Με τον ΟΦΗ βλέπουμε ποδόσφαιρο!

Απόψεις
Με τον ΟΦΗ βλέπουμε ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέψαμε! Άλλη ενέργεια να πληκτρολογείς από το γραφείο σου, μετά από μια έντονη καλοκαιρινή ανάπαυλα, στα δρώμενα και μια σειρά πολλών νέων, που καταχωρήθηκαν «αβίαστα» στη βάση δεδομένων. Για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο φυσικά.

Ξεχωριστό γεγονός η ολική επαναφορά του ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, το θετικό του ξεκίνημα στη Νέα Σμύρνη, με μια αγωνιστική εμφάνιση που έδωσε δυναμικά το δείγμα γραφής, ότι μαζί του θα βλέπουμε ποδόσφαιρο καθώς οι παίκτες έδειξαν ότι βγάζουν την ομοιογένεια της ομάδας, με μεγάλη διάθεση διακρίσεων παίζοντας με πίστη για τη νίκη!

Στην υγεία του Νέιρα που γράφτηκε στον πίνακα των σκόρερ!

Πρεμιέρα ήταν και από την παράσταση του ΟΦΗ απέναντι τον Πανιώνιο, κρατήθηκαν πολλά καλά που λατρεύει ο φίλαθλος και φυσικά όποια λάθη ή αδυναμίες, είναι προς διόρθωση, μετά από ένα χορταστικό ματς, με χαρακτήρα "χάρμα ιδέσθαι"! Πραγματικά σκέτη όαση στην ερημιά ως τότε της πρεμιέρας.

Η φάση μάλιστα του δεύτερου γκολ του ΟΦΗ από τον Αργεντινό, περιείχε σκηνή από από αυτές που κάνουν τον κόσμο να πηγαίνει "οπωσδήποτε" στα γήπεδα. Ο τρόπος δηλαδή που ο Κουτσιανικούλης τράβηξε πάνω του δύο παίκτες και τον τροφοδότησε... σε μια από τις φάσεις που έβγαζε μάτια!

Ευτυχής στις δηλώσεις του Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για την ουσία που δεν ήταν άλλη, ότι εν γένει ο ΟΦΗ απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο που ήταν και οικοδεσπότης, εμφάνισε την εικόνα της ομάδας που οι παίκτες της είναι νικητές. Έχει γίνει πολύ δουλειά. Ο ΟΦΗ είναι το κάτι ιδιαίτερα καλό στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα και αξίζει φουλ της προσοχής μας, αλλά και του σεβασμού των κέντρων αποφάσεων.

-Μπήκαμε ήδη σε μια σεζόν-πρόκληση.

Ο ΟΦΗ έδωσε διαπιστευτήρια ότι κοιτάει ψηλά αφού το παιγνίδι του 3+1 ανήκει… δικαιωματικά σε άλλους στο κάτω μέρος του πίνακα, αυξάνοντας ωστόσο – το τελευταίο- την ανταγωνιστικότητα.

-Έχουμε δει τον Εργοτέλη να γοητεύει αγωνιστικά στα τεστ και τον Ηρόδοτο να ανασυντάσσεται ιστορικά στην Football League. Και μόλις μπροστά μας, παιγνίδια εθνικής μπάσκετ και το καθιερωμένο πλέον διεθνές τουρνουά στα Δύο Αοράκια.

-Τι άλλο καλό μπορεί να περιμένει από το πρωτάθλημα ο Έλληνας φίλαθλος, καθώς αντιλαμβάνεται εν γένει ότι αποτελεί μια συνέχεια του περυσινού, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων;

-Σίγουρα καλύτερες διαιτησίες που δεν τις είδε στα πρώτα (άλλα) παιγνίδια λες και οι διαιτητές παίρνουν χάπια που τους οδηγούν να παράγουν λάθη που πληγώνουν, λιγότερη πρεμούρα των ανταγωνιστών με τις κρίσεις των αγώνων στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και μια άλλη, επικοινωνιακή πολιτική από τους αρμόδιους εκπροσώπους των ΠΑΕ, που θα σέβεται απλά τον φίλαθλο - πολίτη.

-Για να συμβούν έστω εν μέρει αυτά, απαιτείται λιγότερη πολιτική (βλέπε κομματική) ανάμειξη στο ποδόσφαιρο, ειδικά τώρα που όλα μυρίζουν προεκλογική περίοδο.

-Αποδείχτηκε και στη νεότερη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι κάθε ανάμειξη του είδους φέρνει ανακατωσούρα και αδικίες, αφού τα κριτήρια δεν αφορούν το ποδόσφαιρο, αλλά επικεντρώνονται στα κομματικά οφέλη.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ TRANSFERMARKT.DE

«Σφιχτός» ο ΟΦΗ σε ρόστερ και ξένους παίκτες

Είναι το «φθηνότερο» των τελευταίων 13 χρόνων, το τρέχον πλέον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, βάσει των αξιών των ομάδων όπως αναδεικνύονται από την ιστοσελίδα transfermarkt.de, η οποία το κατατάσσει στην 11η θέση της σχετικής λίστας, έχοντας μάλιστα να παρουσιάσει μέσο όρο ηλικίας τα 25,3 χρόνια και 43,7% ξένους.

Πρώτος σε αξία  ο Ολυμπιακός με 73,95 εκατ. ευρώ (98,90 πέρυσι), μπροστά από τον ΠΑΟΚ (57,90 από 64,05) και την ΑΕΚ (37,70 από 36,05). Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν πέρυσι τρίτος (43,10), τώρα υποχώρησε στην τέταρτη θέση της κατάταξης με μόλις 16,98 εκατ. ευρώ.

Έπονται: Ατρόμητος - 14,00 εκατομμύρια ευρώ, Αστέρας Τρίπολης - 13,55, Πανιώνιος - 12,83, ΠΑΣ Γιάννινα - 12,20, Άρης - 11,05, Ξάνθη - 10,68, Παναιτωλικός - 10,45, ΟΦΗ - 9,90, Απόλλων Σμύρνης - 9,38, ΑΕΛ - 8,80, Λεβαδειακός - 7,93, Λαμία - 7,08.

Εύλογα αναδεικνύεται ότι ο ΟΦΗ έχει κάνει σφικτή οικονομική πολιτική στο ρόστερ του και από το γεγονός ότι είναι η ομάδα του πρωταθλήματος με τους λιγότερους (5) ξένους παίκτες.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν επιμέρους στοιχεία και αριθμοί της της νέας σεζόν:

- Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο νεανική ομάδα, παρουσιάζοντας τον πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας (22,9 χρόνια), ενώ η Λαμία το μεγαλύτερο (28), την ώρα που το ελληνικό πρωτάθλημα συνολικά έχει 25,6 χρόνια μέσο όρο.

- Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες (42) και η Λαμία με τους λιγότερους (25) στους συνολικά 490 που έχουν οι 16 ομάδες.

- Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τους περισσότερους ξένους παίκτες (19), ενώ ο ΟΦΗ εκείνη με τους λιγότερους (5) σε σύνολο 214 λεγεωνάριων, που αντιπροσωπεύουν το 43,7% της Super League.

- Πιο ακριβός παίκτης του πρωταθλήματος κοστολογείται ο Κώστας Φορτούνης με αξία 7 εκατομμύρια ευρώ.

Το όνομα του ΟΦΗ αναφέρεται ακόμη ανάμεσα σε  δύο αγώνες, Κέρκυρα-ΟΦΗ (4-1 στις 15/3/15) και Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (2-1 στις 30/3/08), είναι εκείνοι με τα πιο πολλά πέναλτι (4) τα τελευταία 20 χρόνια ιστορίας του πρωταθλήματος.

Καλή Αγωνιστική Χρονιά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News