Το ορόσημο, το «κεκλεισμένων» και λίγες κριτικές επισημάνσεις

Απόψεις
Το ορόσημο, το «κεκλεισμένων» και λίγες κριτικές επισημάνσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. Ημερομηνία ορόσημο στην εξελικτική διαδρομή της ΠΑΕ ΟΦΗ και του ΟΦΗ, καθώς η γενική συνέλευση γυρίζει σελίδα προς το ευοίωνο.

Μεγάλη μέρα, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε γιατί δεν θα είναι εδώ ο νέος μεγαλομέτοχος Μιχάλης Μπούσης, αλλά έρχεται λίγες μέρες μετά. Ο συγχρονισμός αφήνει ένα κενό, τουλάχιστον σε «ενεργειακή» αναγωγή…

-Διά εκπροσώπων λοιπόν η αναμονή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κρητικής ΠΑΕ κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τον νέο επενδυτή, όπως τουλάχιστον έχει διαρρεύσει ή φημολογείται από καιρό, διότι ως τώρα δεν υπήρξε η στοιχειώδης ενημέρωση και αυτό χρήζει επισήμανσης, διότι η αποστροφή στα μέσα ενημέρωσης, το μόνο που κάνει (παντού όπου συμβαίνει) είναι να προβληματίζει.

-Από το «κεκλεισμένων των… χορδών» εδώ και ενάμιση μήνα στην καθημερινότητα, στο «κεκλεισμένων των θυρών» στη γενική συνέλευση. Το πολύ «κεκλεισμένων» πάντως δημιουργεί προβλήματα… υγρασίας στον αέρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία.

-Το «κεκλεισμένων» δεν ίσχυε ποτέ επί εποχής Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ ΟΦΗ, ειδικά στις ευημερούσες περιόδους. Άρχισε να συνδέεται με την ΠΑΕ, όταν ξεκίνησαν τα σκούρα και τα πολύ αμφιλεγόμενα (σε πρόσωπα και καταστάσεις). Στις κατοπινές εποχές …

-Το επισημαίνουμε, όχι γιατί άρον άρον επιθυμούμε να ανοίξουν διάπλατα στόματα και πόρτες, αλλά γιατί η διαφάνεια αποτελεί καθαρό δείγμα, δεν γίνεται με διαρροές, από κολλητούς και φίλους και προπάντων με ρήτρες «σιωπής» διαρκείας.

-Περί διαφάνειας, είχαμε αρθρογραφήσει από την πρώτη στιγμή που έσκασε το νέο, επίσης με την μέθοδο της «διαρροής».

-Η κριτική και το σχόλιο είναι απαραίτητο παντού και πάντα, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες πριν ξεχαστούν και κάνουν περισσότερα λάθη από τα αυτονόητα συνήθη…

-Υποκλινόμαστε στην ποδοσφαιρική ιστορία και αξία του Γιάννη και του Γιώργου Σαμαρά, όπως επίσης του Ηλία Πουρσανίδη. Χρειάζεται όμως στη διοικητική ευθύνη που θα τους βαραίνει, ο κόσμος να γνωρίζει τα πλάνα και τις κατευθύνσεις τους, για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη, ειδικά σε καιρούς που η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

-Την χρειάζονται την στήριξη ως παράγοντες ουσιαστικά πλέον, για να επιτύχουν σε ένα έργο που στην Ελλάδα κάθε φορά που επιχειρήθηκε δεν είχε αίσιο τέλος από άλλους πολλούς πρώην ποδοσφαιριστές από την κεντρική σκηνή.

-Περιμένοντας και με πολύ ενδιαφέρον την επιστροφή αξιαγάπητου μας Γρηγόρη Τσινού στα καστρινά εδάφη. Με την ευχή να βρει λύση στις επαγγελματικές δεσμεύσεις που ήδη έχει και να μην καθυστερήσει. Από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς ανθρώπους της φημισμένης γενιάς του ’58!

(Μυστικοπάθεια σημαίνει «η τάση να κρατά κάποιος μυστικό αυτό που κάνει, νιώθει, σκέφτεται κλπ. σε υπερβολικό βαθμό» ή (κατ’ επέκταση) «η απόκρυψη γεγονότων ή εξελίξεων από το φως της δημοσιότητας». Βλάπτει ωστόσο όσο και το «φόρα παρτίδα» η μια κατάσταση με ανύπαρκτα «στεγανά», ως η άλλη άκρη του ίδιου νομίσματος.)

-Σε κάθε περίπτωση ολόψυχα καλή επιτυχία για τον ΟΦΗ, το ποδόσφαιρο της Κρήτης και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News