Ο ΟΦΗ και τα γκέμια της νίκης...

Απόψεις
Ο ΟΦΗ και τα γκέμια της νίκης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παραμονή του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα απαιτεί νίκη μετά το αποτέλεσμα των Περιβολίων. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στην έδρα του νυν φιλοξενούμενου στο «Γεντί Κουλέ», ορθά αποκαλείται «πονηρό», αφού του δίνει πλεονέκτημα «πρόκρισης» και με ισοπαλία με σκορ.

Για τον ΟΦΗ είναι ύψιστης σημασίας ο αγωνιστικός προσανατολισμός και το ακριβές «διάβασμα» του παιγνιδιού, για να σκοράρει και να προφυλάξει αμυντικά τα νώτα του, όπου μετρά βασικές απουσίες.

Η αξιοποίηση της έδρας είναι βασικό κλειδί, αλλά απαιτεί πρώτα την υποστήριξη από την ίδια την ομάδα αγωνιστικά. Ο Χάιμε Βέρα προφανώς είδε πολλά από την ομάδα του αλλά και από τον «σκληρό αντίπαλο» στο πρώτο παιγνίδι, για να προσαρμόσει τα σχέδια με τον τρόπο που θα αποφέρει  τη νίκη.

!Με πάθος και διαρκή εγρήγορση νικητή και προπάντων με καθαρό μυαλό για τον έλεγχο (γκέμι) του αγώνα!

-Όταν σε ένα παιγνίδι κρίνονται όλα, μετράει και οι λεπτομέρειες πάνω στις οποίες συνήθως «εργάζεται» το πάντα υπαρκτό παρασκήνιο του ποδοσφαίρου.

-Η διαιτησία του Κομίνη και των συνεργατών του, ας ελπίσουμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με σεβασμό στον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών.

-Όσο κι αν εμπιστεύεται κανείς τους Έλληνες διαιτητές, δεν παραγνωρίζει τις επιρροές που έχουν από τα κέντρα εξουσίας για να εξυπηρετηθούν παράπλευρα συμφέροντα. Όπως π.χ. εν προκειμένω μια ψήφος στο τραπέζι της Σούπερ Λίγκας, για τα παιγνίδια των «μεγάλων».

-Το ερώτημα που έθεσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και έμπειρος παλιός διεθνής διαιτητής Γιώργος Μποροβήλος, θέτει την ουσία:

«Φέτος είδαμε να γίνεται μια αυθαίρετη χρήση στους ξένους διαιτητές. Δηλαδή οι ημιτελικοί κυπέλλου ήταν ασήμαντα ματς; Ή το μπαράζ Πλατανιά-ΟΦΗ είναι ασήμαντο για τις δυο ομάδες και δεν έχει ξένο διαιτητή;».

Η ΚΕΔ των… πασάδων που αλωνίζει τη χώρα και στην καλοπέραση από το σκανδαλώδες χρήμα που μπαίνει στον τραπεζικό της λογαριασμό, είναι έρμαιο των «μεγάλων» που έχουν το πάνω χέρι. Ίσως για αυτό έκλεισε τα μάτια στο αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα μπαράζ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News