Έσπασε... τα ρόδια - Πήρε την... ανιούσα!

Απόψεις
Έσπασε... τα ρόδια - Πήρε την... ανιούσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήρε… την ανιούσα! Ο ΟΦΗ βγήκε με τις ιαχές μιας πανάξιας νίκης από την εντατική της 15ης θέσης και χαράζει πορεία γεμάτη φλόγα και ελπίδα με οποιοδήποτε «σενάριο» (αναδιάρθρωση ή μη…), για την επίτευξη του μοναδικού στόχου της παραμονής στην κατηγορία που του ανήκει.

Έσπασε τρία μεγάλα ρόδια! Το ένα της πρώτης νίκης Βέρα και Ίσις στον πάγκο του και τα άλλα δύο με τα πρώτα γκολ των κορυφαίων Γιακουμάκη και του Φερέιρα!

Προσπέρασε, καλύπτοντας και το αβαντάζ ισοβαθμίας έναντι του αντιπάλου του.

Άλλη, γεμάτη οξυγόνο, αναπνοή!

Μια ευτυχισμένη Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ», που ανοίγει ορέξεις με το παιγνίδι του και την πλούσια ανάπτυξη που δοξάζει κάθετα και πλάγια τις επιθέσεις κατοχής. Χρειάστηκαν έξι αγωνιστικές σε πλάνο Χιλής, για να έλθει ο πρώτος γλυκός καρπός του «τρίποντου».

Με μια απαλή αντιστροφή της τύχης των πολλών τελικών που παρουσιάζει. Είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερος των ανταγωνιστών του.

Ο ΟΦΗ το… ξεμπούκωσε. Ο ΟΦΗ… το σώζει. Πέντε αγωνιστικές, δύο στην έδρα. Ο ΟΦΗ μπορεί παντού! Μακριά από κομπιουτεράκια… Μόνο παιγνίδι με παιγνίδι!

Γιατί ο ΟΦΗ που είδαμε με τον Λεβαδειακό, είχε και το μαχαίρι στα δόντια και έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης από το πρώτο λεπτό που ζάλισε τον αντίπαλο του στις καυτές τελικές.

Οι εννιά τελικές προσπάθειες και το 66% κατοχή μπάλας, στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε από νωρίς ένα δείγμα της κυριαρχίας της ομάδας του Βέρα, που έκανε ανίκανο τον Λεβαδειακό να βρει το οποιοδήποτε αντίδοτο για να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

-Μετά από αυτή τη νίκη, όλα γυρίζουν αλλιώς στον ψυχολογικό κόσμο ομάδας και κόσμου. Η αυτοπεποίθηση, η πίστη, η αισιοδοξία δημιουργούν δυνατά όπλα κυριαρχίας, με επιμονή στο στόχο της σωτηρίας, με τη δύναμη της καλύτερης ομάδας.

Από την 14η θέση με 22 βαθμούς, δυο περισσότερους από τον Λεβαδειακό και έναν λιγότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που κατέχει τώρα τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής αυτή την στιγμή και τον οποίο ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί στο επόμενο εντός έδρας παιγνίδι του στις 6 Απριλίου. Κοιτώντας προς τα πάνω, η σημειολογία του «μπαράζ» το θέλει να επικρατεί.

Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν λες ποτέ, όσο υπάρχουν ελπίδες άμεσης παραμονής, παρά την βαθμολογική απόσταση, προχωράς και προσθέτεις.

Πολύ κατανοητή η χαρά του Χάιμε Βέρα και το χαμόγελό του συνοδεύτηκε και από την απτή διαπίστωση: «Είχαμε παίξει 35, 40, 45 λεπτά στα προηγούμενα παιχνίδια και σήμερα παίξαμε μέχρι το 93’».

-ΟΦΗ συνέχισε έτσι… Η επίτευξη του στόχου σου είναι για το καλό και του ελληνικού ποδοσφαίρου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News