«Στην υγειά μας Γιάννη Σαμαρά»!

Απόψεις
«Στην υγειά μας Γιάννη Σαμαρά»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκαλίζοντας το αρχείο που διατηρώ από την περίοδο που υπήρξα αρχισυντάκτης στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκράτης» του Ηρακλείου, ο χρόνος μετράει διαφορετικά. Πρόσωπα και στιγμές πλημμυρίζουν τις αναμνήσεις.  Σκέφτηκα, ότι θα ήταν καλό να μοιραστούμε μερικές από αυτές τις φωτογραφίες, που η καθεμία μπορεί να πει πολλά, ίσως και περισσότερες από τις χίλες λέξεις που επικαλούνται οι Κινέζοι…

Αρχή με έναν άνθρωπο που έχει έλθει ξανά για να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στον ΟΦΗ. Το τι πρόσφερε ως ποδοσφαιριστής και πόσο ψηλά κράτησε τη στάθμη στα δύσκολα ως προπονητής του ΟΦΗ, είναι αναγνωρίσιμα ως δεδομένα. Τώρα, ως διευθυντής ποδοσφαίρου στην ΠΑΕ ΟΦΗ, καλείται να διευρύνει την προσφορά του, σε μια περίοδο που η αγαπημένη του ομάδα, αλλάζει σελίδα για την επαναφορά στο επίπεδο που ο ίδιος οραματίζεται πάντα και που αξίζει να είναι ο ΟΦΗ.

Ο Γιάννης Σαμαράς, ήταν ανέκαθεν ποιοτικός και βαθύτατα σκεπτόμενος άνθρωπος για το ποδόσφαιρο και μαζί είχαμε εξαιρετική επικοινωνιακή σχέση σε όλες τις περιόδους που είχε ευθύνη στον ΟΦΗ, αν και στην παρούσα δεν έχουμε πει περισσότερα από έναν γνήσιο χαιρετισμό και μια αγκαλιά χαράς για τη συνάντησή μας, τη μέρα της εκδήλωσης με τον Μιχάλη Μπούση στο “Ibis”.

Πέρα από τις συνεντεύξεις του που ήταν "50 χρόνια μπροστά", κάθε συνομιλία μαζί του, πάντα είχε αξία.

Στη φωτογραφία, απολαμβάνουμε μια από αυτές τις στιγμές. Συζήτηση μαζί, πάντα για το ποδόσφαιρο και τα μεγάλα του οράματα, δίπλα στο στέκι των παικτών του ΟΦΗ, το περίφημο «Αριγκάτο» των αδελφών Χατζέα, στο “Toast Time” που είχε ανοίξει συνεταιρικά τότε, το… alter ego του στο ποδόσφαιρο, ο Γρηγόρης Τσινός  στην οδό Καντανολέοντος. Μια μπύρα για κείνον στο χέρι , ένα ουίσκυ για τον υποφαινόμενο (στη φωτογραφία).

Ήταν μετά την εποχή που ο Γιάννης γινόταν «άφαντος», γιατί κρυβόταν τις μεταγραφικές περιόδους επειδή ήθελε να μείνει στον ΟΦΗ και να μην πάει στον Παναθηναϊκό, που τον έψαχνε παντού ακόμη και στην... Αυστραλία!

Πρωτεργάτης στο υψηλό επίπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος των εποχών Γκέραρντ στον ΟΦΗ μαζί με άλλους από το ξεκίνημα (Τσινός, Παπαβασιλείου, Ανδρεανίδης κ.ά). Ο Ολλανδός έπαιρνε συχνά τη γνώμη του σε πολλά…

Το ποιος είναι ο Γιάννης Σαμαράς φάνηκε και από διαχείριση της μεταγραφής του γιου του Γιώργου από τις Ακαδημίες του ΟΦΗ στην Ολλανδία, παρέχοντάς του τα εφόδια για την μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα και μαζί τη μόρφωση μαζί με την επιμόρφωση των πλούσιων παραστάσεων.

Δεν επιχειρούμε ανάδειξη βιογραφικών στοιχείων για τον Γιάννη Σαμαρά ή την αυταπόδεικτη σχέση του με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο ήτη δουλειά του που βλέπουμε όλοι στον Παναθηναϊκό.

Απλά αναρτούμε τη φωτογραφία μας από εκείνα τα χρόνια για να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο του και ένα εγκάρδιο «Στην Υγειά σου Γιάννη»!

-Μαζί αναρτούμε και το σχόλιο μας από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» για τη μεταμόρφωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και την ανάδειξη μετά από τέσσερα παιγνίδια στο αήττητο του πιο καθαρού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΟΦΗ.

«Ο ΟΦΗ διαθέτει πλέον καθαρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, ανθρώπους που τον καθοδηγούν με τεράστιες παραστάσεις, εμπειρία και γνώσεις και το Νίκο Παπαδόπουλο απαλλαγμένο από τις καθημερινές σκοτούρες της λειτουργίας του εν γένει συστήματος της ομάδας.

Η μεγάλη και κομβική αυτή αλλαγή φαίνεται στα παιγνίδια της ομάδας με σταθερότητα και ακόμη στις δηλώσεις μετά το παιγνίδι που κάνει πλέον ο προπονητής.

Όλες… εντός αγωνιστικού χώρου, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη με αλλότρια.

Αυτό από μόνο του αποτελεί το πρώτο και κύριο κεφάλαιο που έχει ανάγκη μια ομάδα να πάει μπροστά, κάνοντας τους παίκτες να αισθάνονται πλούσιοι σε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.

Είναι σαν κέρδη επένδυσης σε χρηματιστήριο πραγματικών αξιών!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News