ΟΦΗ

ΟΦΗ: Το πνεύμα του ποδοσφαίρου τον οδηγεί

Αποτέλεσμα μιας άλλης δουλειάς οι πρώτες θετικές εντυπώσεις - Τα "Αποδυτήρια" βγάζουν την υγεία των ωραίων εποχών του

Στον ΟΦΗ ένα είναι το δεδομένο που δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση. Η ομάδα λειτουργεί σε αμιγές ποδοσφαιρικό περιβάλλον, οι επιρροές της είναι ποδοσφαιρικού περιεχομένου και ο προσανατολισμός της στοχεύει στο ανέβασμα του ποδοσφαιρικού πήχη σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Οι ποδοσφαιριστές εργάζονται με ανθρώπους που έχουν ποδοσφαιρική υπόσταση και νοιάζονται για το ποδόσφαιρο.

Δεν πάνε κάθε μέρα στις προπονήσεις, για να πουν αν θα παίξουν στοίχημα τα κόρνερ, αν πληρωθούν ή να σχολιάσουν αρνητικά καθέκαστα περιεχομένου για κάποιον συνάδελφό τους.

Δουλεύουν για την καλυτέρευσή τους που έχει τρανταχτή απήχηση όταν συνδυάζεται με τις επιτυχίες της ομάδας.

Αυτός ο καθαρός αγωνιστικός προσανατολισμός κάνει και τη μεγάλη διαφορά, όταν μάλιστα το παζλ της σύνθεσης του ρόστερ, δεν γίνεται με τη μέθοδο ότι μας κάτσει μεταγραφικά, αλλά είναι ξεκάθαρο πρώτα στη σκέψη της ηγεσίας.

Μέγα κλειδί είναι η ατμόσφαιρα, το ύφος και η ποιότητα. Αυτό που λέμε «αποδυτήρια», αποτελεί την πεμπτουσία της συνοχής, του προσανατολισμού και της δυναμικής μιας ομάδας που είναι φτιαγμένη για να ξέρει τι θέλει και τι στοχεύει.

Το έργο –με όποιες παραλλαγές- το έχουμε ζήσει ξανά στον ΟΦΗ, όταν οι μεγάλες επιτυχίες ήλθαν ως καρπός των επιλογών καλών παικτών και του «οικογενειακού κλίματος» που έχει καταξιωθεί στην ιστορία ως βασικό συστατικό επιτυχίας.

Ο Σαμαράς, ο Τσινός, ο Νιόπλιας, ο Ανδρεανίδης και άλλοι έχουν δείξει από εκείνα τα χρόνια ότι το ξέρουν καλά. Ο Τσινός άλλωστε ήταν και ο άρχων της επιτυχίας από τη μέρα που ερχόταν ο δικός του Ολλανδός στον πάγκο της ομάδας. Τώρα ως άρχων των αποδυτηρίων στον ΟΦΗ έχει βαθιά εμπειρία μετάδοσης με την ποιότητά του, αυτό που χρειάζεται μια ομάδα να αναπτύξει στον πυρήνα της, τη φιλοδοξία.

Η επιτυχία τότε ήταν πως ο κάθε νεοφερμένος παίκτης εγκλιματίζονταν με μαγικό τρόπο στο κλίμα της ομάδας. Κι αν κουβαλούσε από την προηγούμενη του ομάδα κακές συνήθειες, αισθάνονταν πολύ νωρίς ότι έπρεπε να ξεχάσει αυτά που ήξερε και προσαρμοστεί στο επίπεδο που συναντούσε.

Το πνεύμα ποδοσφαίρου για να τη διαπνεύσει μια ομάδα απαιτεί απ’ όλους τους κρίκους της αλυσίδας της, σεβασμό, εμπιστοσύνη, γνώση, σοβαρότητα και πίστη, με όλα τα παράγωγά τους.

 -Από το τέλος της προηγούμενης σεζόν, όταν άνοιγαν οι κουρτίνες της "καθαρής" χρονιάς υπό την ευθύνη της νέας ηγεσίας και το έργο θα ήταν όλο δικό της, εκφράσαμε συχνά την άποψη ότι αξίζει τη στήριξη.

Διαβάστε:
Και μόνο γι' αυτό, αξίζει - Η ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του ΟΦΗ και άλλα σχόλια,
«Σαραντάρης» κάπως, όπως με τον Ολλανδό...,
Θετική σκέψη για το «έργο ΟΦΗ»,

Ο ΟΦΗ αξίζει περισσότερη ενίσχυση,
Γιάννης Σαμαράς: Το «μεγάλο κεφάλι» του ΟΦΗ- Στις ράγες η επένδυση, το πρότζεκ και το μοντέλο του ΟΦΗ,
Αυτό… το άλλο που πλάθεται στον ΟΦΗ - Οι βάσεις και οι οραματισμοί της νέας εποχής,
Υπεραξία για τον ΟΦΗ της νέας περιόδου, Όλα αρχίζουν αλλιώς στον ΟΦΗ και το ποδόσφαιρο

-Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, με ένα πρόγραμμα που τον έφερνε σε δύο εκτός έδρας δύσκολες αναμετρήσεις. Στο Βικελίδης έδειξε το στίγμα του πατώντας με το δεξί και με τον βαθμό στο χέρι, στο ΟΑΚΑ έκανε ρεσιτάλ με τον Παναθηναϊκό που υποβίβασε απέναντί του τον εαυτό του σε ομάδα β’ κατηγορίας.

-Δεν ήταν σκέτα τα αποτελέσματα, ήταν μαζί η εμφάνιση της ομάδας και το ποδόσφαιρο που έδειξε ότι έχει δουλέψει μεθοδικά για να παίζει.

-Είναι ακόμη αρχή. Οι ενδείξεις που έφτασαν μόλις στη δεύτερη αγωνιστική και σε ντελίριο υποδοχής, είναι εξαιρετικά θετικές.

-Το πρωτάθλημα ωστόσο των τριών γύρων, έχει πολύ δρόμο και αρκετές παγίδες. Τα δείγματα του ΟΦΗ, κάνουν ήδη τους αντιπάλους του να τον υπολογίζουν όπως τα παλιά καλά χρόνια και σίγουρα θα συσπειρώνουν την προσοχή τους αυξημένα όταν το πρόγραμμα τους φέρνει αντιπάλους.

-Επειδή όμως υπάρχουν πολλά και καλά μυαλά ποδοσφαίρου με τεράστιες εμπειρίες από τα γήπεδα, μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι οι απαραίτητες προσγειώσεις θα λειτουργήσουν με ορθό τρόπο, ώστε και η φλόγα να διατηρείται δυνατή και τα μυαλά μην παίρνουν αέρα.

-Μεταγραφικά, έχουν γίνει και... υπολείπονται μέχρι τον Ιανουάριο. Οι δυο πρώτες αγωνιστικές με το ίδιο σχήμα, δείχνει την ανύψωση των παικτών που έμειναν από πέρσι σε αγωνιστική διάθεση και αποτελούν τον κορμό, μένει να δούμε μετά τη διακοπή τις νέες προσθήκες που θα προσαρμοστούν κατάλληλα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια