ΟΦΗ

Ημέρα ορόσημο και 1,2 εκ. ευρώ καθαρά στα ταμεία του ΟΦΗ, όπως έχει υποσχεθεί ο Μπούσης

Έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη στο Ηράκλειο

Ημέρα ορόσημο είναι η σημερινή για την ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με την έκτακτη γενική συνέλευση να διεξάγεται στις 7 το απόγευμα στο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης "IBIS" και τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας να αγωνιά για τις εξελίξεις και το μέλλον που ανοίγεται μπροστά.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι γνωστά και προφανή… Το πρώτο θέμα αφορά την εκλογή μελών του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και το δεύτερο την αναμενομένη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με την σημείωση ότι θα κεφαλαιοποιηθούν τα ποσά που έχουν κατατεθεί νόμιμα στο ταμείο της εταιρείας σαν ταμειακές διευκολύνσεις των μετόχων.

Αυτά είναι χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί από τους μετόχους και η κεφαλαιοποίησή τους δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον ΟΦΗ, αφού οι παλιοί μέτοχοι έχοντας ήδη παραδώσει τις παλιές μετοχές τους στον Μπούση, θα κάνουν το ίδιο και με τις νέες μετοχές.

Η δεύτερη υποσημείωση για οφειλές και υποχρεώσεις σε τρίτους (π.χ. προμηθευτές) δεν στέκει οικονομικά και νομικά. Διότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο κεφαλαιοποίησης. Η σωστή διαδικασία είναι η αύξηση του κεφαλαίου και εν συνέχεια η εξόφληση των οφειλών και υποχρεώσεων προς τρίτους. Δεν υπάρχει άλλη οδός.

Όμως από σήμερα και πάντως μετά την γενική συνέλευση πρέπει να λυθούν πολλά ερωτηματικά που δημιούργησαν οι κινήσεις των μεσαζόντων (εφόσον είναι μεσάζοντες), η μη εμφάνιση του Μιχάλη Μπούση και κυρίως το ότι κανείς, ούτε μεσάζων, ούτε επενδυτής, μίλησε ή απευθύνθηκε στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Επίσης ήμερα θα απαντηθεί το γιατί ασκήθηκε τόσο μεγάλη πίεση σε παλιούς μετόχους να παραδώσουν δωρεάν τις μετοχές τους.

Επίσης αναμένονται οι εξαγγελίες για τους στόχους του επενδυτή, που πρέπει να γίνουν μέσα στο κυρίαρχο σώμα της ΠΑΕ όπως είναι η γενική συνέλευση και όχι με διαρροές.

Θα φανεί σήμερα και η νέα διοικητική ομάδα που θα οδηγήσει τον ΟΦΗ, που δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα και οι φίλαθλοι της ενδιαφέρονται πρώτα για την πορεία της στην Super League και μετά για ακαδημίες κλπ. Διαρροές και άλλες έντεχνες κουβέντες πρέπει να πάρουν τέλος από σήμερα.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση παρά μόνο μέσω διαρροών, όπως ερωτηματικά προκαλεί και η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όλα τα ερωτηματικά θα απαντηθούν με μιας από τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης με κυρίαρχη την απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 1,2 έως 1,5 εκ ευρώ, όσο υποσχέθηκε ο νέος επενδυτής. Κι αυτό το ποσό είναι εκτός των ήδη καταβληθέντων χρημάτων από τους παλιούς μετόχους, οι οποίοι ήδη έχουν παραδώσει τις μετοχές τους κι ασφαλώς το ίδιο θα κάνουν και με τις νέες. Άρα λοιπόν καθαρά μετρητά τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν μόνο στην τράπεζα, ως ορίζει ο νόμος και ο ΟΦΗ θα ανασάνει.

Να τονίσουμε ότι τα ΜΜΕ μέχρι τώρα σεβάστηκαν την προσπάθεια και την επιθυμία των φιλάθλων, όμως υπάρχουν πολλές απορίες, που ελπίζουμε ότι θα λυθούν μέσα από τη Γενική Συνέλευση ή θα αναδειχθούν τις επόμενες μέρες. Ας ελπίσουμε ότι η νέα ημέρα για τον ΟΦΗ θα είναι φωτεινή και καθαρή.

Σχόλια