ΟΦΗ

Αντίθετοι με την παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ στο "Γεντί Κουλέ" οι αστυνομικοί

«Η Ένωσή μας θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο και θα φέρει προ των ευθυνών του οποιονδήποτε θέσει σε κίνδυνο αστυνομικό ή απλό πολίτη με αποφάσεις ή παραλείψεις του», τονίζουν μεταξύ άλλων…


Αντίθετους βρίσκει τους αστυνομικούς του Ηρακλείου η παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ στο επερχόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Με ανακοίνωση τους ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα πολιτών και αστυνομικών και εμφανίζονται αποφασισμένοι να φέρουν προ των ευθυνών τους όσους υλοποιήσουν αυτή την απόφαση…

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου αναφέρει:
«Την 18-06-2018 προς μεγάλη ικανοποίηση όλων μας είδαμε ότι με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ξεκίνησαν σε καλό δρόμο οι συζητήσεις σχετικά με την σταδιακή αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους αγωνιστικούς και εσωτερικούς χώρους των γηπέδων στα πρότυπα προηγμένων δυτικών κρατών.
Η Ένωσή μας, όπως έχει τονίσει και σε παλαιότερες ανακοινώσεις, θέλει τον αστυνομικό στον δρόμο στο πλευρό του πολίτη οι ζωές και οι περιουσίες του οποίου γίνονται καθημερινά έρμαιο εγκληματιών και όχι υπό τις υπηρεσίες και διαταγές ιδιωτικών εταιριών (Π.Α.Ε.- Κ.Α.Ε.) μέσα σε έναν χορό εκατομμυρίων να γίνεται ο τελικός αποδιοπομπαίος τράγος, στο συνηθισμένο πλέον φαινόμενο των εκτεταμένων επεισοδίων στα ελληνικά γήπεδα, στον ρόλο του δωρεάν security με απολογισμό εκατοντάδες αστυνομικούς τραυματίες και άλλους τόσους κατηγορούμενους. Φτάνει πια το φαινόμενο που την ώρα διεξαγωγής μίας αθλητικής εκδήλωσης η πόλη να ερημώνει από αστυνομία και οι εγκληματίες να αλωνίζουν.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, είδαμε να έρχονται στο φως δημοσιεύματα που μιλάνε για την παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στον επερχόμενο αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ και μάλιστα με τις ευλογίες του Υφυπουργού Αθλητισμού παρά την αρνητική εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο επικαλούμενη λόγους ασφαλείας διεξαγωγής του αγώνα.

Ελπίζουμε να είναι απλά φήμες και να επικρατήσει η λογική και η εισήγηση της αρμόδιας για την ασφάλεια Αρχής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πόλη του Ηρακλείου έχει ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν στιγμές απείρου κάλλους με δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς αλλά και απλούς πολίτες, περιουσίες κατεστραμμένες και πολίτες αγανακτισμένους με αφορμή σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών και μάλιστα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλεως. Η τοπική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στους καιρούς αυτούς τη στιγμή που δυστυχώς ο αθλητικός κόσμος δεν δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί και να διασφαλίσει ασφάλεια.

Η Ένωσή μας θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο και θα φέρει προ των ευθυνών του οποιονδήποτε θέσει σε κίνδυνο αστυνομικό ή απλό πολίτη με αποφάσεις ή παραλείψεις του».

Σχόλια