Συγκινημένοι Βέρα-Ίσις και αύριο στον πάγκο του ΟΦΗ!

ΟΦΗ
Συγκινημένοι Βέρα-Ίσις και αύριο στον πάγκο του ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ της κρητικής ομάδας στο Βαρδινογιάνειο...

Ημέρα παρουσίασης του νέου τεχνικού επιτελείου, του Χάιμε Βέρα και του Αλεχάντρο Ίσις η σημερινή για τον ΟΦΗ και στο Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο υπήρξε συγκίνηση.

Ο Χιλιανός προπονητής και ο άμεσος συνεργάτης του μίλησα με συναίσθημα για την επιστροφή στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε στον στοχο της παραμονής και την αγωνιστική φιλοσοφία. 

O πρόεδρος του ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης προλόγισε το νέο τεχνικό τιμ λέγοντας: "Ευχαριστώ τους προπονητές που ήρθαν. Εύχομαι να προχωρήσουμε καλά, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ήταν συμπαίκτες με το Γιάννη, υπάρχει μια δυνατή φιλία και αγάπη. Εύχομαι αυτή η αγάπη να εκφραστεί και στην ομάδα και να πάμε ψηλότερα".

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιάννης Σαμαράς ο οποίος σχολίασε: "Καλοσωρίζω τον Χάιμε και τον Αλεσάντρο. Δεν ήταν στο πλάνο, γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα και μετά από όσα συνέβησαν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα σε ένα deal, ήταν το ιδανικό και οι ιδανικοί άνθρωποι και προπονητές για να αναλάβουν την ομάδα". 

Ο Χάιμε Βέρα που θα είναι αύριο στον πάγκο ("για τον κόσμο") όπως σχολίασε, τόνισε συγκινημένος: "Ξέρω πολύ καλά την ιστορία του ΟΦΗ και περιμένω να πάμε πολύ καλά. Γνωρίζουμε ότι ο ΟΦΗ δεν είναι καλά, θέλει δουλειά και για αυτό ήρθαμε με τον Αλέκο. Για τον κόσμο, γιατί η καρδιά μας είναι εδώ. Πρόεδρε ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγνώμη αλλά σε έναν μήνα θα μιλάω πιο καλά Ελληνικά, όμως μιλάω καλύτερα μέσα στο γήπεδο".

Όσο για τον Αλεχάντρο Ίσις, τα δικά του λόγια: "Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, μας έφερε ο Γιάννης που μας ξέρει καλά. Όμως δεν είναι μόνο η φιλία αλλά η δουλειά. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, θα το κάνουμε με αγάπη και καρδιά. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων και όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από εκεί που είναι για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής". 

Βέρα: Θα δουλέψουμε με αγάπη!

Μετά από ερωτήματα που έγιναν, ο Χάιμε Βέρα αναφέρθηκε στον στόχο της παραμονής, την δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία και τη δουλειά που έχει μπροστά του. 

Για τη φιλοσοφία που έχει ο ίδιος στο ποδόσφαιρο, υπογράμμισε ότι έχει να κάνει με την κατοχή της μπάλας: «Μόνο όταν έχουμε την μπάλα, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Αν παίζουμε καλύτερα από την άλλη ομάδα, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Εμένα μου αρέσει όπως έπαιζα εγώ ως παίκτης, να παίζω καλή μπάλα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Θα δουλέψουμε με αγάπη και θα πετύχουμε».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε ξανά στην επιστροφή στον ΟΦΗ: «Πάντα είχα τον ΟΦΗ στην καρδιά μου. Ξέρω ότι ήταν δύσκολο να γυρίσω, όμως τώρα είμαστε εδώ».

Ίσις: Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου!

Από την πλευρά του ο Αλεχάντρο Ίσις, έχοντας παρακολουθήσει το ματς με τον Ατρόμητο, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό σκέλος: «Είχα δει τον ΟΦΗ αλλά όχι τόσο πολύ. Έμαθα ότι η ομάδα έχει βελτίωση, κόντρα στον Ατρόμητο έκανε ένα από τα καλύτερα δεύτερα ημίχρονα. Οπωσδήποτε θέλει δουλειά, δεν είναι σωστό να πω τώρα δημόσια τι πρέπει να αλλάξει. Θα μιλήσουμε με τα παιδιά».

Για την παρουσία τους και πάλι στο Ηράκλειο πρόσθεσε: «Πάντα όταν είμαστε εδώ, νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Σαν τη χώρα μας. Μία κόρη του Χάιμε γεννήθηκε εδώ και εμένα οι τρεις κόρες μου γεννήθηκαν εδώ. Όταν έγινε η πρόταση δεν το σκεφτήκαμε πολύ και ήρθαμε αμέσως».

Μπούσης: Παραμονή και νοοτροπία!

Πέρα από την παρουσίαση του νέου τεχνικού επιτελείου ο μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης αναφέρθηκε σε κάποια σημαντικά θέματα.

Για την ενίσχυση του Ιανουαρίου, τα επόμενα σχέδια και το πρότζεκτ που «τρέχει» στην ομάδα του Ηρακλείου ανέφερε: «Όταν ήρθα εδώ, είχα στο μυαλό ότι χρειάζονται τρία με πέντε χρόνια για να υλοποιήσουμε το πρότζεκτ μας. Στον πρώτο χρόνο είχαμε στόχο την παραμονή. Τον Γενάρη έγιναν οι πρώτες μεταγραφές, μετά έγινε η αλλαγή του προπονητή που δεν ήταν στα πλάνα μας. Τώρα θέλουμε να σώσουμε την χρονιά, να έρθουν παίκτες το καλοκαίρι και να έρθει στην ομάδα μια νοοτροπία που έχουν ο Γιάννης, ο Γιώργος, ο Ηλίας και όλη η οικογένεια μας. Στον δεύτερο χρόνο να μπουν οι βάσεις και στην τρίτη χρονιά να μεγαλώσει η νοοτροπία μας».

Για όσα συνέβησαν στο ματς με τον Παναιτωλικό και το «διαζύγιο» με το Νίκο Παπαδόπουλο πρόσθεσε: «Στον αθλητισμό έχουμε νίκες και ήττες. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να υποστηρίζω τον άλλον όταν ήταν κάτω. Δεν ήθελα να αλλάξουμε προπονητή μέσα στην χρονιά και πάντα τον υποστήριζα και όταν μιλούσα με τον Γιάννη του έλεγα δεν πειράζει, θα πάμε καλύτερα. Δυστυχώς έγινε ένα λάθος που το πλήρωσε μόνος του. Δεν είναι στη νοοτροπία της ομάδας μου και θα ήθελα να δώσω το βήμα και στις άλλες ομάδες. Θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" στον κ. Δέλλα και τον Παναιτωλικό που δεν έκαναν μεγαλύτερο το θέμα. Σαν Έλληνες ξέρετε καλά ότι όταν έχουμε πυρετό 100, το κάνουμε 104. Αν ήθελαν θα το έκαναν χειρότερα. Αυτή η σελίδα έκλεισε για εμένα και την ομάδα. Ευχόμαστε τα καλύτερα για το Νίκο Παπαδόπουλο και την οικογένεια του».

Σαμαράς: Κάναμε το καλύτερο στις μεταγραφές!

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Γιάννης Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενέστερα στην προσπάθεια που έγινε για την ενίσχυση του ρόστερ.

Αναλυτικότερα υπογράμμισε: «Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι δύσκολες, καθώς η αγορά είναι λίγο περίεργη και το καταλαβαίνουμε όλοι. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για την ομάδα γιατί είχαμε ένα θέμα επειδή καταλαβαίνετε ότι δεν ήθελε να έρθει κανένας γιατί όλοι βλέπουν μια ομάδα που είναι τελευταία. Ναι μεν υπάρχει ένα πρότζεκτ που προσπαθούμε να το σηκώσουμε στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα θα έρθουν από το καλοκαίρι και μετά. Προσπαθούμε να πείσουμε για το πρότζεκτ από την στιγμή που η ποδοσφαιρική αγορά δεν έχει εμπιστοσύνη στην μη ποδοσφαιρική αγορά που λέγεται Ελλάδα. Έρχεται ο Σακόρ για παράδειγμα και αναρωτιέται τι θα κερδίσω περισσότερο στην Ελλάδα από ότι να πάει σε άλλες χώρες που θα έχει ποδοσφαιρική ανάπτυξη. Είναι δύσκολο να μας πιστέψουν ως ποδοσφαιρική αγορά. Είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει το προφίλ του Γιώργου που ανοίγουμε σωστές πόρτες, εγώ εργαζόμουν στο σκάουτινγκ και μας εμπιστεύονται. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Γενικά υπάρχουν δυσκολίες, το γνωρίζαμε από τον Οκτώβριο. Έχει γίνει μια μικρή αρχή και πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό που θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να πιστέψουν το προφίλ μας και να μας πιστέψουν ως ομάδα»

Για την επιλογή του Βέρα στο «τιμόνι» της ομάδας πρόσθεσε: «Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να μην καθίσω εγώ στον πάγκο. Δεν μιλήσαμε με κανέναν άλλον προπονητή και δεν θα ερχόταν κανένας για το επόμενο τρίμηνο. Μας ήρθε ως δώρο η δική τους παρουσία. Ο Γιώργος μιλούσε για τρεις μέρες με τους ανθρώπους της ομάδας, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να έρθουν τέσσερα άτομα».

Κλείνοντας, μίλησε για τον κεντρικό σχεδιασμό που υπάρχει με ορίζοντα την επόμενη τριετία: «Εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε την ποιότητα. Η ποιότητα θα έρθει μετά από 2-3 χρόνια. Ήδη έχουμε προετοιμαστεί και από το καλοκαίρι θα πάμε στο επόμενο επίπεδο. Να ετοιμάσουμε παίκτες από την Κρήτη όπως κάναμε παλιότερα. Στόχος μας είναι να γυρίσουμε ξανά στα αποτελέσματα των ακαδημιών όταν βγάζαμε παιδιά όπως οι Μαχλάς, Δερμιτζάκης, Σταυρακάκης και για εμένα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News