Σάντεϊ Ολίσε: «Ο Κρίστοφερ Μπράουν έχει… δίψα να πετύχει στον ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
Σάντεϊ Ολίσε: «Ο Κρίστοφερ Μπράουν έχει… δίψα να πετύχει στον ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους προπονητές που γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Κρίστοφερ Μπράουν είναι ο Σάντεϊ Ολίσε.

Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Νιγηρίας, με θητεία μεταξύ άλλων σε Άγιαξ, Γιουβέντους και Μπορούσια Ντόρτμουντ, είχε υπό τις οδηγίες του το νέο απόκτημα του ΟΦΗ στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Η συνύπαρξή τους διήρκεσε για 1,5 χρόνο, και το neakrititi.gr επικοινώνησε με τον 44χρονο, ο οποίος δεν αρνήθηκε να “σκιαγραφήσει” το αγωνιστικό προφίλ - και όχι μόνο - του 27χρονου μπακ.

Ο Σάντεϊ Ολίσε ανέφερε αρχικά για τα χαρακτηριστικά του Κρίστοφερ Μπράουν: «Ο Κρίστοφερ είναι ένας ποδοσφαιριστής με ηγετικά χαρακτηριστικά, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο λόγω της θέσης του. Είναι πολύ εργατικός και έχει μεγάλη... δίψα για να πετύχει. Είναι κατά βάση δεξιός μπακ, όμως αγωνίζεται με καλή προσαρμογή και ως μεσοεπιθετικός στην ίδια πλευρά. Όταν είναι σε καλή κατάσταση, κάνει απίστευτα πράγματα στο γήπεδο. Είναι πολύ δυνατός, έχει τρομερή ενέργεια στο χορτάρι και πολλές κούρσες από την πλευρά του».

Όσο για τον χαρακτήρα του, αρκέστηκε να αναφερθεί στους λόγους που τον επέλεξε δεύτερο αρχηγό της ολλανδικής ομάδας: «Θα αναφέρω το εξής: Στον 1,5 χρόνο που συνεργάστηκα μαζί του, τον είχα επιλέξει για δεύτερο αρχηγό της Φορτούνα Σιτάρντ. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του. Υποστήριξε αυτόν τον ρόλο και ήταν παράδειγμα για τους άλλους παίκτες στα αποδυτήρια, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Έχει σωστή νοοτροπία και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για την απόφαση του Μπράουν να έρθει στην Ελλάδα, ο Νιγηριανός προπονητής υπογράμμισε: «Κατά την άποψή μου ήταν η κατάλληλη στιγμή για τον Κρίστοφερ να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ. Είναι το επόμενο βήμα γι’ αυτόν και θεωρώ ότι θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Δε θέλω να είμαι υπερβολικός, αλλά η άνοδος της Φορτούνα Σιτάρντ στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτόν. Φυσικά και στους άλλους παίκτες, αλλά ο Μπράουν είχε ξεχωριστό ρόλο. Οι λόγοι που δεν έμεινε στην ομάδα δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο, αλλά δε θέλω να πω κάτι περισσότερο».

Κλείνοντας, ο Ολίσε, που γνωρίζει το Ηράκλειο από την παρουσία τού αδερφού του Εγκούτου, που αγωνίστηκε στον Εργοτέλη, έστειλε το “μήνυμά” του στον ίδιο τον Μπράουν, αλλά και τους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Στον Κρίστοφερ θέλω να πω να δουλέψει σκληρά και να δείξει το ίδιο πάθος και τον σεβασμό προς όλους, όπως έκανε στη Φορτούνα. Είμαι σίγουρος ότι θα πάει πολύ καλά. Στον κόσμο της ομάδας και του Ηρακλείου, όπου έχω έρθει για διακοπές όταν έπαιζε ο αδερφός μου Εγκούτου Ολίσε στον Εργοτέλη, θέλω να πω να έχουν υπομονή και είμαι σίγουρος ότι θα τον αγαπήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News