Κανονικά η εκδίκαση στην ΕΠΟ για την έφεση του ΟΦΗ - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Ποδόσφαιρο
Κανονικά η εκδίκαση στην ΕΠΟ για την έφεση του ΟΦΗ - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικό παρών στην ακροαματική διαδικασία από διοικούντες και φορείς

Κανονικά θα εκδικαστεί η υπόθεση της έφεσης του ΟΦΗ, κατά της πρωτόδικης ποινής υποβιβασμού. Το neakriti.gr είναι στην εκδίκαση και θα ενημερώνει αναλυτικά για ότι συμβαίνει. 

Η ομάδα του Ηρακλείου δίνει τη «μάχη» για δικαίωση και έχει στο πλευρό της ποδοσφαιρικούς και τοπικούς φορείς, ενώ αυτή τη φορά δεν τέθηκε θέμα αναβολής. Ξανά πρόσθετη παρέμβαση από τον Απόλλων Σμύρνης. 

Η διοίκηση έχει δυναμική παρουσία με τον πρόεδρο, Μιχάλη Μπούση και τους Άντζελο Παλυβό, Ηλία Πουρσανίδη και Γιώργο Σαμαρά.

Το νομικό επιτελείο με τους Ιάσωνα Παπαστεφανάκη, Λεωνίδα Κοτσάλη και Αργύρη Λίβα.

Εκ μέρους της ΕΠΣ Ηρακλείου, το παρών δίνει ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου και ο Α’ αντιπρόεδρος, Πλούταρχος Κουτεντάκης, ενώ παρευρίσκεται στην ΕΠΟ και ο πρόεδρος της Δαμάστας, Αντώνης Παπαδάκης.

Παρόντες επίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης. 

Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση δε θα βγει σήμερα. Το πιθανότερο είναι να γνωστοποιηθεί εντός μίας εβδομάδας. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του Απόλλωνα Σμύρνης, κ. Αναγνωστόπουλου να κάνει πρόσθετη παρέμβαση, ζητώντας να ισχύσει κανονικά η ποινή. Εκ μέρους του ΟΦΗ, ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας εξήγησε τους πέντε λόγους για τους οποίους πρέπει να απορριφθεί η πρόσθετη παρέμβαση.

Ανάλογο αίτημα για απόρριψη της παρέμβασης και από τον Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί νομικά τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο. 

Στην αίθουσα που εκδικάζεται η υπόθεση αφίχθη και ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ., Λευτέρης Αυγενάκης. 

**Η έδρα του δικαστηρίου απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης, ως απαράδεκτη μετά τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, ενώ οι νομικοί του ΟΦΗ έκαναν αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας ο Μιχάλης Μπούσης, κάτι που έγινε δεκτό από τους δικαστές. 

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ πήρε τον λόγο και ανέφερε στην συγκινητική ομιλία του: "Το όνειρο μου ήταν να κάνω κάτι ωραίο στην Ελλάδα και πολλοί μου έλεγαν να έρχομαι μόνο για διακοπές. Με απέτρεψαν. Μίλησα με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο και τους είπα για το όραμα που έχω με τους συνεργάτες μου. Αν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το θέμα, δε θα αγόραζα την ομάδα. Τώρα προχωράμε έτσι. Αν είναι να πέσουμε αγωνιστικά, ας πέσουμε, αλλά όχι για αυτό το λόγο. Ως Έλληνας, θέλω να κάνω το καλύτερο για την πατρίδα μου". 

Ο δικαστής είπε ότι η Εθνική ομάδα πρέπει να αγωνίζεται παντού, με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με τον Μιχάλη Μπούση να απαντά ότι αυτή είναι και η επιθυμία των ανθρώπων του ΟΦΗ. 

Ο Αλέξης Κούγιας είπε στην αγόρευση του ότι παρών έπρεπε να είναι και ο Καλαϊτζίδης, ενώ παρόντες είναι και παίκτες του Αιγινιακού. Ο εκπρόσωπος του Φώτη Τσάλου, αναφέρθηκε στο ματς Βέροια-Ολυμπιακός και την εμπλοκή Καλαϊτζίδη, ενώ πρόσθεσε ότι το παιχνίδι ΟΦΗ-Αιγινιακός το Νοέμβριο του 2017 ουδέποτε απασχόλησε στοιχηματικά. Επισήμανε ακόμη, ότι ο περυσινός ΟΦΗ είχε τέτοια δυναμική, που δε χρειαζόταν να εμπλακεί σε στημένο παιχνίδι. Χαρακτηρίζει αναξιόπιστο τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, κάνοντας αναφορά στις καταθέσεις του. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξερχόμενος από τα γραφεία της ΕΠΟ, τόνισε στην δήλωση του: «Είμαστε στα καλά και στα δύσκολα δίπλα στην ομάδα μας! Αργά ή γρήγορα η ομάδα μας θα δικαιωθεί! Είμαστε δίπλα στον ΟΦΗ, την διοίκηση του και τους φιλάθλους που έχουμε μια διαχρονική σχέση».

**Έχει ξεκινήσει η αγόρευση από τους νομικούς του ΟΦΗ. Οι δικηγόροι της ομάδας του Ηρακλείου, Ιάσωνας Παπαστεφανάκης, Αργύρης Λίβας και Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησαν για τεράστια αδικία αν υπάρχει αυτή η τιμωρία, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Η διαδικασία έχει ξεπεράσει τις τρεις ώρες σε διάρκεια, ενώ τη σκυτάλη έχουν πάρει οι νομικοί εκπρόσωποι του Αιγινιακού. 

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε στις δηλώσεις του, ότι ως ΠΑΕ Λάρισα τον συμφέρει ο υποβιβασμός του ΟΦΗ, όμως πιστεύει στην αθώωτητα της ομάδας του Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εμένα, ως ΠΑΕ ΑΕΛ, θα με συνέφερε η τιμωρία του ΟΦΗ και ο υποβιβασμός του. Ωστόσο, είμαι σίγουρος για την αθωότητα του ΟΦΗ. Όλη η υπόθεση μοιάζει με κακόγουστο αστείο».

Ολοκλήρωθηκε η ακροαματική διαδικασία. Η έδρα ανακοίνωσε ότι οι διάδικοι έχουν το περιθώριο να στείλουν υπομνήματα μέχρι την επόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου και έπειτα αναμένεται η απόφαση σε σύντομο χρόνο. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι η υπόθεση θα έχει αίσια έκβαση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News