Η πίκρα του ΟΦΗ και η πικρία στη χαρά του Απόλλωνα

Απόψεις
Η πίκρα του ΟΦΗ και η πικρία στη χαρά του Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «πίκρα» ήταν η λέξη που βγήκε συναισθηματικά από το στόμα των πρωταγωνιστών του ΟΦΗ στις δηλώσεις μετά το ά"χ"αρο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεντί Κουλέ». Κυρίως όμως την λέξη αυτή χρησιμοποίησε ο Νίκος Παπαδόπουλος (με στενοχώρια) και στις άμεσες δηλώσεις του μετά το ματς και μετά στη συνέντευξη

Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη υπολογίσιμη (κυριολεκτικά) απώλεια στην έδρα του, αφού ήταν η έναρξη του μέρους του αγωνιστικού προγράμματος με ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Είναι απορίας άξιο πως οι παίκτες του ΟΦΗ μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς ήττα (τις έκαναν τέσσερις), έχοντας δει τον Απόλλωνα σε άλλα ματς (κυρίως με Ολυμπιακό), μπήκαν στο παιγνίδι με εμφανή έλλειψη της αποφασιστικότητας που τους χαρακτηρίζει, στο πλαίσιο –ίσως- της τακτικής του «σε περιμένω», αλλά και στο δεύτερο μέρος, να μην είναι τόσο ικανοί να απειλήσουν, αλλά να βρίσκονται απειλούμενοι. Η πρώτη απόδειξη ήταν στο ότι η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν τους… άκουσε και η δεύτερη γύρο από το όνομα του Σικαμπάλα (από τις κινήσεις των πάγκων, ως τις ευκαιρίες που κλώτσησε στο τέλος η «ελαφρά ταξιαρχία»)

Για να αποδειχτεί πόσο ισχυρή βαθμολογικά ήταν η μοναδική νίκη του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Μαζί όμως και παγίδα του στυλ «κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, τον ουραγό και άποντο για οκτώ αγωνιστικές Απόλλωνα δεν θα κερδίσουμε;», που αυτόματα προσδίδει κάποια στοιχεία χαλαρότητας.

Το ότι δεν κέρδισε τον Απόλλωνα στο Ηράκλειο σε αυτή τη συγκεκριμένη στροφή του πρωταθλήματος, είναι απώλεια που μένει μέχρι να μην υπολογίζεται βαθμολογικά και που δεν μπορεί να ισοφαρίσει την όποια έννοια του τετράκις συνεχόμενα αήττητος, που επίσης αποτελεί πραγματικότητα.

Ο ΟΦΗ μπορεί να έχει πίκρα γιατί δεν στάθηκε στο ύψος της απαίτησης του αγώνα αλλά και ο Απόλλων την πικρία που δεν έκλεψε το ματς, αλλά εν γένει η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, αφού το ατού του Απόλλωνα ήταν η κόντρα μήπως κλέψει το ματς, όσο κι αν είχε… πιο ευκαιρίες.

-Το ότι η μπάλα στο 54' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κύργια μέσα στην περιοχή είναι σίγουρο. Όπως και το ότι δεν δόθηκε πέναλτι… είναι σίγουρο. Ο Φωτιάς ξέρει για την απόφασή του. Δεν είδε χέρι ή το θεώρησε ακούσιο; Η απόσταση δεν ήταν τόσο κοντινή που να επέτρεπε την κίνηση του χεριού για να λογιστεί ακούσιο ή μήπως το πήρε το ποτάμι γιατί του "ψέλισσαν" ότι προηγήθηκε της φάσης, οφσάιντ; Άκρη με τη διαιτησία στην Ελλάδα, είτε με Έλληνες, είτε με ξένους, δεν βρίσκεις.

-Σημασία πάντως μετά το αποτέλεσμα, έχει ξανά η αγωνιστική ανασύνταξη στον ΟΦΗ με την αντεπίθεση που θα χρειαστεί να επιχειρήσει με καθαρό μυαλό στη  δύσκολη αποστολή της Λειβαδιάς που έπεται. 

-η αίσθηση του πικρού, η πικρή γεύση

_η βαθιά στενοχώρια από κάποιον ή κάτι που μας πίκρανε

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News