Σαμαράς: «Αν το έχουμε κάνει να πέσουμε και 20 κατηγορίες»

ΟΦΗ
Σαμαράς: «Αν το έχουμε κάνει να πέσουμε και 20 κατηγορίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα του τι θα γίνει, ο Μιχάλης Μπούσης και οι συνεργάτες του θα παραμείνουν στην κρητική ομάδα

Για το θέμα που «καίει» τον ΟΦΗ με την απόφαση για υποβιβασμό της ομάδας μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σαμαράς, στον αέρα του Sport24 Radio 103,

Όπως είπε χαρακτηριστικά "εάν το έχουμε κάνει να πέσουμε και είκοσι κατηγορίες" και ξεκαθάρισε ότι ο Μιχάλης Μπούσης και οι συνεργάτες του θα παραμείνουν στην ομάδα και στο χειρότερο σενάριο του υποβιβασμού (αγωνιστικού ή μη). Αναλυτικά όσα είπε:

Για παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό: "Υπάρχουν και στο εξωτερικό παρόμοιες υποθέσεις, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε πριν από επτά κι οκτώ χρόνια για τέτοιο λόγο. Η Ρέιντζερς προσπάθησε ν' αλλάξει το ΑΦΜ της λόγω χρεών και την στιγμή ώρα την έριξαν κατηγορία. Μιλάμε γι' άλλους ποδοσφαιρικούς πολιτισμούς".

Για την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας και την ενημέρωση που είχε ο ΟΦΗ: "Πριν φθάσει μια απόφαση στην επιτροπή δεοντολογίας γίνεται μια δίκη. Σου δίνουν ένα χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστείς για την επιτροπή. Το γνωρίζαμε, αλλά όχι πριν αναλάβουμε τη διοίκηση. Το μάθαμε αφού μπήκαμε. Υπήρχε προεργασία για να διασφαλίσουμε νομικά αυτό που έπρεπε. Ούτε που θυμάμαι πότε έγινε αυτό το ματς".

Για την υπερασπιστική γραμμή του ΟΦΗ να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί κι όχι η ομάδα: "Από τη δική μας πλευρά δεν έχει γίνει κάτι ως ομάδα. Δεν έχει λειτουργήσει κάποιος ποδοσφαιριστής υπέρ ή κατά της ομάδας. Δεν ξέρω εάν είναι υπαρκτά τα στοιχεία ως αποδείξεις εάν είναι ένοχος κι ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ. Άμα υπήρχαν αποδείξεις από τα βιβλία της ομάδας και πραγματικά είχε κάνει ένα τέτοιο λάθος ένας πρώην άνθρωπος του ΟΦΗ, να πέσουμε. Και δέκα κατηγορίες να πέσουμε, και είκοσι να πέσουμε. Με τα στοιχεία που υπάρχουν να δούμε ποιο είναι το δίκαιο και πιο το άδικο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε στην έφεση".

Για την πίστη δικαίωσης: "Δεν μπορώ να πω ότι το πιστεύω και μετά να μην δικαιωθώ..."

Το κλίμα στον ΟΦΗ: "Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι ασχολείται ο κύριος Γιάννης (Σαμαράς). Διοικητικά είμαι εγώ. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Με τις ακαδημίες μας, με τα σχολεία μας. Οι ενέργειες που κάνουμε δεν πρόκειται ν' αλλάξουν ό,τι και να γίνει με την ομάδα. Είτε πέσουμε έτσι, είτε αγωνιστικά, είτε μείνουμε. Μόλις τελειώσει η σεζόν είναι στο χέρι του Μιχάλη Μπούση να δει εάν τον στηρίξαμε εμείς, οι τοπικοί βουλευτές της Κρήτης, εάν αξίζει η επένδυση στην Κρήτη. Δεν μας τραβάει πίσω αυτή υπόθεση".

Για το εάν αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο το ήθος του Σαμαρά και του Πουρσανίδη: "Δεν με ενδιαφέρει εάν μας αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο ή όχι. Μας χωρίζει μια θάλασσα. Ο ΟΦΗ έχει μια δύναμη, εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο της Κρήτης. Έχουμε έλθει εδώ για τα παιδιά, για το μέλλον. Δεν πειράζουμε κανένα".

Για το εάν είναι ευχαριστημένος από την μπάλα: "Μπήκαμε τον Οκτώβριο. Με τα προβλήματα που έχει η ομάδα και με την προσπάθεια που έκανε η πρώην διοίκηση επιχειρήθηκε να φτιαχτεί ένα ρόστερ ανταγωνιστικό. Όταν αναλάβαμε ήμασταν τελευταίοι, τώρα προτελευταίοι.

Ήμασταν έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο από την πρώτη στιγμή. Αλλιώς θα περιμέναμε να τελειώσει η σεζόν και να μπούμε μετά. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα brand name. Παλιά υπήρχε με Μαχλά, Ντιαρά, Μαρινάκη, τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Προσπαθήσαμε, αλλά τώρα είναι δύσκολο. Ειδικά τον Ιανουάριο είναι δύσκολο να φέρεις παίκτες. Κάναμε οκτώ μεταγραφές. Με την Ξάνθη, με τον Ατρόμητο, με τη Λαμία, με την ΑΕΛ το πρόβλημα είναι στο τελείωμα".

Για την επιλογή των Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις: "Τους ήξερε ο κύριος Γιάννης (Σαμαράς), γνώριζε το στυλ προπόνησης και παιχνιδιού. Δεν είχαμε διάθεση γι' αλλαγή προπονητή, έγινε το περιστατικό που έγινε δυστυχώς (Παπαδόπουλου - Δέλλα). Το να ερχόταν ένα ξένος και να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα θα ήταν ρίσκο. Αγωνιστικά δεν έχει βγει κάτι, αλλά από αυτό που βλέπουμε στις προπονήσεις θεωρούμε ότι έχει γίνει ένα ακόμη βήμα προς το στόχο".

Για τη μάχη Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League: "Είμαι Σίτι, τι να πω; Εκτός ότι είμαι Σίτι, είμαι και Μπαρτσελόνα, Γκουαρδιόλα..."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News