Η απόφαση δικαίου δίνει δυνατή σκυτάλη στον ΟΦΗ

Απόψεις
Η απόφαση δικαίου δίνει δυνατή σκυτάλη στον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν μου κάνει αίσθηση καμία… όπως τραγουδά ο Τόλης Βοσκόπουλος! Ο λόγος για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που απαλλάσσει τον ΟΦΗ από την ακανόνιστη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ…

Διότι ήταν η μοναδική απόφαση που θα μπορούσε να υπηρετήσει τη δικαιοσύνη σύμφωνα με όλα όσα καταγράφηκαν στις διαδικασίες εκδίκασης και διότι αυτή ήταν η απόλυτα συμβατή με το περί κοινού δικαίου αίσθημα, για το οποίο έχουμε αρθρογραφήσει στο παρελθόν.

Παρελθόν πλέον αυτή η ιστορία του «μούπες-τούπες» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που ταλάνισε πόντο πόντο χωρίς ουσία το ποδόσφαιρο και με το χείριστο δείγμα, του να επικαλείται μια ομάδα με εντελώς διαφορετικό εύρος συμπεριφοράς και λειτουργίας στην σήμερον ημέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως ο ΟΦΗ.

Φυσικά, πέρα από την αναμενόμενη απαλλαγή, ήταν απολύτως βέβαιο με την προαναγγελία της έκδοσης της απόφασης αυτή την εβδομάδα, ότι δεν μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν, έχοντας μπροστά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ, που έχεις συσπειρώσει στο μάξιμουμ τον ομιλίτικο παλμό και πάει για ρεκόρ προσέλευσης θεατών!

Υπάρχει βέβαια το ποινικό μέρος της υπόθεσης που μάλλον αδίκως θα ταλαιπωρήσει και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τα πρόσωπα και φορείς που εγκαλούνται έπειτα από τις (μη εμπεριστατωμένες) έρευνες του τμήματος αθλητικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Άλλη δουλειά δεν έχουν…

Ο ΟΦΗ πάντως πεντακάθαρος, έβγαλε από πάνω του αυτή την παρωδία την οποία είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν ως καραμέλα οι ανταγωνιστές του (βλέπε δηλώσεις Χριστοβασίλη) και συνεχίζει απτόητος στο να επιτύχει την παραμονή του στην κατηγορία από τις δύο μάχες που απομένουν ή μέσω μπαράζ.

Εκτός κι αν δεν περάσει η αναδιάρθρωση, που τα κάνει πιο εύκολα.

Εκεί που όλοι περίμεναν τι θα αποφασιστεί για το ΟΦΗ- Αιγινιακός η δικαστική επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ κρατούσε τις εκπλήξεις αλλού, δικαιώνοντας τον Ολυμπιακό και ανατρέποντας βαρύτατα την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League με την οποία είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί στα τελευταία 20 λεπτά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία "τα πραγματικά περιστατικά κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που η κατάληξη της υπόθεσης ήταν δεδομένη".

Ναι ο δρόμος είναι η ανάπτυξη μέσα από τις Ακαδημίες. Ο ΟΦΗ έχει το πλάνο και το όραμα και η εφαρμογή μέσα από την ελληνική πραγματικότητα θέλει ευφυείς προσαρμογές, γιατί το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

Κατανοητοί πολύ οι ενθουσιασμοί που υπάρχουν για την πορεία του Άγιαξ που υπηρετεί πιστά το Ολλανδικό μοντέλο στο Τσάμπιονς Λίγκ…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News