Πανηγυρική αθώωση του ΟΦΗ από την Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ

ΟΦΗ
Πανηγυρική αθώωση του ΟΦΗ από την Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώα κρίθηκε η Κρητική ΠΑΕ στην υπόθεση με Αιγινιακό- Δεν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού ...

Δικαιώθηκε η ΠΑΕ ΟΦΗ αναφορικά με την τιμωρία που της επέβαλε η  Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το θέμα με τον Αιγινιακό. Η ομάδα του Ηρακλείου κρίθηκε αθώα από την Επιτροπή Εφέσεων γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί απρόσκοπτα πλέον να συνεχίσει τη μάχη που δίνει για τη σωτηρία της σε αγωνιστικό επίπεδο, στα δύο παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, κρίνοντας πως ο περσινός αγώνας με τον Αιγινιακό στη Football Leauge ήταν χειραγωγημένος. Συγκεκριμένα η ποινή προέβλεπε: Υποβιβασμό, -6 από το επόμενο πρωτάθλημα και πρόστιμο 300.000 χιλιάδες ευρώ

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε ασκήσει έφεση και σήμερα δικαιώθηκε.Μάλιστα η απόφαση της Εφέσεων απαλλάσσει πέρα από τις δύο ομάδες και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Στο απόσπασμα της Πειθαρχικής απόφασης σημειώνεται ότι: Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης. Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ Αιγινιακός, Τσάλος, Νώπας, Μαχαιρίδης, Βασίλης Λιόλιος, Αθανάσιος Τόλιος, Γιατζιτζόγλου δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα των συγκεκριμένων άρθρων του κώδικα δεοντολογίας. 

Λίβας: Καμία έκπληξη η αθώωση

Για την δικαίωση του ΟΦΗ μίλησε ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας, ο οποίος δήλωσε στο Sport24.gr λίγο μετά την απόφαση της Εφέσεων: "Από την αρχή που ανέλαβα την υπόθεση ήμουν πεπεισμένος για την αθώωση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Από κανένα στοιχείο δεν προέκυπτε ότι στήθηκε ο επίμαχος αγώνας.

Θα ήταν τραγικό μια τόσο ιστορική και μεγάλη ομάδα να υποβιβαστεί άδικα και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία τις τύχες της έχει αναλάβει μια διοίκηση με τέτοιο όραμα και μεγαλεπήβολους στόχους για το μέλλον".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News