ΟΦΗ

Ο αφυπνισμένος ΟΦΗ και το βλέμμα που σκοτώνει!

Είδες τι μπορεί να κάνει η ψυχολογία και το εσωτερικό κίνητρο ανάτασης μέσα σε μια ομάδα με μέταλλο, ιστορία και φίλαθλο κόσμο που την πιστεύει;

Ο ΟΦΗ είχε φλόγα έπαιξε για την υπέρβαση, όπως σχολιάσαμε πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και ανέτρεψε τα προγνωστικά, κάθε είδους. Ειδικά των στοιχηματικών εταιρειών που έπεσαν έξω οκτώ φορές παταγωδώς. Η αυτοπεποίθηση των παικτών του ΟΦΗ έδινε ρεσιτάλ στη μεγάλη πρόκληση και των ανώτερων συνθηκών που δημιουργούνται στην ομάδα και ο καθένας –μέσα ή έξω- μπορεί να αισθάνεται ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη.

Τελικά το «κάντο όπως το 2003» που είχαμε επισημάνει πριν λίγες αγωνιστικές, περίμενε τον Ολυμπιακό! Τότε είχε συμβεί με την ΑΕΚ.

-«Κάθε ανατροπή θέλει φλόγα και υπέρβαση», ήταν ο τίτλος και η ουσία του άρθρου μας πριν το παιγνίδι του ΟΦΗ απέναντι στον Ολυμπιακό. Το πιστεύαμε.

-Το είχαμε δει ότι θα συμβεί από τα πρόσωπα των παικτών που είχαμε συναντήσει μεσοβδόμαδα. Το βλέμμα τους ήταν πιο καθαρό από ποτέ. Το ίδιο και ο Νίκος Παπαδόπουλος με τον οποίο ανταλλάξαμε έναν χαιρετισμό. Η αύρα του διαισθητικά μιλούσε, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι σίγουρος, ότι το καλό είναι αμέσως μπροστά...

-Σκεπτόμουν επίσης τον διευθυντή ποδοσφαίρου να μιλά όλη την εβδομάδα με έναν έναν τους ποδοσφαιριστές. Ρωτήστε έναν οποιοδήποτε από αυτούς, να σας πουν πόσα δυνατά μυνήματα ηχούσαν μέσα του και πως ένοιωθε όταν άνοιγε την πόρτα της εξόδου, μετά από την συζήτηση με τον Γιάννη Σαμαρά. Δύσκολα το καταλαβαίνεις, αν δεν το έχει ζήσει ξανά. Κι όμως, ο υπογραφόμενος, το είχε βιώσει και τότε που το επίπεδο της ομάδας που χόρευε στην Ευρώπη, είχε εκτιναχτεί ψηλά και ανέβαζε κάθε νεοεισερχόμενο ποδοσφαιριστή. Η επανάληψη είχε συμβεί όταν ο ίδιος είχε βρεθεί στο τιμόνι – σας γράψαμε- το 2001.
Δεν πέρασε ένα παιγνίδι τώρα, που μπορούσαν να γίνουν κατανοητά και τα λόγια του πριν λίγες μέρες, που έδιναν βαρύτητα στην παρουσία των νυν ποδοσφαιριστών και την ενδυνάμωσή τους. Στην ομάδα που στηρίζεται ο ΟΦΗ για να αρχίζει πλέον να συλλέγει βαθμούς.

-Όχι, δεν παίρνουν τα μυαλά αέρα κανενός. Η νίκη είναι μεγάλη, η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών πειστική, η παρουσία του προπονητή στο πάγκο γεμάτη αλληλεπίδραση με τους παίκτες και ο φίλαθλος κόσμος γεμάτος ενέργεια να τροφοδοτεί πίστη. Το περιβάλλον διαθέτει καθαρότερο και περισσότερο εμπλουτισμένο αέρα ποδοσφαίρου.

Πειστήριο β’ ημιχρόνου! Το πόσο αφυπνισμένος ήταν ο ΟΦΗ απέναντι στον Ολυμπιακό, φάνηκε από τις φάσεις με τις οποίες του πήρε τον αέρα στο πρώτο ημίχρονο, πρώτα με την κλασική του Βουό στο ξεκίνημα και σε δυο φάσεις με τον Πλατέλα που έστελνε σήματα κινδύνου στον αντίπαλο, μέχρι που επικυρώθηκε με το γκολ του Ιβοριανού που έκρινε το παιγνίδι. Ο ΟΦΗ δεν κρίθηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο του γκολ, κρίθηκε από την υπεύθυνη στάση του να δουλέψει σοβαρά για τη νίκη, όταν ο μεγάλος του αντίπαλος, θα ένοιωθε την ήττα στο πετσί του...

-Η επικοινωνιακή συμπεριφορά του ΟΦΗ απέχει παρασάγκας από το μέσο όρο της καλύτερης άλλης (αν υπάρχει) στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον ως πρώτο δείγμα. Όταν ο ΟΦΗ βρει και την αγωνιστική και βαθμολογική του ροή, μακάρι να γίνει και ιογενής. Βλέποντας τι γίνεται αλλού και δη σε άλλες μεγάλες ομάδες της περιφέρειας, με ανακοινώσεις, «κοντούς», «ψηλούς» και λοιπά αλληλούϊα, μοιάζει με όαση.

Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ… ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ

Η συνήθεια που γίνεται αρρώστια…

Αυτή η συνήθεια που γίνεται αρρώστια, αφορά την στάση των μεγάλων ΠΑΕ απέναντι στη διαιτησία είτε παίζουν μεταξύ τους, είτε με άλλες ομάδες. Ο χτεσινός σχολιασμός του Ολυμπιακού μέσω κύκλων για την διαιτησία με τον ΟΦΗ από τον Σέζο (Κιλκίς) και του βοηθούς Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και Δημόπουλο (Φλώρινας), μάλλον την ομάδα τους βλάπτει, αφού την αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητά της. Καλά που παραδέχονται τουλάχιστον τη μισή αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν Ολυμπιακός, παραλείποντας ωστόσο τι ΟΦΗ και τι κοινό βρήκαν μπροστά τους. Τα άλλα περί «συμμορίας που διοικεί το ποδόσφαιρο», ας όψονται όλοι οι αίτιοι στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, που το καθιέρωσαν αυτό το σύστημα. Δεν είναι δίκαιος ένας τέτοιος σχολιασμός για μια καθαρή νίκη κι όταν μάλιστα οι τρύπες πήγαν σύννεφο στο πρώτο ημίχρονο.

-Αν η περίπτωση του Ποντένσε με τον Κοροβέση, ήταν κάρτα, το χρώμα της θα έπρεπε να ήταν κόκκινο και όχι κίτρινο. Καλύτερα το τίποτα!

 -Το ενδιαφέρον περί επεισοδίων έξω από το γήπεδο, πριν τον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακού ανέβηκε κατακόρυφα κυρίως από ρεπόρτερ της ΑΕΚ, μετά την ποινή με τους μείον τρεις βαθμούς. Κατανοητό, σε κάθε περίπτωση όταν ο πειθαρχικός κώδικας, λειτουργεί με αυτά τα άρθρα, που μπορούν να αποβούν «επικίνδυνα» προς περίεργες χρήσεις.

 

 

 

Σχόλια