Ο δρόμος της Υπέρβασης που μπήκε ο ΟΦΗ και ο "δικός μας" Μπουξμπάουμ

Απόψεις
Ο δρόμος της Υπέρβασης που μπήκε ο ΟΦΗ και ο "δικός μας" Μπουξμπάουμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ μετά το αποτέλεσμα με την Ξάνθη, κάνει τη ζωή του στο πρωτάθλημα πιο δύσκολη, με την πρόκληση της υπέρβασης που καλείται να ακολουθήσει για την επιβίωσή του στη Super League, να χαρακτηρίζει πλέον  κάθε ένα από τα έντεκα βήματα που είναι μπροστά του.

Ότι φτιάχνει αγωνιστικό χαρακτήρα το είδαμε έστω και δειγματοληπτικά στα συνεχόμενα ματς με Ατρόμητο και Ξάνθη στο “Γεντί Κουλέ», με τα νέα πρόσωπα στην τεχνική ηγεσία και στο ρόστερ να εντείνουν την προσπάθεια με τους άλλους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο ότι στα δύο παιγνίδια με τις πενιχρές βαθμολογικές συγκομιδές, ο φίλαθλος κόσμος χειροκρότησε αυτό το «καλύτερο» που βλέπει.

Ο ΟΦΗ έχει στο dna του τις μεγάλες αποστολές και ο αγώνας για τον στόχο θα συνεχιστεί ακόμη και αν απομείνει μια ικμάδα ελπίδας. Υπομονή…

Μπουξμπάουμ - Ο άνθρωπος που ύψωνε σημαίες 

-«Μπουξμπάουμ - Ο άνθρωπος που ύψωνε σημαίες». Θα μπορούσε να είναι τίτλος αμερικάνικης ταινίας, αλλά δεν είναι. Είναι όμως σίγουρα ο άνθρωπος- υπηρέτης της πιο κακοποιημένης εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

-Όπου… οι «δικές μας ομάδες» κάνουν παρέλαση, σαν από μια κόκκινη παράσταση γεμάτη από «γραμμές» στην πάλαι ποτέ Σοβιετία…

-Η «δική μας» Ξάνθη, προστατεύθηκε στο «Γεντί Κουλέ», για τα μάτια της νέας ιδιοκτησίας της, πρωτίστως από τον Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ σε τρεις τουλάχιστον καραμπινάτες φάσεις με τον Γιακουμάκη και τον Ναμπί που μπορεί μία από αυτές να έκρινε αλλιώς το παιγνίδι.

-Ο Παπαπέτρου, ελέγχεται από… το VAR με ερώτημα πέναλτι σε φάσεις του Γιακουμάκη και του Σακόρ, και για τον πειθαρχικό έλεγχο και δη στον  Μπαριέντας (για δεύτερη κίτρινη). Το βασικό ένστικτο αναφορικά με τη διαιτησία σχετίζεται πάντως με τον Μπουξμπάουμ.

-Η ελληνική διαιτησία επί Περέιρα και εξυγιαντικής κακοποίησης των νέων ηγεσιών του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας και των ακριβοπληρωμένων «κομανταντούρ» μοιάζει με κακουργηματική αθλιότητα.

-O Βέρα έστρωσε την ομάδα του στο β΄ ημίχρονο, ο ΟΦΗ αγωνίστηκε με καθαρό στόχο τη νίκη, ο γρίφος πάντως απόλυτης κυριαρχίας που απαιτούσε το παιγνίδι για τον ΟΦΗ, δεν λύθηκε ποτέ.

-Οι παίκτες του Βέρα  προσπαθούσαν να φτάσουν στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της και τον Ζίβκοβιτς.  Όταν το κατάφερναν αναλάμβαναν …οι βοηθοί του Περέιρα (τρανταχτές οι δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις...)

-Ο ΟΦΗ μπορεί να βελτιώσει στη συνέχεια την αποτελεσματικότητά του, αλλά η νέα απώλεια (δύο ακόμη) βαθμών στο «Γεντί Κουλέ», καθιστά την κατάστασή του άκρως επικίνδυνη και αγωνιώδη. Η παραμονή του στη Super League, θα εξαρτηθεί πλέον από την υπέρβασή του ή από τον υποβιασμό δύο ομάδων αντί 3+1…

-Το πρώτο βασικό κλειδί για τη σωτηρία ήταν τα δύο νωπά παιγνίδια στο «Γεντί Κουλέ» που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τη θέση του ΟΦΗ στον βαθμολογικό πίνακα. Οι δυο απανωτές ισοπαλίες, τον κράτησαν χαμηλά και ο Βέρα θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους ανάκτησης και εκτός έδρας.

-Ακολουθεί όμως η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αμέσως μετά το ΟΦΗ – Λαμία (με απόλυτη επιδίωξη τη νίκη), μετά ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκης»…

-Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πει ποτέ, όσο υπάρχει πρόγραμμα αγώνων μπροστά και δη 11 αγωνιστικών, με τα 5 ματς μέσα στην έδρα, όπου ο ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τον εαυτό του το «απόλυτο» βαθμολογικά στο «Γεντί Κουλέ» αλλά και βαθμούς οπωσδήποτε από εκτός έδρας.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗΣ

Οι κινήσεις Τζώρτζογλου δεν γίνονται τυχαία...

Ολοταχώς για την παραμονή των 16 ομάδων στη Σούπερ Λίγκα. Ο Τζώρτζογλου δεν ξύπνησε ένα πρωί να στέλνει γράμματα. Η επιστολή του προς την ΕΠΟ και τις Λίγκες, ήταν προϊόν διεργασιών και συζητήσεων με επιτελείς του ποδοσφαίρου και δη με τον Ευάγγελο Γραμμένο, αλλά και ανθρώπους του ΠΑΟΚ στο διάστημα της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την κοπή της πίτας της ΕΠΣ Μακεδονίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε την σχέση και την ανοικτή επικοινωνία του με τον Βασίλη Γκαγκάτση που κατευθύνει την Superleague. Φάνηκε άλλωστε από την ανάρτηση της ΕΡΤ στη «Διαύγεια», ότι το… μοντέλο Βασιλειάδη, είχε τρύπες…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News