ΟΦΗ

Μ. Μπούσης: Έβγαλε συναίσθημα, μίλησε για παραμονή, απέφυγε τις εξαγγελίες

Η συνέντευξη Τύπου του νέου προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ και των συνεργατών του...

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Μιχάλης Μπούσης μίλησε για πρώτη φορά σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου. Παράλληλα στη συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου βρέθηκε πληθος κόσμου, άνθρωποι του ποδοσφαίρου αλλά και οι φορείς του τόπου,  μίλησαν και οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να "τρέξουν" την επόμενη μέρα του συλλόγου, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Γιάννης Σαμαράς και ο Ηλίας Πουρσανίδης...

Οι ομιλητές ευχαρίστησαν τους μέτοχους που παραχώρησαν τις μετοχές τους αλλά και το προηγούμενο Δ.Σ. με τον κ. Μπούση να σημειώνει πως "οι πρώτες συζητήσεις για τον ΟΦΗ έγιναν τον περασμένο Μάιο".

"Πρώτος στόχος είναι να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία που φέτος ανεβήκαμε", είπε ο κ. Μπούσης ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν έχει στα πλάνα του νέο γήπεδο απάντησε: "Πρώτα κάνουμε την ομάδα και μετά μιλάμε για γήπεδα. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε τώρα. Πρέπει να μπουν οι βάσεις".

Επίσης ο κ. Μπούσης μίλησε για συνεργασία με τον Ερασιτέχνη και όταν ρωτήθηκε για τα χρέη που ανέλαβε η νέα διοίκηση απάντησε. "Υπάρχουν χρέη τα οποία έχω κληρονομήσει και αναλαμβάνω" προσθέτοντας στη συνέχεια ότι είναι "δουλειά δική του και της διοίκησης η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου"...

Γιάννης-Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης

Με δακρυσμένα μάτια και συναίσθημα μίλησαν τόσο οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς όσο και ο Ηλίας Πουρσανίδης... "Υπομονή και πλάνο. Θα μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, θέλουμε η ομάδα να σωθεί και να πάει και καλά αλλά με βάρος και στην Ακαδημία", είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σαμαράς, με τον Γιώργο συγκινημένος να σχολιάζει: "Είχα όνειρο μια μέρα να παίξω στο Γεντί Κουλέ. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλά και αυτό που έχω μπροστά μου είναι αγώνας".

Ο Ηλίας Πουρσανίδης από την δική του πλευρά αφού επίσης έδειξε συγκινημένος είπε ότι "υπάρχει αγάπη για την ομάδα που μας έδωσε τόσα πολλά και εσείς μας ξέρετε καλύτερα και από όσο ξέρουμε εμείς τους εαυτούς μας αφού μεγαλώσαμε εδώ".

Ο Μιχάλης Μπούσης ευχαρίστησε προσωπικά ένα-ένα τους απερχόμενους μετόχους και ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Θα προσπαθήσουμε με τους υπόλοιπους να κάνουμε τον ΟΦΗ μεγάλο όπως ήταν. Αυτή η ομάδα θα χτιστεί πάλι από την αρχή για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, γιατί οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται. Μαζί με τον Γιάννη τον Γιώργο και τον Ηλία εύχομαι να κάνουμε το καλύτερο και θέλουμε την υποστήριξη από εσάς. Θα ήθελα από όλο τον κόσμο της Κρήτης να στηρίξει την ομάδα και να πάει από το καλό το καλύτερο. Ο ΟΦΗ δεν θέλω να είναι ομάδα του Ηρακλείου αλλά της Κρήτης. Θέλω να είναι περήφανοι οι παίκτες που παίζουν στον ΟΦΗ και θα ήθελα να τους παρακαλέσω να ασχοληθούν μόνο με το παιχνίδι και να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν».

Για τις συζητήσεις και την τελική απόφαση να εμπλακεί στον ΟΦΗ: «Έχουμε έναν φίλο εγώ και ο Γιώργος και ο Γιάννης, μιλήσαμε τον Μάιο στο Σικάγο και γνωριστήκαμε. Μου είπαν τα παιδιά το όνειρο που είχαν για τον ΟΦΗ και τι ήθελαν να κάνουν στην Κρήτη. Μετά από μερικές ώρες που περάσαμε και άκουσα το όνειρό τους κοίταξα κι εγώ μερικά πράγματα και σιγά – σιγά πίστεψα αυτό το όνειρο για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ήρθα στην Κρήτη τον Ιούλιο, περπάτησα, είδα το γήπεδο. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι στην Ελλάδα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχω έρθει πάλι στην Κρήτη και την έχω αγαπήσει. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και αυτή η φωτιά που είχαν μέσα τους μπήκε και σε μένα. Ήρθα κι εγώ να ζήσω το όνειρό τους και το όνειρό σας και να το κάνουμε πραγματικότητα».

Για τον αγωνιστικό στόχο της παραμονής: «Φυσικά υπάρχει πρόγραμμα και θα είναι του Γιάννη και του Γιώργου, όμως θέλει υπομονή. Δεν είναι κάτι που θα χτιστεί και θα γίνει αμέσως. Η ομάδα όπως καταλαβαίνεται είναι πρώτη χρονιά στην πρώτη κατηγορία, πέρασαν πολλά δύσκολα πράγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο που έκανε τα πάντα για να την ανεβάσει. Ξέρω ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, με τον Νίκο και τον Γιάννη και τον Γιώργο μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη πορεία».

Αναφορικά με το πώς ονειρεύεται ο ίδιος την ομάδα τα επόμενα χρόνια, υπογράμμισε: «Το πλάνο είναι του Γιώργου και του Γιάννη, να χτίσουν την ομάδα. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που έχουν την εμπειρία και νομίζω ότι με τον λίγο καιρό που έχουν μπει στην ομάδα, μόνο που μίλησαν με τους παίκτες και έχουν προσπαθήσει για το καλύτερο, νομίζω ότι αρχίζει και φαίνεται και σε εσάς. Δεν βλέπω ότι θα αλλάξει κάτι αμέσως, αλλά σιγά – σιγά η νοοτροπία και η κουλτούρα θα αλλάξει και θα γίνει πιο σωστή και σοβαρή. Αυτό θέλουμε να είμαστε. Δεν θα κάνουμε ανακοινώσεις για βλακείες, ότι κάναμε το ένα και το άλλο. Τα έργα μας θα είναι η ανακοίνωση. Αν είμαστε σωστοί και κάνουμε το σωστό θα το ξέρετε, δεν χρειάζεται να σας το πούμε. Τα έργα μας να μιλάνε για μας. Το πώς φέρονται οι παίκτες μεταξύ τους, με τον προπονητή και την ομάδα μας, να λειτουργούν όλοι μαζί. Θα καταλάβετε τους επόμενους μήνες πώς θα είμαστε».

Ερωτηθείς, αν στο πλάνο υπάρχει η κατασκευή νέου γηπέδου επισήμανε: «Την περίμενα αυτή την ερώτηση. Όλα αυτά θα τα δούμε στο μέλλον. Για μας πρώτος στόχος είναι να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Θα χτιστούν οι βάσεις με την ομάδα και μετά θα δούμε γήπεδα και τέτοια. Πώς θα χτίσουμε γήπεδο αν δεν υπάρχει ομάδα; Πρώτα οι ακαδημίες και τα παιδιά, τι να το κάνετε ένα γήπεδο και να κάθεται άδειο. Να ξεκινήσουμε σαν να είμαστε στο νηπιαγωγείο και πρέπει να αποφοιτήσουμε».

Πως οραματίζεται τον ΟΦΗ, κι αν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει: «Όταν μίλησα με τα παιδιά έκανα αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου. Ποτέ δεν έκανα κάτι για να χάσω στη ζωή μου, πάντα ήθελα να προοδεύσω. Ποτέ δεν ήθελα να ρίξω κόσμο και να πει κάποιος ότι τον αδίκησα, πάντα ήθελα δικαιοσύνη. Όταν παίρνεις μία ομάδα δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν θέλω σε μερικά χρόνια να πω ότι έκανα λάθος. Μεγάλωσα στην Ελλάδα με τον παππού και την γιαγιά μου και γι’ αυτό τα ελληνικά μου είναι καλά. Πάντα ήθελα να προσφέρω στην Ελλάδα. Να κοιτάξω πίσω σε 3-5 χρόνια και να πω ότι αυτό που έκανα είναι ζωντανό και προχώρησε, όχι ότι έκανα μία βλακεία και γιατί το έκανα. Πολλοί μου είπαν να μην έρθω, να έρχομαι στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Εγώ δυστυχώς δεν άκουσα, θέλω να πάνε όλα καλά και να μπούμε μπροστά».

Για το αν έχει και άλλα επαγγελματικά σχέδια στην Ελλάδα: «Θα δουλέψουμε μαζί με τον Ερασιτέχνη. Δεν έχω άλλον στόχο επαγγελματικά, είναι μόνο ο ΟΦΗ. Ό, τι έρθει στο μέλλον ας έρθει. Πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά όλα τα άλλα».

Για την οικονομική κατάσταση και το άνοιγμα της ΠΑΕ: «Η ομάδα πέρασε μερικά δύσκολα και όχι μόνο στην βαθμολογία αλλά και οικονομικά. Υπάρχουν και υπήρχαν χρέη που ανέλαβα και αυτά είναι δικά μου χρέη πλέον. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Τα χρέη – χρέη και η ομάδα – ομάδα. Θα προχωρήσουμε μπροστά, τα υπόλοιπα τα έχουμε κανονίσει και θα προχωρήσουμε με την ομάδα μπροστά».

Για το ενδεχόμενο να έρχεται συχνότερα στην Ελλάδα, λόγω της ενασχόλησης με την ομάδα του Ηρακλείου: «Θα είναι μία ευκαιρία να έρχομαι περισσότερο αντί για το καλοκαίρι. Σε όλες τις επιχειρήσεις πρέπει να βάζεις άτομα εμπιστοσύνης. Δεν μου αρέσει να μπαίνω ανάμεσα. Το τιμ που έχουμε δεν χρειάζεται να τους πω εγώ τι θα κάνουν με το ποδόσφαιρο. Θα έρχομαι να βλέπω τα παιχνίδια, να διασκεδάζω και όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν την δουλειά τους όπως την ξέρουν».

Για τα συμφέροντα του ΟΦΗ: «Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτό το πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες ομάδες, μόνο εδώ πέρα. Κουμάντο κάνει ο καθένας στο σπίτι του, μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Αν κοιτάς τι κάνει ο άλλος χάνεις ώρα από τα δικά σου πράγματα. Συγκεντρωνόμαστε σε ομάδα, παίκτες και φιλάθλους μας. Δεν θέλω μόνο όλοι να λένε είμαστε ΟΦΗ, θέλω να έρχεστε να στηρίζετε τους παίκτες. Λάθη θα γίνουν, αλλά θα μάθουμε από αυτά για να μην ξαναγίνονται».

Σχόλια