριο. Ορθά.

-Η χρήση του VAR έχει πάει καλά στα ματς του ΟΦΗ. Υπάρχει όμως και συνέχεια, από παιγνίδια που θα κρίνουν στόχους.

-Ανεπανάληπτη ήταν η μακρά περίοδος παραμονής του Μιχάλη Μπούση στη χώρα, από τον περασμένο Ιούλιο! Ο ΟΦΗ τον αποζημίωσε πλουσιοπάροχα με την αγωνιστική του ισχύ. Τώρα ξανά πίσω στις ΗΠΑ, χωρίς να είναι γνωστό αν θα μπορέσει να είναι στο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό.

-Τον… τρώει τον Βασιλακόπουλο με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε σε διαβούλευση ο Αυγενάκης. (Αφορά χειραγώγηση αγώνων, βία, περιορισμό των θητειών προέδρου και εκτελεστικών μελών σε ομοσπονδία)

-Ο περιορισμός τριών θητειών για τους προέδρους και δύο θητειών για τα εκτελεστικά μέλη αθλητικών ομοσπονδιών που περιλαμβάνει, έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή συνυπολογίζονται οι προγενέστερες θητείες κάθε προσώπου, σύμφωνα με το άρθρο 49.

-Μακάρι να έχει πρακτική αξία η Σύμβαση Macolin που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο Αυγενάκη που οδεύει μετά τη διαβούλευση προς κύρωση από τη Βουλή...

«Καβάλα στ’ άλογο» τώρα ο Αναστασίου στον Ατρόμητο μετά την Βολιώτικη ανατροπή που σχολιάστηκε πολύ.

-Δεν στερεύει ο Μέσι. Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Σεβίλλη, έφτασε τα 100 γκολ με σουτ εκτός περιοχήςσε όλες τις διοργανώσεις!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News