ΟΦΗ

Στο πλευρό του ΟΦΗ και η Λαϊκή Συσπείρωση

«Ο ΟΦΗ δοκιμάζεται ξανά …», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση…

Την άμεση αντίδραση και της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ηρακλείου προκάλεσε η εξοντωτική πρωτόδικη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Αναλυτικά η απόφαση :
«Ο ΟΦΗ ένα ιστορικό Σωματείο της πόλης μας με χιλιάδες οπαδούς και φίλους όχι μόνο στο Ηράκλειο και την Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την χώρα δοκιμάζεται ξανά, μετά την απόφαση για υποβιβασμό του από την πρώτη την τάξη κατηγόρια για λόγους παράνομου στοιχηματίσμου.
Η αγανάκτηση και η απέχθεια των φιλάθλων γι’ αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στοχεύσουν την πραγματική αιτία του προβλήματος, στο γεγονός δηλαδή ότι και στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ίδιοι δηλαδή που ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής του λαού.
Και η υπόθεση του ΟΦΗ αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ και του τζόγου παίζεται στο παρασκήνιο, όπου ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματίες με όλα τα μέσα, και όχι μέσα στο γήπεδο, με καθαρά αγωνιστικούς όρους. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Είναι στοιχείο της σαπίλας του ποδοσφαίρου να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός μιας ομάδας με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ. Ολες οι ΠΑΕ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενισχύονται με λεφτά του ελληνικού λαού και έχουν διαφόρων ειδών χρέη.
Η «Λαική Συσπειρώση» καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία να μην παγιδευτούν στις κόντρες των επιχειρηματιών. Και οι φίλοι του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα: Δεν πρέπει να ταυτίζουν το καλό της ομάδας με το συμφέρον και τις επιδιώξεις του κάθε επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται την ομάδα και τους φιλάθλους.
Αυτό που χρειάζεται είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο μπορεί να παίζεται και να προσφέρει ποιοτικό θέαμα χωρίς αυτούς. Καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ, να αποδοθούν όλα τα χρέη των ΠΑΕ στο Δημόσιο, άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε παιχνίδια τζόγου. Να ενισχυθούν σε επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση η Φυσική Αγωγή και ο αθλητισμός στα σχολεία και στις γειτονιές.
Για να αποτελούν το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

Σχόλια