Όταν οι Δεοντολόγοι συνεχίζουν... στο παρά πέντε!

Απόψεις
Όταν οι Δεοντολόγοι συνεχίζουν... στο παρά πέντε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, μετά την εκτέλεση της αποστολής που αποκατάστησε τη δεοντολογία στον έντονα δύσοσμο βόθρο των «στοιχηματζίδικων» ομάδων των ελληνικών πρωταθλημάτων που διαφεντεύονται από την πολιτική και δική μας εξουσία. 

Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ...ΑΦΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ!

Που να ξεχάσουμε κύριε Πρωθυπουργέ ότι τον περασμένο Αύγουστο στο παρά πέντε η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο, ώστε να μπορούν να επανεκλεγούν αθλητικοί δικαστές των οποίων μέχρι πρότινος η έξοδος ήταν υποχρεωτική.

Με αυτό τον τρόπο (οι παράγοντες των ομάδων και των Ενώσεων, επέλεξαν δια της ψήφου τους, αυτούς που θα τους δικάζουν) και παρέμειναν οι συνθέσεις που ήθελε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής… κι έτσι επανεξελέγη η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Γ.Λ. Ιωαννίδου.

Και λοιπόν; Τίποτα. Απλά, υποθέσεις που τάραξαν το πανελλήνιο, θάφτηκαν στο αρχείο και μια υπόθεση που δεν ταίριαζε στα χατίρια (;) γνώρισε την πρώτη σπάθη… με στοιχεία που τερματίζονται στο «του είπα, μου είπε», όπως καταγράφουν οι ίδιοι οι Δεοντολόγοι σε ολόκληρες 16 σελίδες.

Αλήθεια τι… άλλο έργο απολυμαντικό έχουν κάνει στα χρόνια της θητεία τους;

Ζήτω ο μισθός κάθε εξυγιαντή και κάθε επαναστάτη!

-Αυτή η απόφαση που πήραν για τον ΟΦΗ, μπορεί να γίνει και ο τάφος των προσδοκιών κάποιων εκ των ανταγωνιστών του στο πρωτάθλημα, αν η ομάδα του δώσει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις στους αμέσως προσεχείς αγώνες.

-Ποιο όνομα «φωτογραφίζεται» ως ωθητήρας από καλά ενημερωμένους κύκλους του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου στην Αθήνα;

-Όπως το γράφει και η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ: «Κάτι βρωμάει εδώ»!

-Θα μετρήσουν πολύ οι λεπτές κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις από τη διοίκηση και τον κ. Μπούση. Ο πρόεδρος, ήδη κάνει τις επαφές του, αντιλαμβανόμενος ότι το θέμα έχει και σημαντική πολιτική παράμετρο.

-Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, είχε κλείσει και εισιτήρια προς Ηράκλειο τη Δευτέρα και ξενοδοχείο. Την ώρα που ετοίμαζε ταξίδι, έσκασε η ανακοίνωση για τον τόπο του «εγκλήματος»…  Από το «ετοιμάζω ταξίδι μονάχα για πάρτη σου» της Ελένης Δήμου, το γύρισε στο «και που να πάω…» του Θέμι Αδαμαντίδη!

-Τα είδε όλα στη σύντομη θητεία του στα ποδοσφαιρικά πράγματα ο Γιώργος Πυρουνάκης, που αθωώθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Δεν είναι λίγο πράγμα. Ου μπλέξεις. Ειδικά με αυτού του είδους τις δικαστικές υποθέσεις, χάνεις τον ύπνο σου. Αθώος.

πλατιά αίσθηση δικαίου πάντως στην Κρήτη (το είδαμε και από όλους τους προέδρους των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων), θεωρεί μέγα άδικο αυτό που συμβαίνει στον ΟΦΗ και ειδικά τώρα, που μόνος του θέτει τις υγιέστερες βάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Ζήτω το Αθώο ελληνικό «Koriopolis»! Ζήτω η Εξυγίανση! Ζήτω ο μισθός κάθε εξυγιαντή και κάθε επαναστάτη!

«ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ» ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗ

Εξοργιστικά άδικο για τον ΟΦΗ

Αυτή η γιορτή της ΕΠΣΗ στις «Αναδρομές», δεν ήταν όπως τις προηγούμενες. Το θέμα του ΟΦΗ διαμόρφωσε πλήρως την ατμόσφαιρα και επικέντρωσε τις ομιλίες των προσώπων που βρέθηκαν στο πλατό για τις βραβεύσεις.

Όλοι, πολιτικοί, πρόεδροι των Κρητικών Ενώσεων και τιμώμενοι έκαναν δριμύτατες αναφορές για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και δήλωσαν την αγωνιστική τους διάθεση στο πλευρό της μεγάλης κρητικής ομάδας, πέραν από την εναρκτήρια δυναμική ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου.

Τα λόγια του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννη Παπαματθαιάκη ήταν φωτιά και λάβρα, θεωρώντας εξοργιστικά άδικο να συμβαίνουν τόσα «κακουργήματα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να προσπαθούν να εξοντώσουν τον ΟΦΗ, που είναι, όπως είπε, μια καθαρή και μεγάλη ομάδα και συνεχίζει θέτοντας με τη νέα διοίκηση τις υγιέστερες βάσεις. 

-«Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα μας δώσει τα όπλα απέναντι στη βία». Ποιος το είπε αυτό, που έχουν πει κι άλλες φορές αλλά τίποτα; Μόνο ένας κυβερνητικός πολιτικός και δη υφυπουργός αθλητισμού, θα μπορούσε να το κάνει... Γιώργος Βασιλειάδης!

-Φυσικά η βία θα καταποντιστεί, επειδή το νομοσχέδιο του ανοίγει την πόρτα σε μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου να είναι και στοιχηματικοί επιχειρηματίες με ποσοστό μετοχών λιγότερο του 15%;

-Ή επειδή οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ ή ΚΑΕ θα μπορούν να χρηματοδοτούν τα γήπεδα και τα προπονητικά τους κέντρα;

-Μήπως ακόμη επειδή ο υφυπουργός χαρακτήρισε θλιβερά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γλυφάδα για την τρίτη φάση της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών;

-Με αντίπαλο τον ΟΦΗ κάνει ντεμπούτο στην προεδρία της ΠΑΕ  Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Γεωργίου.

-Δεν είναι ότι έγινε ο πρώτος δημοσιογράφος που αναλαμβάνει την προεδρία ΠΑΕ της Α’ επαγγελματικής κατηγορίας, είναι ότι αλλαγές ηγεσιών (και δη εμψυχωτικών) θέλουν πάντα αυξημένη προσοχή από τον πρώτο αντίπαλο και δη στην έδρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News