Άριαν Μπεκιάι: Με προτροπή Σαμαρά το γκολ που έμεινε στην ιστορία

Απόψεις
Άριαν Μπεκιάι: Με προτροπή Σαμαρά το γκολ που έμεινε στην ιστορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αφοπλιστικές" απαντήσεις έδωσε ο Άριαν Μπεκιάι σε συνέντευξή του στο "sport-retro.gr" για το γκολ που είχε πετύχει με τον ΟΦΗ ως τερματοφύλακας στο ματς με τον Πανηλειακό. Ήταν η χρονιά των μπαράζ της Ρόδου, πρώτη σεζόν χωρίς τον Γκέραρντ και με προτροπή του Γιάννη Σαμαρά που ήταν ο προπονητής στον ΟΦΗ, έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία που σκόραρε σε αγώνα πρωταθλήματος στην Ελλάδα.

«Εντάξει ήταν φοβερό", "είπε. "Το είχα χαρεί, αλλά δυστυχώς όπου πάω με ακολουθεί μέχρι σήμερα».

-Γιατί δυστυχώς;

«Τερματοφύλακας ήμουν. Είναι δυνατόν να με θυμούνται για γκολ κι όχι για αποκρούσεις (γέλια);»

Ο Άριαν χαρακτήρισε τη στιγμή απελπισίας, αφού δίνονταν αγώνας ζωής και θανάτου για τον ΟΦΗ. Και περιγράφει τη σκηνή:

«Εγώ δεν το είχα σκεφτεί καν, αλλά είχα ανέβει μέχρι το κέντρο σε περίπτωση που έρθει η μπάλα μετά το φάουλ να την κρατήσω ψηλά ή να γεμίσω προς την περιοχή γιατί νομίζω είχε ένα λεπτό ακόμα. Τότε, ο κύριος Γιάννης Σαμαράς που ήταν προπονητής στον ΟΦΗ μου έκανε νόημα να πάω μπροστά.

Έγινε η σέντρα, από τον Σιπνιέφσκι νομίζω (σ.σ ήταν ο Διγκόζης), βρέθηκα στην πορεία της μπάλας και ισοφάρισα, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, αλλά ήμουν εγώ. Ήταν κάτι ξεχωριστό πραγματικά».

-Δηλαδή δεν είχες προωθηθεί ποτέ ξανά στην αντίπαλη περιοχή σε κάποιο ματς της καριέρας σου;

«Όχι και ούτε το έκανα ξανά. Δεν χρειάστηκε, δεν πήρα εντολή, όλα μαζί. Μία και καλή (γέλια)».

-Σήμερα πλέον ως προπονητής τερματοφυλάκων στην εθνική Κύπρου, βάζεις επιθετικές ασκήσεις στους τερματοφύλακες; Να ξέρουν αν χρειαστεί να κάνουν ότι κι εσύ τότε; «Όχι κάτι ιδιαίτερο. Πλέον είναι πιο συχνό φαινόμενο, βέβαια, να σκοράρουν οι τερματοφύλακες όπως έχω παρατηρήσει, ενώ παίζουν και περισσότερο με τα πόδια, άρα έχουν περισσότερη ευχέρεια με την μπάλα. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν πρέπει να είναι ο κανόνας. Αλίμονο δηλαδή αν πρέπει να φτάσεις να περιμένεις να σκοράρει ο τερματοφύλακας της ομάδας σου για να πάρεις κάτι από ένα ματς».

Ολόκληρη η συνέντευξη: Ο Άριαν Μπεκιάι στο Sport-Retro.gr για το αξέχαστο γκολ του

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News