Βλέποντας... ΟΦΗ από τη Nova - Η πρώτη αίσθηση της πρεμιέρας

Απόψεις
Βλέποντας... ΟΦΗ από τη Nova - Η πρώτη αίσθηση της πρεμιέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλας στα επτά νέα πρόσωπα και τα εννέα συμβόλαια της χρονιάς από την κρητική ΠΑΕ

 Πολύς κόσμος ήθελε να παρακολουθήσει το ματς Άρης – ΟΦΗ και όπως εκτιμήσαμε, θα το δει αλλά από τη Nova, Σαββατόβραδο. Το ξεχωριστό ενδιαφέρον που προκύπτει για τους φίλους του ΟΦΗ είναι να δουν το «ύφος» και τα «ειδικά» χαρακτηριστικά που βγάζει η ομάδα του «άλλου» μοντέλου (Σαμαρά), με τους πολυπληθείς και ακριβούς «experts» στο σώμα του ποδοσφαιρικού επιτελείου του και το νέο τεχνικό ηγέτη Γιώργο Σίμο.

 Τα εννέα νέα ποδοσφαιρικά συμβόλαια (επτά νέα πρόσωπα από πέρυσι, νέα συμβόλαια Δεληγιαννίδη, Φερέιρα που έμεινε εκτός) στο ρόστερ και η  ολοκληρωμένη προετοιμασία της ομάδας για πρώτη φορά υπό τις νέες συνθήκες, προκαλούν ξεχωριστά αυτό το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, όπου ο καθένας μπορεί να αποκτήσει την πρώτη του αίσθηση, μέσα από το καθήκον της αποστολής ενός επίσημου αγώνα και δη στην έδρα σημαντικού αντιπάλου όπως ο Άρης.

Η επιστροφή του Δημήτρη Μάνου είναι μια μοναδική πρόκληση για αρκετούς «φαν» του επιθετικού. Ο Δεληγιαννίδης ως παίκτης του ΟΦΗ και όχι ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, σίγουρα αναδύει καθαρότερο άρωμα. Ο Μαρινάκης το δικό μας παιδί που έκανε όνομα από τον Παναθηναϊκό και δοκιμάστηκε βασικός στον Παναιτωλικό, κουβαλάει παραστάσεις υψηλού επιπέδου που έχουν δέσει με εμπειρία το γνήσιο ταλέντο του. Για τον Τσιλιανίδη, η θετική αναφορά από τον Αστέρα Τρίπολης, βασικός επίσης, έχει καταγραφεί από  την πρώτη στιγμή της μεταγραφής του στον ΟΦΗ. Αλλά και ο Μίγγος, με το στίγμα από τον Παναθηναϊκό όπου ανέδειξε το ταλέντο του. Ο Σεμέδο, από την Α΄κατηγορίας Ολλανδίας και τη Φορτούνα Σίταρντ, ο Φιγκεϊρέντο που αγοράστηκε από την Ζαλγκίρις, ο Ισπανός τερματοφύλακας Γουάλι, που αγοράστηκε επίσης από την Άαρχους Δανίας), πρόσωπα που ο κόσμος θέλει να δει.

Με την απουσία βεβαίως δυο καλών παικτών που συνεχίζουν αλλού. Μιχόγιεβιτς και Ποτουρίδη…

Από την πρώτη αγωνιστική ποτέ δεν βγαίνουν συμπεράσματα. Η πρεμιέρα και γενικά οι πρώτες αγωνιστικές παρέχουν στον θεατή απλά ενδείξεις. Ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ, που έδινε πάντα μεγάλη σημασία στην πρεμιέρα θέλοντας να ξεκινήσει με το δεξί, σπάνια εξέφραζε την άποψή του δημόσια για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, πριν από την έβδομη, όγδοη αγωνιστική…

Έπονται κι άλλες μεταγραφές βέβαια και δη δύο κεντρικών αμυντικών…

 Η αλλαγή του τηλεοπτικού πεδίου, έχει... σχέδιο!

-Έτσι μπράβο! Να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και στην ώρα τους. Ήταν αδιανόητο να πλανάται το φάντασμα του παλιού κρατικού ΟΠΑΠ στο όνομα της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως το επιχείρησαν οι προηγούμενοι κυβερνήτες έχοντας μπροστά τον αναρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη σε ρόλο προωθητή.

Να φεύγουν τα πακέτα εξάρτησης προς τις ΠΑΕ για να δημιουργείται από τη μια αθέμιτος ανταγωνισμός και από την άλλη μια κατάσταση κρατικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Ο Άρης στη Nova, έπεται και ο ΟΦΗ όπως δείχνουν όλα τα σημεία με ένα συμβόλαιο που θα είναι σούπερ ικανοποιητικό σε σχέση με τους δείκτες της αγοράς. Μην τρελαίνονται πάντως όσοι γράφουν για τρελά λεφτά ελέω Αυγενάκη… Τρελά λεφτά μπορεί να είναι μόνο σε σύγκριση με τα… ψίχουλα της περυσινής σεζόν!

Η αλλαγή στάση της τελευταίας στιγμής από την ΕΡΤ, έχει βάθος τακτικής και στρατηγικής στο επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που σκανδάλιζαν.

Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες»: «Ενώ υποστήριζε πως δεν θα επιτρέψει τη μετάδοση των αγώνων των ομάδων των οποίων έχει τα δικαιώματα, τελικά κατέληξε στην αποδέσμευση του Άρη και τη διατήρηση των δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων του Ατρόμητου, της Ξάνθης, της Λαμίας και του Παναιτωλικού. Οι 4 ομάδες θα πρέπει να δεχθούν μείωση της τάξης του 11,8% των συμβολαίων τους, εντός των επομένων ωρών».

Δεν έχει πλέον σημασία από η μείωση του 40% που πήγε στο 30% και κατέληξε στο 11,8%, αφού ξεφορτώθηκε συμβόλαια που μειώνουν τις ολικές δαπάνες.

Τώρα τι άλλο παίζεται πίσω για το νέο παιγνίδι στα τηλεοπτικά, θα φανεί και στο χειροκρότημα, αφού οι ειδικοί τηλεοπτικοί συντάκτες εδώ και λίγο καιρό, ονομάζουν και τους ενδιαφερόμενους νέους επενδυτές στο συνδρομητικό κανάλι, έχοντας γράψει τα ονόματα των ενδιαφερομένων Κυριακού και… Μαρινάκη.

Ιδού ένα μέρος των δημοσιευμάτων: «Η NOVA είναι με τα μπούνια μέσα. Και, δεν αποκλείεται να αλλάξει χέρια. Ποιοι (μάλιστα ποιοι, όχι ένας), θέλουν ένα χρεοκοπημένο κανάλι; Ο Θ. Κυριακού και ο Β. Μαρινάκης. Βεβαίως, τον πρώτο λόγο τον έχει η Τράπεζα Πειραιώς, προς την οποία έχει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του το συνδρομητικό κανάλι…».

Μπορούν να ερμηνευτούν άραγε με αυτά οι τελευταίες εξελίξεις στις τηλεοπτικές μεταδόσεις των ομάδων της Superleague, με τον συσχετισμό της επιχειρηματικής και πολιτικής δραστηριότητας;

Γενικώς πάντως οι κινήσεις που γίνονται αρχίζουν σιγά σιγά να δένουν ένα παλ προσομοίωσης που τείνουν να φτιάξουν μια εικόνα που θα είναι κοντά σε μια ειδικού τύπου κεντρική διαχείριση, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με την περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Υπάρχει… σχέδιο!

-Άσχετο: Ποιος άλλος έχει σειρά για «φάγωμα» στο βωμό του μεγάλου project;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News