Καθαρές λύσεις, χωρίς άλλα «σύνδρομα»

Απόψεις
Καθαρές λύσεις, χωρίς άλλα «σύνδρομα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ πέτυχε χάρις στη φλόγα των παικτών του, να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν υπάρχει τίποτε πιο άχαρο από το να βιώσει αυτή η ομάδα κι αυτή τη φορά, τα «σύνδρομα» που την ταλαιπώρησαν τα δυο τελευταία καλοκαίρια και πολύ περισσότερο το περυσινό.

Μεγάλα παιδιά είμαστε, όπως συνηθίζουν να λένε κάποιοι και αν επιθυμούμε να χαρακτηριστούμε σοβαροί από τις πράξεις μας, θα πρέπει να δοθούν οι λύσεις που θα εξυπηρετούν τον ΟΦΗ και όχι πρώτιστα προσωπικές «επινοήσεις».

Αλίμονο αν με την είσοδο σε ένα περιβάλλον που επιτέλους διαθέτει οικονομικά εχέγγυα και προοπτική, να μην τεθούν οικονομικές υποστηρίξεις, που θα προγραμματίσουν και την πάντα επώδυνη αντιμετώπιση των «τεράτων» που δημιουργήθηκαν στα δύο χρόνια που ο ΟΦΗ έμεινε στη Football League, δηλαδή τα χρέη και των δύο σεζόν. Ευχαριστώντας επίσης εκείνους επιλέχτηκαν ή προσφέρθηκαν για δαπανηρές δεήσεις «υπέρ υγείας τρίτων…»

Ο ΟΦΗ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δρομολογήσει την οργάνωση που του αξίζει, επιστρέφοντας στη Σούπερ Λίγκα. Οι άνθρωποι που ηγούνται της κρητικής ΠΑΕ, για τον ΟΦΗ δηλαδή… Με ενεργά ωστόσο τα «εργαλεία», που κάλυπταν μια τρύπα και άνοιγαν δυο λάκκους ταυτόχρονα από το περυσινό καλοκαίρι, τι να πεις…

Είναι η πιο απαιτητική στιγμή που οι μέτοχοι της πλειοψηφίας, πρέπει να δώσουν το πιο ευκρινές στίγμα που είναι εφικτό και θα αφορά το σταθερό περιβάλλον της ομάδας, με τις καλύτερες δυνατές λύσεις, απαλλαγμένες από «σύνδρομα» που παρήγαγαν προηγούμενες τακτικές (τους).

Αυτό το… ας βρούμε κάποιον να  «φάει» όσα περισσότερα γίνεται, δεν χαίρει καμίας (και κοινωνικής) εκτίμησης… Πέραν του ότι δεν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις, σε μια επαγγελματική ομάδα με βαρύ όνομα.

Οι επιλογές των «νεομετόχων» που πλήρωσε άλλος, του κ. Τάδε και κατόπιν του κ. Δείνα, βγάζουν συμπεράσματα, ακόμη και για αφελείς...

-Μήνυμα στο κινητό μετά από συνάντηση «δύο»: «Οι ίδιοι απαξιώνουν την ομάδα ζητώντας υπερβολικά ποσά από τον κάθε επενδυτή για να δώσουν τις μετοχές και ότι πρέπει να αναλάβουμε εμείς τα χρέη (μας στείλανε μία μελέτη και μας ζητάνε να πληρώσουμε εμείς τα χρέη 1.400), αλλά εμείς δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη, ούτε τις μετοχές θέλουν να δώσουν, για να βάλουμε  εμείς ένα εκατομμύριο που έχουμε στη διάθεση μας…»

-Ποιος είπε σε ποιόν να μην ξανασχοληθεί γιατί «οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν κουμάντο χωρίς να βάζουνε πλέον χρήματα κι  όπως καταλαβαίνετε το μέλλον το βλέπουμε πολύ σκοτεινό...»

-Τίνος δουλειά ήταν η προσέγγιση με τον Μπαταγιάννη και τι λένε γι’ αυτόν στα Τρίκαλα; Ποιος θα είναι ο επόμενος, μετά τους …προηγούμενους «σωτήρχους»;

... και λίγη εξυγίανση!

-Δηλαδή τόσο επιτυχημένη είναι η εξυγίανση και τόσο καλά πάει η διαιτησία όπως λέει συχνά η διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να μην υπάρχει εμπιστοσύνη σε κανέναν Έλληνα διαιτητή για να σφυρίξει τον τελικό του κυπέλλου; Όσοι περίμεναν χτες ελληνικό ορισμό, έμειναν με αυτό ήδη είχαμε γράψει ότι καταλήγουν σε ξένο...

-Έχουν δίκιο ή δεν έχουν όσοι θυμήθηκαν τον Κοντονή που τους όριζε μόνος του;

Πιο εύστοχοι πάντως όσοι θυμήθηκαν τις ευφυείς ατάκες του Τζώρτζογλου και βρήκαν δια αυτής της μεθόδου, ελληνική λύση: "Να σφυρίξει ο Παπαπέτρου το πρώτο ημίχρονο και ο Σιδηρόπουλος το δεύτερο, εκτός αν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τσακωθούν για το ποιος θα ξεκινήσει το ματς". Κι αν υπάρξει παράταση; "Να μπει ο Κομίνης που δεν γράφει και τίποτα σημαντικό στο φύλλο αγώνα".

-"Να παίζουν και να παίζουν και να παίζουν.... μέρα και νύχτα και νύχτα και μέρα..... να κάνουν λάθη. Άσ' τους να παίζουν..."!

(Πεπ Γκουαρδιόλα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News