Η τεράστια έγνοια του κόσμου και ο ανώτερος του Αστέρα, ΟΦΗ

Απόψεις
Η τεράστια έγνοια του κόσμου και ο ανώτερος του Αστέρα, ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον παλμό του ΟΦΗ ζει το Ηράκλειο. Όλη η Κρήτη! Είναι απερίγραπτο τι συναντάμε αυτές τις μέρες όπου κι αν βρεθούμε. Παντού μιλάνε για τον ΟΦΗ και τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Θα νικήσουμε, Ο ΟΦΗ θα σωθεί με το σπαθί του», μας λένε οι πιο μπασμένοι και παθιασμένοι, ενώ μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων εκφράζει την αγωνία της με ερώτημα. «Τι λέτε θα νικήσει ο ΟΦΗ;» «Θα σωθεί ο ΟΦΗ;».

Το πιο συναρπαστικό είναι, όταν συναντάς ανθρώπους στην πόλη που δεν έχουν και τόση αφοσίωση στα αθλητικά πράγματα και μιλάνε για το παιγνίδι με τον Αστέρα εκφράζοντας την ευχή για τη νίκη του ΟΦΗ.

Οι πιο παλιοί, σου φωνάζουν «Ομιλάρα είναι θα κερδίσει»! Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ο ΟΦΗ ως συνδεδεμένος με την κοινωνία, έχει μπροστά του έναν μεγάλο στόχο, είτε ζωής ή θανάτου, είτε διακρίσεων.

Ανώτερος ο ΟΦΗ έναντι του Αστέρα

Η ΟΦΗ είναι πολύ ανώτερος του Αστέρα Τρίπολης και χρειάζεται να το πιστοποιήσει και στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Γεντί Κουλέ».

Από άποψη «φόρμας» δεν συζητιέται. Στους τελευταίους 5 αγώνες ο ΟΦΗ έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς (3 νίκες, και από μία ισοπαλία και ήττα) με την τέταρτη καλύτερη συγκομιδή του πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας στο αντίστοιχο διάστημα είναι χωρίς νίκη με τέσσερις ισοπαλίες και 13ος

Γενικότερα στις τελευταίες αγωνιστικές η κρητική ομάδα υπερτερεί σε όλες τις αποδόσεις. Αν κοιτάξουμε τα εντός του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα (20 βαθμοί σε 14 αγώνες στην έδρα) έναντι 10 βαθμών του Αστέρα στα εκτός έδρας ματς.

Οι δύο μοναδικές του νίκες μακριά από την Τρίπολη έχουν επιτευχθεί εναντίον των δύο ομάδων του βυθού (Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός).

Αν και όλα αυτά καταγράφουν μόνο τάσεις, η ουσία είναι ότι ο ΟΦΗ καλείται να τα υπερασπιστεί με μεγάλη πίστη για την παραμονή του στην κατηγορία και τον κόσμο του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News