Θετική σκέψη για το «έργο ΟΦΗ»

Απόψεις
Θετική σκέψη για το «έργο ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν μερικές φορές κάποιος επαναλαμβάνει φράσεις, νοήματα ή ασκήσεις, μπορεί να συμβαίνει γιατί επιζητεί την εμπέδωση του επιχειρούμενου. Αυτό που επιχειρείται τώρα στον ΟΦΗ, είναι τόσο ξεχωριστό από τις συνήθειες του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου μας γενικότερα, που έλκει την προσοχή, σίγουρα εκείνων που τους αρέσει το ωραίο και αναζητούν το καλύτερο.

Στο Ηράκλειο (στην Ολλανδία τώρα) έχει αρχίσει ήδη ο οργασμός μέσα από μεθοδικές και προχωρημένες αντιλήψεις (για τα ελληνικά δεδομένα του επαγγελματικού πρωταθλήματος), με στόχο να δούμε ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα την έκβαση ενός τεκμηριωμένου «πειράματος» που θα θέτει τις βάσεις για ένα πρότυπο ή μια σχολή ακόμη, ποδοσφαίρου στη χώρα μας, που στο μέλλον μπορεί να βρει μιμητές, που ως τώρα έχουν διστάσει να τολμήσουν.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο πιο συμβατός τρόπος να ζήσεις από κοντά όλο αυτό το σπουδαίο έργο, είναι ο τρόπος που διαπνέεται από τη θετική σκέψη που έχει και το στοιχείο της υπομονής.

(Εντάξει, δύο στόπερ, τερματοφύλακα, κεντρικό επιθετικό... Το ξέρουν)

Θαυμαστής του μοντέλου ΟΦΗ (Άγιαξ) ο Πρωθυπουργός!

-Να θυμηθούμε τι είχε πει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη λεόντεια συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Sport 24, για  ελληνικό ποδόσφαιρο. «Ξεκινώντας από την καλύτερη ατάκα του που μπορεί και να τα λέει όλα! Βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα και νομίζεις ότι βλέπεις ποδόσφαιρο σε slow motion»!

  1. «Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. Θα πρέπει να στηρίξουμε όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να καθίσουμε να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση για το πως θα πέσουν συνολικά οι τόνοι και πώς θα αναβαθμίσουμε το προϊόν. Πάρτε για παράδειγμα την Premier League. Κάθισαν όλοι και συζήτησαν. Το ίδιο κάνει και το ΝΒΑ.»
  2. « Σε ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία είμαι φανατικός οπαδός του VAR. Το VAR λύνει πολλά προβλήματα και θα βγάλει πολλά θέματα καχυποψίας που υπάρχουν. Το 80-90% των φάσεων ξεκαθαρίζουν με το VAR. Βγάζεις την καχυποψία από τη μέση».
  3. «Οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν σε νέα παιδιά. Ο νέος ποδοσφαιριστής που θα τον πάρεις από την ακαδημία σου δεν σου κοστίζει τίποτα και εάν τον πουλήσεις θα έχεις το ανάλογο κέρδος». Δεν βλέπουμε ποια μοντέλα δουλεύουν στο εξωτερικό; Πάρτε για παράδειγμα τον Άγιαξ. Ο Άγιαξ είναι διατεθειμένος πέντε χρόνια να πει ότι κάνω ένα πλάνο. Οι χώρες που έχτισαν ποδοσφαιρική υποδομή είδαν ότι έπρεπε να το κάνουν αυτό."
  4. «Το προϊόν δεν είναι βιώσιμο. Οι παράγοντες έχουν τις ευθύνες τους. Η δικιά μας δουλειά είναι να βάλουμε το πλαίσιο και να είμαστε αμερόληπτοι».
  5.  «Άλλες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη βία. Φοβάμαι ότι δεν είναι βία των γηπέδων. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουμε με τη ανοχή που έχουμε στη βία".

-Ρήξη μεταξύ των δυο λιγκών για τις θέσεις του υποβιβασμού. Τη λύση θα δώσει ξανά η ΕΠΟ, όπως στο προηγούμενο πρωτάθλημα όπου δικαιώθηκε η «μικρή λίγκα», με τα μπαράζ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα υπάρχει και το δεδικασμένο από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

-Το «καυτό»: «Τους αποτυχόντες του κυβερνώντος κόμματος βέβαια μην τους κλαις. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται σε 1.490. Πρόεδροι οργανισμών, διοικητές νοσοκομείων κλπ. Κανένας δε θα χάσει. Επί της ουσίας, η ταπεινότητα μου, κάθε φορά που έχει εκλογές θυμάται τον Άκη Πάνου…». (Από τη στήλη του Κώστα Καίσαρη)

-Πολύ ...φιλελληνικό από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνο Παπαδόπουλο στη γενική συνέλευση της Ευρωλίγκα που αποδέχτηκε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού: «Πώς είναι δυνατόν να παίζει μια ομάδα στην Α2 και ταυτόχρονα στην Euroleague; Αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση».

Θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ;

Αρχίζει να συζητιέται πολύ πλέον, ότι βαίνει φουλ για αλλαγή το σύστημα εκλογών της ΕΠΟ, μετά και την απτή γνώση των επιτετραμμένων FIFA και UEFA, ότι ο έχων την πλειοψηφία στις Ενώσεις, με τη μέθοδο των «πακέτων» αλώνει την Ομοσπονδία και όλα τα ζωτικά όργανά της... Τώρα αναζητείται ξανά διευρυμένο σώμα εκλεκτόρων από τα ίδια τα σωματεία. Ποιος έχει αντίρρηση ότι τις τελευταίες δεκαετίες η τράπουλα είναι σημαδεμένη;

Φαίνεται λοιπόν ότι από το 2004 που ψηφίστηκε ο νόμος Ορφανού, όπου κάθε 10 ομάδες θα αντιστοιχούν σε έναν εκλέκτορα, η ανάλυση του παρασκηνιακού φαινομένου πιστεύει ότι "έτσι, το εκλογικό σώμα θα απαρτιζόταν από περίπου 400 εκλέκτορες, που θα εκλέγονταν 20 ημέρες πριν από τις εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Άρα, χρόνος για συζητήσεις και συμφωνίες με τους υποψήφιους δεν θα υπήρχε...".

«-Πάρτε χαρτί και φέρτε ψήφους»!

Πάντα και παντού ωστόσο βρίσκουν χρόνο και είναι έτοιμοι οι σκοτεινοί τύποι των αλώσεων και των χειραγωγήσεων. Αν αλλάξει ο τρόπος που εκλέχτηκαν ο κ. Γραμμένος και οι προκάτοχοι του, μέσα από δύσοσμες διαδικασίες, ίσως φέρουν στην επιφάνεια κι άλλες παραλλαγές για να έχουν διευρυμένη  ισχύ τα σωματεία της χώρας.

Ανάμεσά τους και το ευρύ σχέδιο να ψηφίζει κάθε σωματείο που τώρα υπερβαίνουν ανά την επικράτεια τις 5.000. όπως ακριβώς συμβαίνει και στις άλλες Ομοσπονδίες. Το ερώτημα με τη νέα κυβέρνηση, είναι αν θα μπορέσει όλο αυτό, να το αναχαιτίσει ο Ιβάν...

Ωστόσο με το επιχείρημα της μεγαλύτερης αναλογικότητας και εκπροσώπησης ίσως επιχειρηθεί να εντάξουν την ΕΠΟ στο εκλογικό σύστημα που ισχύει για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες, κάτι που σημαίνει ότι αντί για περίπου 70 εκλέκτορες που ψηφίζουν τώρα, θα είναι περίπου 5.000. Οι εκλογές στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σιμώνουν, μόλις του χρόνου, το 2020! Πως το έλεγαν; 

-Μιλάμε κυριολεκτικά για το «'Οσκαρ» του αθλητισμού στον  Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αναδείχθηκε από κοινό και ειδικούς ως ο κορυφαίος άνδρας αθλητής στις ΗΠΑ στην τελετή των ESPY'S Awards (Excellence in Sports Performance Yearly)

Best International Men's Soccer Player

Μια άλλη διάκριση για τον Μέσι,που παίρνει στο σπίτι το τρόπαιο για το "Best International Men's Soccer Player" στα «ESPY's» των ΗΠΑ. Γαργαλιστική ρεκλάμα από το ESPN, σε καιρούς δύσκολους για τους Αργεντινούς, όχι για τους Βραζιλιάνικους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News