Παρουσίαση Σίμου με σημαντικές δηλώσεις Γιάννη Σαμαρά και Μιχάλη Μπούση

ΟΦΗ
Παρουσίαση Σίμου με σημαντικές δηλώσεις Γιάννη Σαμαρά και Μιχάλη Μπούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι ήταν στο ΒΑΚ για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του νέου τεχνικού του ΟΦΗ...

Δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή του στον ΟΦΗ στη θέση του προπονητή, κάτι που τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο...

Συγκεκριμένα ο νέος τεχνικός της κρητικής ομάδας  Γιώργος Σίμος σχολίασε:

«Μετά από 18 χρόνια επιστρέφω στον ΟΦΗ και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Είμαι χαρούμενος που με επέλεξαν οι επικεφαλής για το πρότζεκτ ώστε να πάει προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Κάθε μέρα γνωρίζω και καλύτερα τους παίκτες και τους ανθρώπους του συλλόγου και η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία επικοδομητική χρονιά εφέτος. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Σίγουρα το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι για τις μεταγραφές όμως το 90% του ρόστερ είναι εδώ και κάθε μέρα έχουν πολύ υψηλό κίνητρο για να δουλεύουν περισσότερο.

Το ποδόσφαιρο είναι ένας μέρος της ζωής. Στην ζωή ο ένας είναι να διεκδικείς αυτό που θέλεις και ο άλλος να περιμένεις αυτό που θέλεις. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια επιθετική φιλοσοφία ως ομάδα και δεν θέλουμε να εξαρτώμαστε από τους άλλους παρά μόνο από τον εαυτό μας. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, να έχουμε την κατοχή της μπάλας στα πόδια μας. Σαν στυλ παιχνιδιού θέλουμε να εξαρτιόμαστε από τον δικό μας εαυτό.

Εγώ είμαι εδώ εκπροσωπώντας ένα σταφ ανθρώπων. Υπάρχει ο άμεσος συνεργάτης μου Περικλής Παπαπαναγής, ο γυμναστής Γιάννης Κεσόγλου, ο προπονητής τερματοφύλακων Βαγγέλης Λάππας και ο αναλυτής Τάσος Πρίτσας. Είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που έχω μαζί μου αυτό το σταφ».

Τον λόγο πήρε και ο Γιάννης Σαμαράς που απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων...

«Με το τέλος της περασμένης σεζόν έμειναν 9 παίκτες. Αυτό το γνωρίζαμε, είχε γίνει μια προεργασία και ξέραμε πως θα πάρει χρόνο ώστε να κλείσουμε τους παίκτες που θέλουμε. Είμαστε ακόμα στον δρόμο, η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι και ήταν ξεκάθαροι εξαρχής. Θα πάει μέχρι τέλους του μήνα να κλείσουμε αυτό που είχαμε ετοιμάσει. Πάμε για 3-4 προσθήκες, δύο στόπερ και ένας τερματοφύλακας. Θα κάνουμε υπομονή, όπως κάναμε υπομονή για να χτίσουμε μια ομάδα που θέλει και χρόνο. Κάτι που έχουμε και το κάνουμε καθημερινά για να κλείσουμε το ρόστερ. Το τμήμα σκάουτινγκ του ΟΦΗ απαρτίζεται από δύο άτομα. Στην Ευρώπη το σκάουτινγκ, σχεδόν σε όλες τις ομάδες, δουλεύουν στο τμήμα σκάουτινγκ 120 άτομα. Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν ομάδες που θέλουν να ξεφορτωθούν συμβόλαια και δεν μπορούν παρότι έχουν ατο σκάουτινγκ 100 άτομα.

Γίνεται μια υπερπροσπάθεια για να χτίσουμε την επόμενη μέρα. Στις 22 Μαΐου δεν γνωρίζαμε που θα ήμασταν. Χάσαμε πολύ χρόνο Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη γιατί το σκάουτινγκ δεν δουλεύει πάνω στην μεταγραφική περίοδο αλλά εκτός μεταγραφικής περιόδου. Με δύο άτομα και εμένα έναν, τρεις. Μιλάω συγκεκριμένα για τον Σεμέντο. Μας ενδιέφερε από πέρυσι και αμέσως τον κλείσαμε τον Ιούνιο κάτι που ήταν πολύ δύσκολο και στην Ολλανδία όλοι ρωτούσαν πως τον πήραμε. Τώρα χτίζουμε το τμήμα σκάουτινγκ, χτίζουμε την ομάδα όπως και κάναμε τα φιλικά παιχνίδια με την Άντερλεχτ μέσω των προσωπικών σχέσεων του Γιώργου.

Πρέπει να αρχίσουμε ξανά και να βγαίνουμε προς τα έξω και να γνωριζόμαστε. Χρειάζεται πολύ υπομονή, ήδη το ξεκινήσαμε Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, εδώ βλέπετε μεγάλες ομάδες πως λειτουργούν. Αφιερώνουμε 24ωρα ολόκληρα για να βρούμε το προφίλ των παικτών που θέλουμε. Θέλει πολύ μεγάλη υπομονή.

Θα πάμε σε ένα ρόστερ 21-22 παικτών, συν 4 τερματοφύλακες. Θα είναι ένα δομημένο και σχεδιασμένο ρόστερ. Ο Γιώργος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να γίνει, δημιουργήσαμε ένα τεχνικό τιμ πολύ υψηλού επιπέδου όπως ο Περικλής Παπαναγής που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στον Απόλλωνα Λεμεσού. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τον Χάιμε και τον Αλεσάντρο.

Η ακαδημία του ΟΦΗ θα ξεκινάει από Κ13 και θα φτάνει μέχρι Κ19. Αυτές θα είναι οι πέντε ομάδες της ΠΑΕ. Πρώτα κοιτάζουμε το Νομό Ηρακλείου, κάνουμε σκάουτινγκ τους τελευταίουες 4 μήνες στο Ηράκλειο για να φέρουμε τα καλύτερα παιδιά με τα οποία θα ξεκινούσαμε το νέο επιχείρημα. Συγχρόνως κάναμε σκάουτινγκ και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Αναφορικά με την περίπτωση Γιακουμάκη ο Γιάννης Σαμαράς σχολίασε: «Η ΑΕΚ, αυτήν την στιγμή, μιλάει με τον παίκτη - ο παίκτης μιλάει με την ΑΕΚ - υπάρχει το ενδιαφέρον. Αν δεν τελειώσει το θέμα, δεν θα μπούμε ανάμεσα. Εμείς θέλουμε να είναι δικοί μας παίκτες».

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης που μίλησε και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα...

«Εμείς είχαμε μιλήσει με τη NOVA. Mπήκε και η ΕΡΤ και έκανε πρόταση, προφορική. Τη δεχθήκαμε την πρόταση της ΕΡΤ, αλλά η κυβέρνηση άλλαξε και τώρα γίνονται αυτά που γίνονται. Ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ είναι οι μόνες ομάδες χωρίς συμβόλαιο! Ο ΠΑΟΚ, όμως, μπορεί να πάει στο OPEN. Γίνονται κάποιες προσπάθειες με τη NOVA και την ΕΡΤ όμως δεν θα υπογραφεί ξανά συμβόλαιο όπως το περσινό. Δεν θα δεχτώ την αδικία την περσινή! Ηταν αίσχος τα χρήματα που πήρε ο ΟΦΗ πέρυσι! Αυτά δεν θα ξαναγίνουν. Ο ΟΦΗ δεν είναι ψιλικατζίδικο ούτε ομάδα που χρειάζεται χαρτζιλίκι. Θα δει ο κόσμος ποιοι πραγματικά στηρίζουν την ομάδα εφέτος. Από τα τηλεοπτικά μέχρι τους χορηγούς!»

Παράλληλα, ο κ. Μπούσης σχολίασε την κριτική που γίνεται στον ίδιο και στην ομάδα γενικότερα...

«Εμείς προχωράμε με το πρότζεκτ που έχουμε και πρέπει να έχετε καταλάβει τις προτεραιότητές μας. Ο πρώτος στόχος πέρυσι ήταν να μείνουμε κατηγορία. Περάσαμε πέρυσι κάποιες δύσκολες στιγμές. Εχουμε πει ότι προτιμάμε τα λόγια από τα έργα. Φέτος θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, με καλύτερα αποτελέσματα και να κερδίζουμε παιχνίδια που πρέπει. Είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να βγουν τα αποτελέσματα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Η νοοτροπία πρέπει να είναι η ίδια είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε. Αν δεν αναλαμβάναμε τον ΟΦΗ η ομάδα δεν θα ήταν εκεί που είναι τώρα. Βάλαμε χρήματα για να σώσουμε τον ΟΦΗ. Το πρότζεκτ, λοιπόν, είναι ότι πρωτίστως αναλάβαμε τον ΟΦΗ».

Και συνέχισε: «Ακουσα δεξιά και αριστερά να λένε τι κάναμε για τον ΟΦΗ. Δεν ήρθαμε να πετάξουμε χρήματα. Εχουμε ένα πλάνο και το πλάνο θα προχωρήσει. Κάνουμε επενδύσεις και αυτές θα προχωρήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News