default-image

Ευγένιος Γκέραρντ: Ένας χρόνος χωρίς τον μεγάλο «αρχιτέκτονα» του ΟΦΗ!

ΟΦΗ
Ευγένιος Γκέραρντ: Ένας χρόνος χωρίς τον μεγάλο «αρχιτέκτονα» του ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ, που στις 2 Ιανουαρίου 2018 «έφυγε» από τη ζωή.

Ο αναμορφωτής και «αρχιτέκτονας» του ΟΦΗ άφησε πίσω του «πλούσια» κληρονομιά, μέσα από τις γενιές ποδοσφαιριστών, που πέρασαν από τα χέρια του.

Οδήγησε την ομάδα του Ηρακλείου σε μεγάλες επιτυχίες, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987 να είναι η κορυφαία, ενώ με εξαιρετικές πορείες στο πρωτάθλημα οι Κρητικοί αγωνίστηκαν και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Ολλανδός που έγινε Κρητικός, δημιούργησε σωστούς χαρακτήρας και ένα γκρουπ ανθρώπων με ξεχωριστή νοοτροπία και αγάπη για τον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Κάποιοι έγιναν προπονητές, κάποιοι ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο με διαφορετικούς ρόλους, ενώ άλλοι ότι κι αν κάνουν, όπου κι αν βρίσκονται έχουν στην «καρδιά» τους τον ΟΦΗ.

Για πολλούς η νέα εποχή που βρίσκεται τώρα η ΠΑΕ, ήταν αποτέλεσμα της… ένωσης που ο ίδιος προκάλεσε, με το φιλικό προς τιμήν του το Νοέμβριο του 2017.

Ο «Μίστερ» θα είναι πάντα ο άνθρωπος, ο προπονητής, ο πατέρας, ο δάσκαλος και όλα αυτά που σηματοδοτεί ως προσωπικότητα, για όσους θήτευσαν δίπλα του στον ΟΦΗ. Κι όπως όπως είπαν πολλοί στο μνημόσυνο που έγινε το περασμένο Σάββατο στο ΒΑΚ, η αύρα του είναι και θα είναι πάντα οδηγός για το μέλλον.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News