ΟΦΗ

Ο Παπαδόπουλος πήρε ρίσκα, "έβαλε πλάτη" και χρειάζεται στήριξη...

Για όσους ξέρουν τον Νίκο Παπαδόπουλο, αυτό το ξέσπασμα στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με τον Εργοτέλη, και τα όσα είπε για «παραγοντάρες, που πάντα είναι πίσω από τον ΟΦΗ και θέλουν πάντα να ελέγχουν», δεν ήταν τυχαίο!

Εμείς γνωρίζουμε καλά πρόσωπα και πράγματα και επίσης γνωρίζουμε ποιους εννοεί! Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που με μια πενιχρή βοήθεια στην κρητική ομάδα και χωρίς να είναι στο προσκήνιο και την πρώτη γραμμή θέλουν να έχουν άποψη για όλα, και ένα παραπάνω να κάνουν κακοπροαίρετη κριτική! Πόσω μάλλον όταν αυτοί οι άνθρωποι βάζουν στο στόμα τους τον αξιόλογο προπονητή και άνθρωπο Νίκο Παπαδόπουλο! Έναν προπονητή που απέκτησε... και άλλες ιδιότητες στον πάγκο του ΟΦΗ με κίνητρο την πραγματική του αγάπη, τα πραγματικά “ομιλίτικα αισθήματα” που έχει και είναι πιο δυνατά συγκριτικά με αυτά που έχουν για την ομάδα “ομιλίτες” των... λόγων και όχι των έργων, “ομιλίτες” που δημιουργούν πολλά προβλήματα με τον τρόπο που λειτουργούν!
Όσα θα γράψουμε στη συνέχεια δεν έχουν ίχνος υπερβολής και δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει: Μετά από ενάμιση χρόνο στο “τιμόνι” της ομάδας, την οδήγησε ξανά στη Σούπερ Λίγκα! Μέσα από δυσκολίες, αλλά σαν βράχος που έπαιρνε πάνω του... τα κύματα! Γιατί ο ΟΦΗ έπρεπε να περάσει από “χίλια μύρια κύματα”, που έλεγε και ένας μεγάλος Κρητικός (Ξυλούρης).
Σε αυτό το διάστημα, τα επιτεύγματά του δεν περιορίζονται μόνο στο αγωνιστικό σκέλος.
Με δικές του εισηγήσεις και “πίεση” άλλαξε ριζικά το ΒΑΚ, τόσο αισθητικά όσο και αναφορικά με τις παροχές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και στα αποδυτήρια του “Γεντί Κουλέ”, όπου η εικόνα είναι διαφορετική. Και, όπως ξέρετε, στις ομάδες που θέλουν να λέγονται μεγάλες, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!
Αλλά ας επιστρέψουμε στα πιο βασικά, στα σπουδαία! Ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι κάτι παραπάνω από τεχνικός, καθώς τον περασμένο Γενάρη κράτησε τον ΟΦΗ όρθιο, όταν οικονομικά - ας μην κρυβόμαστε - ήταν στον γκρεμό.
Ενότητα στα αποδυτήρια, που κρατήθηκαν με 14 παίκτες, και νίκες, που έκαναν τους μετόχους να καταλάβουν για τα καλά πως έγιναν πολλά για να πάνε χαμένα!
Ακολούθησε ενίσχυση και άνοδος, σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα. Και ο τίτλος μετράει και ας είναι στη δεύτερη κατηγορία! Δεν είναι καν λεπτομέρεια...
Φέτος και πάλι θέλει να βασιστεί σε ελληνικό κορμό, ενώ πιστώνεται αρκετά άλματα σε επίπεδο οργάνωσης και ανάπτυξης.
Προσπαθεί για μια ομάδα με συνοχή και χαρακτήρα νικητή. Ήδη το δείχνει στα φιλικά, όπου “ζητάει” μέχρι το 90’ τη νίκη...

Θέληση του Νίκου Παπαδόπουλου στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού να μην ξεφύγει το μπάτζετ ενόψει Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, για τον ίδιο αυτό είναι ρίσκο, αφού μπορούσε να ζητήσει πολύ περισσότερα πράγματα. Ακόμα και το συμβόλαιο ενός έτους, για να μην επιβαρύνει την ομάδα, λέει πολλά! Τα οικονομικά δεδομένα για τον ΟΦΗ “σφίγγουν το ζωνάρι” από μόνα τους και ο Παπαδόπουλος δείχνει πόσο το σέβεται αυτό!
Η νέα χρονιά πραγματικά είναι ορόσημο για τον ΟΦΗ, που επέστρεψε εκεί που ανήκει και θέλει συσπείρωση και όχι μόνο για να βγει...

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, επέστρεψε με τον Παπαδόπουλο μπροστάρη και, μετά το δικό του μήνυμα, συμπληρώνουμε και επαυξάνουμε: Κάτω τα χέρια από τον προπονητή που “έβαλε πλάτη” στα δύσκολα και έδειξε συνάμα πως μπορεί να έχει ανάλογα καλή συνέχεια, αν στηριχτεί...

Σχόλια