Στοιχεία από τη νέα διοίκηση στον ΟΦΗ και η... θεωρία της πέτρας

Απόψεις
Στοιχεία από τη νέα διοίκηση στον ΟΦΗ και η... θεωρία της πέτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανήκει και πλέον και τυπικά με τον πλήρη έλεγχο των μετοχών στον Μιχάλη Μπούση. Στη σύνδεση του Δ.Σ. δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο από τις απερχόμενες διοικήσεις της ΠΑΕ, ή άλλο παραγοντικό ποδοσφαιρικό πρόσωπο από την Κρήτη, με εξαίρεση τον ορισμό του Μιχάλη Μυλωνάκη ως αναπληρωματικού μέλους. Εμφανές ότι θέλουν το κάτι άλλο στο περιβάλλον της ομάδας, που θα συνδέεται με τη δική τους φιλοσοφία. (Θεωρία της... πέτρας: Μην αφήσεις καμία πέτρα πάνω σε άλλη! Άλλαξε της όλες... αλλά εν προκειμένω άφησε μια αναπληρωματική στις άκρες! )

Το άλλο ξεχωριστό στοιχείο, αφορά τους Ευάγγελο και Γρηγόρη Παλυβό που είναι στην επταμελή σύνθεση και πρόκειται για στενά πρόσωπα της οικογένειας, από την πλευρά της μητέρας του κ. Μπούση, Ελένης, που υποδηλώνει πλουραλιστικά την παρουσία των Ελληνοαμερικάνων στην ηγεσία, με ότι αυτό συνεπάγεται και μένει να εκφραστεί στην πράξη αναφορικά με τη βαρύτητα που εμπεριέχει...

Τα ζητήματα του ΟΦΗ είναι καυτά (ασφαλώς χρειάζονται χρήματα) για το ζωτικό μέρος της ίδιας της ομάδας, που απαιτεί μεταγραφική ενίσχυση, αφού δεν μπορεί να υπάρξει άλλος στόχος από την ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Με τον ΟΦΗ στη φυσική του θέση, μπορούν να έχουν καλύτερο  αντίκτυπο όποια άλλα σχεδιάζουν οι νέοι ηγέτες της ΠΑΕ, όπως π.χ στον τομέα των υποδομών.

-Η απουσία του Μιχάλη Μπούση από την πρώτη πράξη του κορυφαίου οργάνου της ΠΑΕ, ήταν αισθητή στην αίθουσα, διότι οι συνεργάτες του δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να πουν περισσότερα. Λίγο μετά το διερμήνευε στην πρώτη του εμφάνιση ως υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ ο Μανόλης Βογιατζάκης, μεταφέροντας ότι είναι επιθυμία του Μιχάλη Μπούση να μιλήσει ο ίδιος στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, στη συνέντευξη τύπου που προγραμματίζεται.

Έτσι το πάντοτε δυνατό πλεονέκτημα της πρώτης μέρας, στο πεδίο των εντυπώσεων που δεν ήταν άλλο από το οικονομική και στρατηγική δέσμευση της νέας ιδιοκτησίας, παρέμεινε σε κατάσταση αναμονής. Ειδικά, όσον αφορά την προσδοκία.

 "Είμαστε κοντά τους, τους στηρίζουμε"!

Αισθητή ήταν η παρουσία της ηγεσίας του ερασιτέχνη στη συνέλευση  (Δανδάλης, Τσαμπουράκης, Σπυριδάκης) και οι τοποθετήσεις τους εστιάστηκαν ιδιαίτερα στους πρώην παίκτες του ΟΦΗ που αναδεικνύονται στο προσκήνιο της ομάδας, με νέους ρόλους. Σαμαράδες, Τσινός και Πουρσανίδης. -Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου και γενικού αρχηγού του ερασιτέχνη ΟΦΗ Νίκου Τσαμπουράκη:

«Είμαστε κοντά τους και τους στηρίζουμε με την καρδιά μας, γιατί είναι ότι καλύτερο για την ομάδα μας και ότι πιο δυνατό μετά την εικοσαετία των θριάμβων με την οικογένεια Βαρδινογιάννη». Ο "Ομιλίτης" παράγοντας αναφέρθηκε με συγκίνηση στην παρουσία του Γιάννη Σαμαρά στη νέα πραγματικότητα του ΟΦΗ, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου μας. «Το πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής και άνθρωπος είναι, το ζήσαμε όλοι τον καιρό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Είμαστε πολύ ευτυχείς που είναι ξανά στον ΟΦΗ μας, σε μια περίοδο μάλιστα που όλοι βλέπουμε τους καρπούς του έργου του από τα τμήματα ανάπτυξης στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Η παρουσία του Γιάννη Σαμαρά, πιστεύω ακράδαντα ότι αυξάνει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της νέας μέρας που έρχεται στον ΟΦΗ»! Η αναφορά του Ηλία Πουρσανίδη τις ήδη καλές σχέσεις ΠΑΕ και Ερασιτέχνη ήταν ενδεικτικές και επιβεβαίωσαν τους παραπάνω ισχυρισμούς.

(Μεγάλη συγκίνηση –που δεν κρύβεται- για μας τους πιο παλιούς, να έχεις μαζί ξανά στην καθημερινότητά σου και τον Σαμαρά και τον Τσινό στον ΟΦΗ! Και το καταλαβαίνουν σε βάθος, όσοι το έχουν ζήσει... Με  έξτρα σημασία στο "μαζί")

Κι αυτά τα άλλα...

-Απλά η Αστυνομική Διεύθυνση πρέπει να πείσει τον υφυπουργό Αθλητισμού με τα ξεχωριστά στοιχεία που στηρίζουν το «απαγορευτικό» στο να δοθεί η θύρα 6 σε μεμονωμένους φίλους του Ολυμπιακού για το παιγνίδι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», τη στιγμή που η ΠΑΕ ΟΦΗ άναψε «πράσινο» κι ενώ πήραν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ… Οι διακρίσεις, δημιουργούν έξτρα προβλήματα.

-Ελληνική διαιτησία ποδοσφαίρου ένα μάτσο χάλια σε λαμπρούς καιρούς «εξυγίανσης»! Είναι τυχαίο ότι και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης ζήτησαν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι; Εμείς το είχαμε γράψει ότι θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει και ο ΟΦΗ…

-Τι ψάχνεις να βρεις, όταν βλέπεις ότι σχεδόν ολόκληρο το βελγικό πρωτάθλημα είναι βουτηγμένο στη διαφθορά και στο «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων με πρωταγωνιστές προπονητές, μανατζαρέους και παίκτες….

Αν κατηγορήσεις «περιώνυμους» δικούς μας για «στοιχήματα» και λοιπά συναφή, θα σου πουν, ότι λειτουργούν ως Ευρωπαίοι! Η καρδιά της ΕΕ άλλωστε είναι οι Βρυξέλλες… Το φαινόμενο στο εύρος του, είναι παράγωγο της χρηματοοικονομικής δομής που έχει ακυρώσει τις δημοκρατίες και τις αξίες…

-Η τελευταία γυναίκα που εκκίνησε σε αγώνα της Φόρμουλα Ένα ήταν η Ιταλίδα Λέλα Λομπάρντι το 1976. Τα πράγματα αλλάζουν και οι γυναίκες αποκτούν από το 2019 τη δική τους Φόρμουλα Ένα με την ονομασία "W Series" και έχει την υποστήριξη αρκετών μεγάλων ονομάτων!

-Τρέξτε, ο χρόνος κυλάει γρήγορα, αν το αφήσεις. Η έκδοση κάρτα υγείας αθλητή λήγει στις 31 Δεκεμβρίου… Δεν έχει άλλη παράταση! Το έσωσε ο Βασιλειάδης και δεν το πήγε του χρόνου…

-Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εκτροχιαστεί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο δραγουμάνοι από την Ευρώπη. "Απάλευτοι" τύποι οι "μεγάλοι", τόσο όσο αναγκάζεται η UEFA (με τις βλακείες που ήδη έχει κάνει από την αρχή που έστειλε εδώ τις επιτροπείες της), να συναντιέται με τα πρώτα βιολιά των "Big4"…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News