Χάιμε Βέρα: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
Χάιμε Βέρα: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάιμε Βέρα ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και το Ηράκλειο, ώστε να αναλάβει το «τιμόνι» του ΟΦΗ.

Ο Χιλιανός λίγο πριν το μακρινό ταξίδι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Ο 55χρονος τεχνικός μιλώντας στην «Las Ultimas Noticias», αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τον Γιώργο Σαμαρά, τα… λάτιν ποδοσφαιρικά στοιχεία και την απόφαση του που ήταν… μονόδρομος.

Τόνισε με ιδιαίτερο τρόπο ότι έρχεται σε ένα ξενοδοχείο «πέντε αστέρων» και εμφανίστηκε αποφασισμένος για πολύ δουλειά, προσθέτοντας ότι θέλει γρήγορα να μάθει ελληνικά.

Αρχικά αναφέρθηκε στις επαφές με τον ΟΦΗ και την τελική συμφωνία: «Μίλησα με τον Γιώργο Σαμαρά και μου είπε ότι θέλουν να δώσουν στην ομάδα ένα Λατινοαμερικάνικο στυλ. Γνώριζαν τα πάντα για εμένα. Για τη δουλειά στην Εθνική Χιλής, τις ομάδες και τα ταξίδια στην Ευρώπη. Ήρθε η πρόταση και δεν μπορούσα να πω όχι. Θα μπορούσαν να επιλέξουν οποιονδήποτε προπονητή από την Ευρώπη, όμως προσέλαβαν εμένα, μου έκαναν πρόταση και την δέχτηκα. Μπορεί να είναι σημαντικό ρίσκο, όμως μου έχουν εμπιστοσύνη».

Για την Κρήτη και αυτά που θέλει να κάνει πρόσθεσε: «Το συμβόλαιο μου είναι για 2,5 χρόνια. Πηγαίνω σε ένα νησί που έχει καλοκαίρι 8 μήνες και είναι πολύ τουριστικό. Πηγαίνουμε στον παράδεισο των νησιών της Μεσογείου. Ο βοηθός μου θα είναι ο Ίσις με τον οποίο παίξαμε μαζί στον ΟΦΗ και μιλάει καλύτερα ελληνικά από εμένα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Κι εγώ, όμως, θα κάνω μαθήματα, θέλω να μάθω τη γλώσσα για να μπορούν να καταλαβαίνουν οι παίκτες αυτά που θέλω να τους πω».

Τέλος, ερωτηθείς για την απόφαση του να φύγει από τη Χιλή υπογράμμισε: «Πάντα παίρνω δραστικές αποφάσεις στην ζωή μου και οι αλλαγές είναι ξαφνικές. Ήμουν πολύ καλά στην Κουρίκο Ουνίδο, αλλά ήρθε η πρόταση και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Φτάνουμε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, όπου ο καθένας παίρνει το αυτοκίνητο του και πάει στην δουλειά. Τον Μάρτιο θα έρθει η γυναίκα μου Λουίζα με τον γιο μου Ματέο τριών χρονών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News