Νέα πρόσωπα και νέα φιλοσοφία στις Ακαδημίες του ΟΦΗ

ΟΦΗ
Νέα πρόσωπα και νέα φιλοσοφία στις Ακαδημίες του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σημαντική συνάντηση για τις Ακαδημίες του ΟΦΗ έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα τύπου του Γεντί Κουλέ, παρουσία του Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος ενημέρωσε όλους τους προπονητές των τμημάτων υποδομής.

Στόχος ήταν να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης και το πως θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής τα τμήματα υποδομής. Μετά τις προσωπικές συναντήσεις που έχουν γίνει με τους προπονητές, αυτή ήταν η πρώτη προπόνηση συνολικά του τεχνικού τιμ, με οπτικό υλικό, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες πιο εξειδικευμένες.

Στους προπονητές μίλησαν ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Γιάννης Σαμαράς, ο Διευθυντής Ακαδημιών Μανώλης Πατεμτζής και ο Βασίλης Παπαδάκης, ο οποίος εντάσσεται στο τιμ των προπονητών και μαζί με τους Γιάννη Σαμαρά και Μανώλη Πατεμτζή θα είναι υπεύθυνοι για το εκπαιδευτικό κομμάτι των τμημάτων υποδομής (αυτό περιλαμβάνει παίκτες, προπονητές, stuff και γενικά όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό).

Αναφορικά με τα νέα πρόσωπα, ο Βασίλης Παπαδάκης είναι προπονητής σε τμήματα υποδομής από το 2003. Μεταξύ αυτών διετέλεσε βοηθός προπονητή στην U20 του Πανιωνίου, προπονητής στην U13 του Παναθηναϊκού, προπονητής στην U15 της ΑΕΚ και ήταν άμεσος συνεργάτης του κ. Γιάννη Σαμαρά τα τελευταία χρόνια

Εκτός από τον Βασίλη Παπαδάκη, στο τιμ εντάσσεται επίσης ο Μανώλης Παπαδάκης ως προπονητής με εξειδίκευση την τεχνική κατάρτιση των παιδιών και ο Μανώλης Συκιωτάκης ως προπονητής και σκάουτερ των τμημάτων υποδομής.

Αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, η φιλοσοφία είναι ότι «αρχή και τέλος είναι το παιδί» και ότι άπαντες δεν θα πρέπει να λειτουργούν μόνο ως προπονητές αλλά και ως εκπαιδευτές και παιδαγωγοί.

 Ο νέος δρόμος που θα χαράξουν οι ακαδημίες του ΟΦΗ χρειάζεται υπομονή και επιμονή ενώ η λέξη - κλειδί για τα παιδιά θα είναι δικαιοσύνη. Όλοι θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, και τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν με χαρά στο γήπεδο και να φεύγουν χαρούμενα από την προπόνηση.

Τονίστηκε επίσης ότι: «το αποτέλεσμα, ως σκορ, δεν έχει σημασία σ' αυτές τις ηλικίες. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο και να δημιουργούμε νικητές. Ανεξάρτητα από το αν στο μέλλον παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Να δημιουργούμε νικητές ανθρώπους πάνω απ' όλα. Φυσικά και θέλουμε να νικάμε μέσα στο γήπεδο, αλλά πρέπει τα παιδιά να μάθουν να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Αυτό που μένει είναι η εκπαίδευση που γίνεται πάνω στο παιδί. Να βελτιώνεται και να γίνεται καλύτερος αθλητής και άνθρωπος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News