Επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκ ως πρωταθλητής ο ΟΦΗ!

Ποδόσφαιρο
Επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκ ως πρωταθλητής ο ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα παιχνίδι γιορτή για το Κρητικό ποδόσφαιρο, ο ΟΦΗ επέστρεψε ως… πρωταθλητής στην Σουπερ Λιγκ αφού επικράτησε με 5-0 επί της Σπάρτης.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, σε ένα γήπεδο με 5.000 φιλάθλους ο ΟΦΗ επέστρεψε και επίσημα στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, βάζοντας έτσι τέλος στα δύσκολα χρόνια του πρόσφατου παρελθόντος.

 Η γιορτή ξεκίνησε νωρίς για τους «ασπρόμαυρους» αφού  πριν τη σέντρα το συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου με τα τραγούδια «ενενήντα χρόνια ασπρόμαυρης ζωής» και «ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει» ξεσήκωσε τον κόσμο που βρισκόταν από νωρίς στις κερκίδες του «Γεντί Κουλέ» σε μια λυτή τελετή ενώ παράλληλη χόρεψε το συγκρότημα του Λαογραφικού Όμιλου, Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 12’ ο Μάνος έφερε τον ΟΦΗ πιο… κοντά στον τίτλο. Ο Κουτσιανικούλης από αριστερά, βρήκε ωραία τον Μάνο και ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα στους "ασπρόμαυρους".

Μετά και το γκολ, ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να «ψάχνει» το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση, κάτι που πέτυχε στο 25’ με τον… συνήθη ύποπτο, Δημήτρη Μάνο να χρίζεται σκόρερ για δεύτερη φορά σε διάστημα δεκατριών λεπτών.

Η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε μπροστά στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος δίχως να το καλοσκεφτεί, επιχείρησε ένα δυνατό βολέ από το ημικύκλιο της περιοχής και σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα, αφού ο Μπακοδήμος δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει.

Ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μάνος στη καρδιά της άμυνας της Σπάρτης αστόχησε από κοντά για το 3-0 καθώς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη, ο Μάνος συνέχισε να «βομβαρδίζει» την εστία της Σπάρτης, ωστόσο σε δύο προσπάθειες μέσα σε ένα λεπτό δεν κατάφερε να πετύχει το τρίτο του τέρμα στο παιχνίδι. Αρχικά στο 50’ Ο Μάνος έπιασε δυνατή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι όμως ο τερματοφύλακας της Σπάρτης αποσόβησε τον κίνδυνο ενώ στο 51’ αστόχησε από κοντά για το 3-0.

Ότι δεν κατάφερε ο Μάνος σε αυτές τις δύο προσπάθειες, έκανε πράξη ο Βασίλης Κουτσιανικούλης περίπου δέκα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 64’ ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ, μέσα από την περιοχή με πλασέ νίκησε τον Μπακοδήμο για το 3-0.

Δύο λεπτά μετά, οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0 ενώ ο Μάνος σημείωσε παράλληλα χατ τρικ ενώ στο 70’ ο Παπαστεριανός επωφελήθηκε τη κατάληξη του σουτ του Κουτσιανικούλη και από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, πετυχαίνοντας έτσι το πέμπτο τέρμα του ΟΦΗ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος.

Ο ΟΦΗ έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά που έπρεπε να κάνει στο παιχνίδι και έτσι μέχρι τέλους δεν άλλαξε κάτι, με τους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίζουν με τη λήξη της αναμέτρησης την επιστροφή στη Σουπερ Λίγκα μετά από τρία χρόνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ(69' Πορτουλίδης), Βουό, Μάνος(71' Περογαμβράκης), Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Κοιλιάρας(74' Μονιάκης), Μπολάκης, Κουτσιανικούλης, Ποτουρίδης.

Αναπληρωματικοί: Παναγιώτου, Aργυρόπουλος, Φαζός, Μονιάκης, Ντίνας, Περογαμβράκης, Πουρτουλίδης.

Σπάρτη (Ζ. Στοΐνοβιτς): Μπακοδήμος, Καζβιρόπουλος, Κωστάκης(67' Μπέζας), Μουζακίτης, Κολτσίδας, Βοσνακίδης, Γραικός(59' Ρο'ύμπος), Τσιόφου, Σάββα, Οικονομόπουλος, Δοδοντσάκης.

Αναπληρωματικοί: Τρακάκης, Μπέζας, Ρούμπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News