«Σαραντάρης», κάπως, όπως με τον Ολλανδό...

Ποδόσφαιρο
«Σαραντάρης», κάπως, όπως με τον Ολλανδό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προπονητική συλλογιστική Σαμαρά - Σχόλια από την... υποδοχή Αυγενάκη, ως υφυπουργού αθλητισμού

- Έτσι σαραντάρη με όρεξη, όνειρα και δουλευταρά τον θέλει τον προπονητή ο Γιάννης Σαμαράς. Νέο κι ωραίο, χωρίς φθορά και εμποτισμό από το βαθύ περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαιρικού «τσίρκου». Κάπως έτσι, όπως είχε φέρει τον Γκέραρντ στα 45 του, από την Ολλανδία, ο Καζανάκης. Ο Σίμος, το πάλαι ποτέ «πουλέν», είναι στα 41… 

Πολύ σημαντικός πάντως ο ρόλος του Νίκου Νιόπλια στον ΟΦΗ. Τα μάτια του κόβουν ότι καλό ποδοσφαιρικό κινείται εδώ και παντού! Η αποστολή του, κλειδί στην ανάπτυξη.

Η καλή συνεργασία του όταν έπαιζε ακόμη μπάλα στον ΟΦΗ με προπονητή τότε τον Γιάννη Σαμαρά, θα είχε στεφθεί με έξοδο στην Ευρώπη, αν τότε ο Παναθηναϊκός περνούσε νικηφόρα την Ξάνθη… Στο τσακ η καταγραφή, μετά από ένα δεύτερο γύρο που θα ζήλευαν οι πρωταθλητές.

Υπάρχουν κι άλλα αξιοσημείωτα από το νέο ΟΦΗ. Όπως:

-Τρελαίνουν μάτια που ξέρουν να βλέπουν οι προπονήσεις του Κύπριου εξπέρ που ήλθε να «φτιάξει» προπονητική κατάσταση στην προετοιμασία της ομάδας!

-Ήλθαν, τα είπαν και φυσικά τα βρήκαν! Θα τους δούμε ξανά από την 1η Αυγούστου στα πόστα τους στον ΟΦΗ. Για τον Γρηγόρη Τσινό και τον Σάββα Κωφίδη ο λόγος, που πέρασαν ένα πολύ όμορφο τριήμερο στο Ηράκλειο.

-Τα τρία χρόνια βασικής επένδυσης στο πρότζεκτ Σαμαρά - Μπούση, είναι κρίσιμα για την μελλοντική εξέλιξή του προγράμματος και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, θέτει αφοσιωμένα τι βάσεις που μπορούν να ανυψώσουν το οικοδόμημα.

-Καλύτερα να επενδύεις σε ποδοσφαιρικές αξίες, παρά να σου τα τρώνε οι δικηγόροι και οι τόκοι των προσφυγών. ‘Άλλη κατάσταση!

-Ανανεωμένος και γεμάτος από διάθεση ο Μίλτος Ανδρεανίδης. Η δημιουργική επιστροφή του σε ποδοσφαιρικούς ρόλους και δη στον ΟΦΗ, με συνεργάτες που μιλάνε από καρδιάς, τον έχει κάνει κατά δέκα χρόνια νεότερο! Το ποδόσφαιρο είναι ενέργεια…

-Ο ερασιτέχνης ΟΦΗ δικός του, το σχέδιο εφόσον όλα πάνε καλά στις μεγάλες σκέψεις για το ΒΑΚ, θα «κλείσει» όπως λέμε σαν αθλητικός χώρος μέσα στο χρόνο με ένα κεντρικό γήπεδο, όταν πια το «ΘΒ» δεν χωράει τον κόσμο του!

-Ωραία τα όνειρα, ακόμη πιο ωραία όταν γίνονται πραγματικότητα.

-Με το καλό και η νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με Αυγουστιάτικο φεγγάρι, αυτή τη φορά, στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Θα χρειαστούν κι άλλες για την στήριξη του «πρότζεκτ».

Η ευκαιρια του ενός και η τιμωρία του άλλου

-Έχουμε μάθει πια το άστοχο χιούμορ του πρώην υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Ενεργοποιήθηκε και στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στον νέο υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο υποδέχτηκε χτες με ένα κρύο αστείο:

«Κάτι κακό έκανε στον αρχηγό του και τον έβαλε εδώ» είπε. Ο Κρητικός υφυπουργός του απάντησε: «Δεν το βλέπω σαν τιμωρία αλλά σαν ευκαιρία»!

-Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δεν είδε δεκάρα τσακιστή από τις πολιτικές των «deals» και των «δικών» μας, μπορεί να έχει προσδοκίες από τη νέα πολιτική ηγεσία.

-Μην ξεχνάμε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κομματικό λάφυρο και ως πεδίο εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων. Χρειάζεται θεσμική θωράκιση και ενίσχυση της αυτονομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου». (Από ερώτηση στη Βουλή του Λευτέρης Αυγενάκης στις 19.10.2017)

-Για καρφίτσωμα: Τέσσερις παρακαταθήκες αξιών για τον αθλητισμό, από την πολιτική της ΝΔ, που σύμφωνα με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, επιδιώκει:

1.Να γίνει συνείδηση ότι αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια.

2.Να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες.

3. Με φιλοδοξία να έχουμε έναν αθλητισμό προσιτό και εύκολα προσβάσιμο σε όλους.

4. Δεν πρέπει να συνδέουμε τον αθλητισμό με περιστατικά βίας και διαφθοράς. Ο αθλητισμός πρώτα απ’ όλα χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης, κατανόησης και συνεργασίας που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας σήμερα.

-Αφοπλιστικό: «Ο αθλητισμός ήταν η επιλογή μου και ως εκ τούτου και το υπουργείο» (Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός αθλητισμού)

-«Ως πολιτικός ο κ. Αυγενάκης έχει αναλάβει πολλές δύσκολες αποστολές και τις έχει φέρει σε πέρας με επιτυχίες. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέχθηκε». (Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού)

-Τέρμα τα αυτογκόλ κύριε Γιώργο: "Είμαι βέβαιος ότι θα βγάλουμε καλό αποτέλεσμα. Πάμε να βάλουμε πολλά… γκολ λοιπόν. (Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός αθλητισμού)

-Καλύτερα πάντως να κοιταχτούν όσοι είχαν συνηθίσει σε άλλα στο ποδόσφαιρο μας για να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Κάποια θα τα χάσουν έτσι κι αλλιώς, από τη νομοτέλεια…

-Αξιοπρόσεχτο: "Χάσαμε τον Κοντονή, πατριώτ’"

How about this for a crowd...

Και κοιτάξτε να δείτε μέσα από το πλήθος τι συμβαίνει ως κανονικό στο ποδόσφαιρο:

94.194 άτομα πήγανστο "Rose Bowl "για να παρακολουθήσουν τη Βραζιλία εναντίον της Ιταλίας στον Τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994! (ESPN)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News