Δείγμα Σαμαρά η επιλογή Μίγγου

Απόψεις
Δείγμα Σαμαρά η επιλογή Μίγγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η περίπτωση του Θοδωρή Μίγγου δείχνει ότι ο Γιάννης Σαμαράς έχει στο κεντρικό πλάνο του τρέχοντος σχεδιασμού, να εντάξει στο ρόστερ, νέους ποδοσφαιριστές που είναι άρτια δουλεμένοι από τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο. Να έχουν ταλέντο, να μπορούν να αφομοιώνουν τις απαιτήσεις τις ομάδας να έχουν προοπτική ,να βελτιώνονται και να εξελίσσονται.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής ήταν προσωπική επιλογή του Γιάννη Σαμαρά. Τον ξέρει πολύ καλά (από της ακαδημίες του Παναθηναϊκού) και τον πιστεύει, για αυτό και ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη στους χιαστούς με τα χρώματα του Ολυμπιακού Λευκωσίας στην Κύπρο, δεν αποτέλεσε εμπόδιο. Σε ενάμιση μήνα, μάξιμουμ, θα είναι διαθέσιμος για την ομάδα. Με το καλό και η ανακοίνωση για τον Μαρινάκη… (Να… έπαιρνε και τον Μπουζούκη!)

Έτσι ξεκίνησε ο Μίγγος

Το πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ο νέος παίκτης του ΟΦΗ, περιγράφεται παραστατικά και παλιότερο ρεπορτάζ του Sport 24:

«Ο μικρός είχε συνέχεια μια μπάλα στα πόδια του και ο πατέρας του άρχισε να του δίνει την ευκαιρία να αναπτύξει το ταλέντο που διέκρινε σε αυτόν από πολύ νεαρή ηλικία. Στα έξι του ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και λίγο αργότερα βρέθηκε στις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης, κάνοντας προπόνηση στην Ριζούπολη. Εκεί έκατσε ένα χρόνο και μεταπήδησε στις ακαδημίες της ΑΕΚ όπου και πάλι έμεινε για ένα χρόνο.

Το καλοκαίρι του 2008 όμως είχε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 10 ετών και ο μικρός που ήταν φίλος του τριφυλλιού, με την παραίνεση του πατέρα του, πέρασε την πόρτα της Παιανίας. Το γεγονός ότι οι πράσινοι διέθεταν τις καλύτερες εγκαταστάσεις για τα τμήματα υποδομής έπαιξαν το ρόλο τους ώστε από τότε μέχρι και σήμερα στο Κορωπί και το "Γ. Καλαφάτης" ο πατέρας του να αψηφά το δρομολόγιο, Νέα Λιόσια-Παιανία-Κορωπί, καθημερινά πηγαίνοντας το γιο του στην προπόνηση.

Ο μικρός είχε ξεχωρίσει στις δοκιμές που έγιναν από τους προπονητές του Παναθηναϊκού και ο Κώστας Ταράσης ήταν αυτός που εισηγήθηκε την παραμονή του 10χρονου τότε στο τριφύλλι, με την συγκατάθεση βέβαια και του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας τότε, του Νίκου Κόβη.

Αυτό ήταν. Έκτοτε το νερό μπήκε στο αυλάκι και ο μικρός κάθε χρόνο ήταν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στο κάθε τμήμα που αγωνιζόταν πάντα ως "εξάρι" ή ως "οκτάρι". Αποτέλεσμα; Να βρεθεί στις Εθνικές Παίδων και Νέων, των οποίων είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News