Τεράστια νίκη για ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, 1-3 τον Παναθηναϊκό

ΟΦΗ
Τεράστια νίκη για ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, 1-3 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ ήταν… ΟΦΗ στο β’ ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και με ανατροπή και σούπερ Σάσι πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο για την παραμονή του!

Την πολυτιμότερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΟΦΗ, κερδίζοντας με 1-3 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ! Η πρώτη εκτός έδρας νίκη φέτος και το δεύτερο τρίποντο επί των «πρασίνων» κάνουν την κρητική ομάδα να κρατά ξεκάθαρα πλέον στο χέρι της την παραμονή.

O OΦΗ στο α' ημίχρονο προβλημάτισε με την εικόνα του, δεν σημιούργησε φάσεις και σε μία από τις λίγες καλές στιγμές του Παναθηναϊκού στα καρέ του, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μακέντα να σκοράρει.

Εντελώς διαφορετικός ήταν ο ΟΦΗ στην επανάληψη, μπήκε δυνατά, πάτησε περιοχή και έψαξε το γκολ. Βρήκε την ισοφάριση στο 57' με τον Σάσι και έχοντας πλέον και την ψυχολογία υπέρ του, ήταν θέμα χρόνου να ανατρέψει το σκορ, με τον Σάσι να βάζει και δεύτερο γκολ στο 70' και τη νίκη κλείδωσε με υπέροχο τέρμα στο 89' ο Γιακουμάκης.

Με αυτό το τρίποντο ο ΟΦΗ επωφελήθηκε από το 0-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ πολύ πίσω έμεινε ο Λεβαδειακός που έχασε από τον Πανιώνιο και ουσιαστικά αποχαιρέτησε την κατηγορία.

Είναι 13ος έχοντας από κάτω ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό και τον υποβιβασμένο Απόλλωνα και αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα έπαιζε μπαράζ παραμονής με τον 2ο της Football League. Eπίσης ένα βαθμό πιο πάνω από τον ΟΦΗ είναι ο προσεχής αντίπαλός του Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη ενώ 10η με 31 είναι η ΑΕΛ. 

Ο ΟΦΗ ξεκάθαρα κρατά στα χέρια του την παραμονή του, καθώς με δύο νίκες στα ματς που απομένουν με Αστέρα Τρίπολης (εντός) και Ατρόμητο (εκτός) σώζεται 100% και δεν τον ενδιαφέρει κανένα σενάριο παραμονής...

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

                                     29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ             30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΗ

10.ΑΕΛ 31β.                              ΑΕΚ (εκτός)                          Ολυμπιακός (εντός)

11.Ξάνθη 29β.                           Απόλλων (εντός)               Άρης (εκτός)

12.Αστέρας Τρ. 29β.               ΟΦΗ (εκτός)                       Πανιώνιος (εντός)

13.ΟΦΗ 28β.                             Αστέρας Τρ. (εντός)          Ατρόμητος (εκτός)

14.ΠΑΣ Γιάννινα 27β.              Πανιώνιος (εκτός)             ΠΑΟΚ (εντός)

15.Λεβαδειακός 21β.                  ΠΑΟΚ (εκτός)                      ΑΕΚ (εντός)

Η εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-ΟΦΗ

1' Σέντρα στο ΟΑΚΑ

6' Απειλεί σε αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός με το σουτ του Δώνη να μπλοκάρεται σταθερά από τον Σωτηρίου.

20' Άουτ περνάει το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ.

27' Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Άλτμαν να μη μπορεί να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Κάτσε.

35' Ο Νέιρα δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς για φάουλ πάνω στον Μακέντα.

Συμπληρώθηκε μισή ώρα παιχνιδιού, χωρίς ιδιαίτερο θέαμα, με τον ΟΦΗ να μην πιέζεται αλλά παράλληλα να μη μπορεί να αξιοποιήσει κάποιους χώρους που βρίσκει επιθετικά και δεν είναι καλός δημιουργικά.

41' Κερδίζει πέναλτι ο Παναθηναϊκός, για τράβηγμα φανέλας του Μακέντα από τον Πατουρίδη και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του ΟΦΗ. Ο Μακέντα εκτελεί για τον Παναθηναϊκό και σκοράρει, 1-0 οι πράσινοι με το όγδοο γκολ του Ιταλού επιθετικού στο πρωτάθλημα.

Ξεκινά το β’ ημίχρονο με αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Ντίνας στη θέση του Κουτσιανικούλη.

46' Πλασέ του Φερέιρα με καλές προϋποθέσεις, παραχωρεί κόρνερ ο Διούδης.

48' Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν μετά από κόρνερ του Ντίνα, ο Νέιρα πήρε την κεφαλιά και μπλόκαρε ο Διούδης. Μπαίνει καλύτερα στο β’ μέρος ο ΟΦΗ.

55' Με πλασέ στον Βαζ ένα φάουλ εκτελεί ο Ντίνας, το σουτ του Πορτογάλου κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.

57' ΓΚΟΛ για τον ΟΦΗ, 1-1! Μετά τη σέντρα του Μπράουν, ο Διούδης έκανε λανθασμένη έξοδο και με κεφαλιά του Σάσι η μπάλα μπήκε γκολ, περνώντας ξεκάθαρα τη γραμμή του τέρματος, παρά την προσπάθεια του αμυντικού του Παναθηναϊκού να διώξει.

62' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, στη θέση του Αποστολάκη ο Καμπετσής.

68' Τεράστια ευκαιρία με τον Σάσι για τον ΟΦΗ, ο Διούδης στο τετ α τετ διώχνει, ενώ η μπάλα στη συνέχεια παραλίγο να καταλήξει αυτογκόλ από τον Κολοβέτσιο. Μετά το κόρνερ, η κεφαλιά του Νέιρα κατέληξε άουτ.

69' Τρίτη αλλαγή για τον Δώνη, βγαίνει ο Μουνιέ και μπαίνει ο Αρμενάκας.

70' ΓΚΟΛ 1-2  Ο ΟΦΗ με σκόρερ ξανά τον Σάσι! Ο Φερέιρα μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε και ο Σάσι πήρε το "ριμπάουντ" και σκόραρε με κοντινό πλασέ.

78' Βγαίνει ο σκόρερ του ΟΦΗ Ίσμαελ Σάσι και τη θέση του στην επίθεση παίρνει ο Γιακουμάκης.

89' ΓΚΟΛ 1-3 ο ΟΦΗ με τρομερό γκολ του Γιακουμάκη, ο ηρακλειώτης επιθετικός χόρεψε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και σκόραρε με σουτ, σφραγίζοντας διπλό σωτηρίας για τον ΟΦΗ.

91' Κόκκινη κάρτα στο Νέιρα για αψιμαχία με τον Μακέντα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Αποστολάκης (62' Καμπετσής), Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Στάικος, Μουνιέ (69' Αρμενάκας), Άλτμαν (27' λ.τ. Κάτσε), Μακέντα.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος, Νέιρα, Σόουζα, Βαζ, Κουτσιανικούλης (46' Ντίνας), Σάσι (78' Γιακουμάκης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News