Δικαιοσύνη σημαίνει Αθώωση του ΟΦΗ

Απόψεις
Δικαιοσύνη σημαίνει Αθώωση του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν αγωνιά μόνο ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ. Στην εκδίκαση της υπόθεσης ΟΦΗ-Αιγινιακός ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η αθώωση της κρητικής ΠΑΕ, με την κατάρριψη της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, κρίνεται η όποια ικμάδα σοβαρότητας υπάρχει στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας μας.

Αυτή τη φορά (φουλ ασυγκρίτως με την πρώτη) ο ΟΦΗ πάει με δυνατή φωνή και τρεις μαρτυρίες που αναμένεται να κάνουν ακόμη πιο διάτρητο το σκεπτικό των «Δεοντολόγων», που χωρίς αποδείξεις, χρησιμοποιώντας τα «σούπα, μούπες», κατέληξαν στην απίστευτη και σκανδαλώδη ποινή του υποβιβασμού.

Έχει σημασία μεγάλη που ο ΟΦΗ πάει τώρα συγκροτημένος με τον κ. Μπούση, το δήμαρχο Ηρακλείου και άλλους εκπροσώπους της κοινωνίας στη δικαστική μάχη, αλλά και με ανανεωμένη και συγκροτημένη τη νομική υποστήριξη του.

-Θα ήταν άκρον άωτον αν η ΠΑΕ ΟΦΗ συνέχιζε τη νομική της εκπροσώπηση με τον επί σειρά ετών δικηγόρο του κ. Κομπότη στην Επιτροπή Εφέσεων και παράλληλα ο κ. Τσάλος να επιχειρηματολογεί με … τον ιδιοκτήτη της Λάρισας.

-Το δεύτερο, βέβαια θα συμβεί, αφού ο κ. Κούγιας, που είχε δηλώσει ότι ο ΟΦΗ θα αθωωθεί, είναι ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσάλου, αλλά που δεν παύει να υπάρχει –ακόμη- το ανταγωνιστικό στη βαθμολογία ζήτημα της σωτηρίας, σε σχέση ΑΕΛ και ΟΦΗ.

-Το πραγματικό άκρον άωτον θα ήταν –ευτυχώς δεν είναι- αν υπήρχε ως συνήγορος υπεράσπισης (ή εκ των συνηγόρων) και… ο δικηγόρος του Λεβαδειακού.

-Ελλάδα είμαστε, ξέρουμε το παρασκήνιο και τους επηρεασμούς, τους αθέμιτους ανταγωνισμούς, την πολιτική συσχέτιση ανάλογα τα συμφέροντα και ένα σωρό άλλα, που έχουν βγάλει λάδι πραγματικούς παραβάτες της ποδοσφαιρικής κανονικότητας και μάλιστα με τρόπο τρανταχτό.

-Από την άλλη είναι φαινόμενο να βάζουν δάκτυλο οι ενδιαφερόμενοι πρόεδροι ΠΑΕ που έχουν συμφέρον σε υποθέσεις ανταγωνιστών τους. Ειδικά όταν σημαίνει ο ήχος του «ο θάνατος σου η ζωή σου». Μερικοί έχουν μάλιστα έχουν και δίπλωμα…

-Η στάθμη έτσι κι αλλιώς στο «κατεχόμενο» ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χαοτική. Ξεπεσμός, κατήφορος…

-Φάνηκε και στους χορηγούς της διοργανώτριας που δε δίνουν μία κι αυτό που αναγκάστηκε να κάνουν οι εταιρείες του Σαββίδη είναι να προσπαθούν να κατεβάσουν το ποσό στα 2 εκατ. ευρώ (από τρία) και με το επιχείρημα ότι δεν προβάλλεται η χορηγία από το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα εννέα ΠΑΕ.

-Αλλά θα τους δώσουν είπαν χτες 500.000 ευρώ προς… τιμή  όσων τους στηρίζουν καθώς στη Σούπερ Λίγκα - όπως λέγεται- δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για το δώρο του Πάσχα, ούτε για τη μισθοδοσία του Απριλίου.

Υπάρχουν άνθρωποι που σημαδεύουν με φως τον ελληνικό αθλητισμό, μέσα στη λαίλαπα της κραιπάλης. Ο Θάνατος του Θανάση Γιαννακόπουλου, άφησε μια τέτοια μεγάλη απώλεια. Ένας παράγοντας που έδινε με την βαθιά έννοια της αγάπης στην ομάδα που είχε στη καρδιά του, τον Παναθηναϊκό, κρατώντας ψηλά τον αιώνιο σεβασμό από φίλους και αντιπάλους. Η κοινή αναγνώριση από όλα τα χρώματα με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που έγιναν για το χαμό του, είναι μια πιστοποίηση, του ότι η ζωή μόνο έτσι αξίζει για τον καθένα χωριστά και για όλους...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News