Άδοξο τέλος στη συνεργασία ΟΦΗ και Βέρα μετά την απόφαση της UEFA

Ποδόσφαιρο
Άδοξο τέλος στη συνεργασία ΟΦΗ και Βέρα μετά την απόφαση της UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου άναψε «κόκκινο» για το δίπλωμα του Χιλιανού τεχνικού

Η εποχή Χάιμε Βέρα στο “τιμόνι” του ΟΦΗ φτάνει στο τέλος της, αφού η UEFA έβαλε... στοπ στη συνεργασία των δύο πλευρών λόγω διπλώματος.

Ο 56χρονος προπονητής και ο συνεργάτης του, Αλεχάντρο Ίσις, θα αποτελέσουν παρελθόν, με ένα “διαζύγιο” που κανείς δεν επιθυμούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενημέρωση για την ετυμηγορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ενώ αυτή αναμένεται να κοινοποιηθεί και επίσημα την Παρασκευή, στην ομάδα του Ηρακλείου.

Η εξέλιξη αυτή έφερε στεναχώρια και απογοήτευση στις τάξεις των Κρητικών, που ήλπιζαν να ξεπεράσουν τον... σκόπελο με το δίπλωμα του Χιλιανού προπονητή. Ο τελευταίος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής. Μάλιστα, ήταν σε “ανοιχτή γραμμή” με τους συμπατριώτες του, προκειμένου να έχει εγκαίρως ότι χρειαζόταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αρχικά η ΕΠΟ και μέσω αυτής η UEFA έλαβε έναν πλήρη φάκελο με σχετικά έγγραφα, ενώ οι Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις πέρασαν από “συνέντευξη” στη Ρόδο, όταν ήταν σε εξέλιξη η σχολή για το UEFA Pro.

Τελικά αποφασίστηκε ότι το δίπλωμα του έμπειρου τεχνικού δεν είναι ισότιμο με το πρώτο τη τάξει της Ευρώπης και έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Όπως είναι φυσιολογικό, η στεναχώρια ήταν έντονη τόσο για την τεχνική ηγεσία, που ήταν και σήμερα στο ΒΑΚ, όσο και για τους ανθρώπους της ομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News