Κάρβερ στο neakriti.gr: «Ο Σίμος είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη»

Ποδόσφαιρο
Κάρβερ στο neakriti.gr: «Ο Σίμος είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άγγλος προπονητής μίλησε για το νέο τεχνικό του ΟΦΗ, με τον οποίο συνεργάστηκε στην κυπριακή Ομόνοια για εννέα μήνες

Ο Γιώργος Σίμος αναλαμβάνει από αύριο το «τιμόνι» του ΟΦΗ, φτάνοντας στο Άπελντορν της Ολλανδίας και έχει μπροστά του την μεγαλύτερη πρόκληση στην μέχρι τώρα καριέρα του.

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν… προπονητικά τον 41χρονο τεχνικό είναι ο Τζον Κάρβερ. Ο Άγγλος θήτευσε στον πάγκο της κυπριακής Ομόνοιας από τον Ιούνιου του 2016 ως τον Φεβρουάριο του 2017 και στο πλευρό του ως βοηθός ήταν ο Γιώργος Σίμος.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον Τζον Κάρβερ, που… αποκάλυψε πρώτα ότι πρόσφατα ήταν στη Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο για αγώνες γκολφ, ενώ έπειτα δεν αρνήθηκε να μιλήσει για το νέο προπονητή του ΟΦΗ.

Η κοινή τους πορεία στην Κύπρο κράτησε εννέα μήνες και σ’ αυτό το διάστημα ο 54χρονος Άγγλος σχημάτισε τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον τότε συνεργάτη του, παρότι όπως λέει δεν ήταν δική του επιλογή.

Ορθά κοφτά, επανέλαβε πολλές φορές για τον Σίμο, ότι έχει υψηλές προδιαγραφές για το προπονητικό του μέλλον και στάθηκε ιδιαίτερα στις γνώσεις, την ηρεμία και το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι για το ποδόσφαιρο.

«Είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάρβερ, προσθέτοντας ότι θα τον επέλεγε ανεπιφύλακτα για άμεσο συνεργάτη στην επόμενη ομάδα του.

Μίλησε για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία, τις συζητήσεις που είχαν για την τακτική και προτρέπει τους φίλους του ΟΦΗ να έχουν υπομονή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταμειφθούν με αυτά που θα δουν στο… χορτάρι.

Ακόμη, στάζει… μέλι για τον Περικλή Παπαπαναγή, που όπως είπε τον γνώρισε στην Κύπρο και έμεινε εντυπωσιασμένος, ενώ η άλλη αποκάλυψη ήταν ότι μετά το «διαζύγιο» του ΟΦΗ με το Νίκο Παπαδόπουλο ένας Άγγλος μάνατζερ τον είχε «ενοχλήσει» διερευνητικά για την ομάδα του Ηρακλείου, χωρίς όμως κάτι περαιτέρω.

Ο Άγγλος προπονητής ανέφερε αρχικά για τον Γιώργο Σίμο: «Θα ξεκινήσω με το γεγονός, ότι δεν γνώριζα τον Γιώργο πριν συνεργαστούμε στην Ομόνοια. Δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά του Νίκου Νταμπίζα και πρώτη φορά τον συνάντησα στην Αυστρία, όπου έγινε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από την πρώτη στιγμή όμως ήταν εξαιρετικός. Οι πρώτες μου εντυπώσεις τότε, ήταν ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο με ειλικρίνεια και ήθος, ενώ μου άρεσε που ως προπονητής και συνεργάτης είχε προσωπικότητα και έλεγε τη γνώμη του. Έχει εκπαίδευση πολύ υψηλού επιπέδου για το ποδόσφαιρο και αποδείχθηκε μια εξαιρετική επιλογή για το τεχνικό τιμ της Ομόνοιας εκείνη την περίοδο. Η φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο ήταν πολύ κοντά και ταυτόχρονα αναπτύχθηκε μια καλή φιλία».

Για το βήμα στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής στον ΟΦΗ υπογράμμισε: «Έχει πάρα πολλές γνώσεις και ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ είναι το πρώτο βήμα για μια εξαιρετική καριέρα που έχει μπροστά του. Έχω δουλέψει με πάρα πολλούς προπονητές και μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι ο Γιώργος Σίμος είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος που ανέλαβε ως πρώτος προπονητής και ταυτόχρονα… στεναχωρημένος, που δε θα τον έχω μαζί μου στην επόμενη δουλειά».

Εμβαθύνοντας στα στοιχεία που έχει διακρίνει στο προφίλ του Έλληνα τεχνικού επισήμανε: «Είναι πολύ έξυπνος και ήρεμος όταν πρέπει να πάρει αποφάσεις για το παιχνίδι. Έχει ένα εξαιρετικό τρόπο ανάλυσης και παρουσίασης του αντιπάλου για το τακτικό πλάνο, ενώ έκανε τρομερή δουλειά για την ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών και της ομάδας ως σύνολο. Θα σας αποκαλύψω, ότι τον εμπιστευόμουν απόλυτα να εκτελέσει το πρόγραμμα της ομάδας, ακόμη κι όταν εγώ δεν ήμουν στο γήπεδο. Πραγματικά πολύ καλός προπονητής και είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία. Αν είχα μια ομάδα στην Αγγλία, θα ήταν αναμφίβολα η πρώτη μου επιλογή για βοηθός. Πρόσφατα είχα συζητήσεις με μια ομάδα από την πρώτη κατηγορία της Αιγύπτου, που αν κατέληγαν θετικά, θα είχα πάρει το Γιώργο για το επιτελείο».

Στάθηκε μάλιστα στα σημεία που ξεχώρισε κατά την κοινή τους θητεία στην Ομόνοια: «Στην Αγγλία δουλεύουμε πάρα πολύ την κάθε λεπτομέρεια, που μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Ο Γιώργος είναι αυτός ο τύπος του προπονητή. Έχει συνεχώς τη… δίψα για γνώση και εξέλιξη. Από την κοινή μας πορεία στην Κύπρο, ήταν ξεκάθαρο ότι έχει τις προδιαγραφές για μια συνεχόμενα ανοδική πορεία στην καριέρα του. Η χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη για αυτόν. Έκανε την εκπαίδευση, δούλεψε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και είναι έτοιμος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο Τζον Κάρβερ από το Νιούκαστλ όπου είναι η… βάση του έστειλε το «μήνυμα» του στον Γιώργο Σίμο: «Θέλω να του πω, ότι πήρε την σωστή απόφαση την πιο κατάλληλη στιγμή, για το μεγάλο βήμα. Γιώργο, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχεις. Έχει την εξυπνάδα και τα προσόντα σ’ αυτό που κάνεις για να καταφέρεις κάτι σπουδαίο».

Απευθυνόμενος στους φιλάθλους του ΟΦΗ πρόσθεσε: «Στους φίλους του ΟΦΗ έχω να στείλω το εξής μήνυμα. Έχετε στο τιμόνι έναν από τους πιο ανερχόμενους προπονητές της Ευρώπης. Δώστε του χρόνο, να έχετε υπομονή και αυτό που θα δείτε στο γήπεδο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή».

Κλείνοντας, ο Κάρβερ μίλησε για το πώς ο ίδιος αντιλήφθηκε τη φιλοσοφία του Σίμου για το ποδόσφαιρο: «Η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο έχει βασικές αρχές, όμως πρέπει να σημειώσω ότι είναι ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλος. Σκέφτεται με ένα ξεχωριστό τρόπο για το παιχνίδι και αυτό είναι σημαντικό. Δίνει μεγάλη σημασία στο τακτικό πλάνο και θα έλεγα ότι έχει μια επιθετική προσέγγιση, με κατοχή της μπάλας και παιχνίδι πρωτοβουλίας. Συζητούσαμε πολλές φορές, γιατί εγώ είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και αυτό είχε φανεί από τα στατιστικά μας στην Ομόνοια. Χρησιμοποιούσαμε κυρίως σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο. Είμαι σίγουρος, ότι ο Γιώργος θα αξιολογήσει την κατάσταση στον ΟΦΗ και θα πάρει τις καλύτερες αποφάσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News