Γιάννης Αναστασίου: "Ο ΟΦΗ της καρδιάς μας"!

Απόψεις
Γιάννης Αναστασίου: "Ο ΟΦΗ της καρδιάς μας"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο και η Κρήτη αποτελούν πάντα τον πιο δελεαστικό προορισμό για τους πρώην παίκτες του ΟΦΗ, ειδικά για εκείνους που έγραψαν χρυσές σελίδες με τη φανέλα της κρητικής ομάδας. Εκείνη η ατμόσφαιρα επιπέδου στα αποδυτήρια, έχει δέσει τις καρδιές τους και οι αναμνήσεις με τις ιστορίες του ΟΦΗ φωτίζουν τα πρόσωπά τους!

Έτσι συμβαίνει και με τον Γιάννη Αναστασίου που βρήκε θαυμάσια την ευκαιρία της εκπαιδευτικής παρουσίας της κόρης του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, να επιστρέψει στα εδάφη όπου δόμησε ισχυρά με την επιμονή του και τις οδηγίες του Γκέραρντ την ισχυρή ποδοσφαιρική του προσωπικότητα.

Μόνιμος κάτοικος Άμστερνταμ με την οικογένεια του, την αγαπημένη του σύζυγο (την γνωρίσαμε από τον καιρό που ο Γιάννης αγωνιζόταν στον ΟΦΗ σε μια φλογερή σχέση που είχε ξεκινήσει από την εποχή του Εθνικού) και τα δυο τους παιδιά, περιμένει τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε αναμονή για την πρόταση που του είχε γίνει από την Σουηδική Μάλμε, η οποία όμως δεν προχώρησε αφού προτιμήθηκε Γερμανός προπονητής. Το καλό είναι, ότι δόθηκε η ευκαιρία να πετάξει και να είναι μαζί μας στο αγαπημένο του νησί!

Τον απολαύσαμε σε μια εκπληκτική συνέντευξη χτες στο «Καλό Μεσημέρι» της Κρήτη TV με τον Στέλιο Ζερβό και την Ιωάννα Μαλέσκου, να εντυπωσιάζουν με τις ερωτήσεις τους και κατόπιν είχαμε μια συζήτησή μαζί, πίνοντας καφέ εσπρέσο στον «Γρηγόρη» δίπλα μας!

Ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός, ο Ανδρέας Σκέντζος ο κολλητός φίλος, ο Μαχλάς στο σπίτι του οποίου είδε την πρεμιέρα του Μουντιάλ της Ρωσίας, ο Γκέραρντ, ο Άγιαξ, ο Μοχάμεντ Ντιάρα και άλλα πολλά πρόσωπα αναφοράς, πέρασαν από την κουβέντα μας.

«Ξέρεις πόσο πολύ αγαπάμε τον ΟΦΗ όλοι οι παίκτες εκείνης της σπουδαίας φουρνιάς, με την απίστευτη ατμόσφαιρα που είχαμε αναπτύξει μεταξύ μας μέσα κι έξω από τα γήπεδα; Ο ΟΦΗ είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για όλους μας. Πριν λίγο μου έστειλε μήνυμα ο Μωμάχεντ Ντιάρα και μου έγραφε πόσο πολύ αναπολεί τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο και την παρέα εκείνη. Πάντα ήθελε να ξαναπαίξει με τον ΟΦΗ, παρότι έμεινε μόλις ένα χρόνο. Τον έχω επισκεφτεί στο Λονδίνο μερικές φορές. Ήταν λυπημένος που δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει από κοντά τον Γκέραρντ στο τελευταίο του ταξίδι, γιατί είχε μέγα πρόβλημα με τη βίζα του».

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι χαρούμενος που ο ΟΦΗ επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα και ευχήθηκε να βρεθεί ένας άνθρωπος να τον λειτουργήσει με υψηλά στάνταρντ. «Αυτό αξίζει στον ΟΦΗ. Να αξιοποιήσει τη δυναμική του. Είναι μεγάλη ομάδα. Στενοχωριέμαι να ακούω ότι οφείλονται χρήματα σε παίκτες και υπάρχει οικονομική στενότητα. Να έλθει ένας να τον αναλάβει και να τα αλλάξει όλα προς τα πάνω και να προσέχουν σαν τα μάτια τους τα γήπεδα στο Βαρδινογιάννειο γιατί εκεί πλάθετε το μέλλον της ομάδας».

Όχι δεν ήταν συνέντευξη. Ήταν μια κουβέντα συνέχεια από τα παλιά, χαρούμενοι και οι δυο που ανταμώσαμε. Τη Δευτέρα θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, αλλά πάντα οι παλμοί της καρδιάς του θα χτυπούν για τον ΟΦΗ.

«Όταν ξεκίνησα την προπονητή ο Γκέραρντ μου έλεγε. ‘Γιάννη, μείνε στο εξωτερικό, μην έλθεις στην Ελλάδα ως προπονητής’. Απορούσα γιατί ο ίδιος ήταν ξένος και ήταν προπονητής στην Ελλάδα και μου απαντούσε. ΄Στο λέω γιατί εγώ έχω την εμπειρία αυτή ακριβώς, Ξέρω’! Το κατάλαβα στην πορεία. Το πλάνο με τις ομάδες ανάπτυξης του Παναθηναϊκού με τόσα ταλέντα και με φουρνιά ακόμη καλύτερη που ερχόταν, δεν άντεξε από την πίεση του τύπου. Είχαμε ως Παναθηναϊκός ένα μπάτζετ μόλις 4,5 εκατ. ευρώ. Και είδατε μετά τι έγινε στους… λογαριασμούς της ΠΑΕ… Όλα αυτά για ένα γκολ στην Καμπάλα, όπου κανείς δεν με ρώτησε πως το δεχτήκαμε και γιατί…»

Η ζωή συνεχίζεται… Ο Γιάννης Αναστασίου θα αναπολήσει πολλά μέχρι τη Δευτέρα που θα μείνει στο Ηράκλειο… Ζωντανές εικόνες, μέρος μιας ολόκληρης ζωής…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News