default-image

Στόχος στον ΟΦΗ η αξιοποίηση του ΒΑΚ

Ποδόσφαιρο
Στόχος στον ΟΦΗ η αξιοποίηση του ΒΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επάνοδος του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα σκόρπισε χαρά και μεγάλη αναπτέρωση του ηθικού, ενώ παράλληλα δημιουργεί συγκεκριμένες ανάγκες ενόψει της παρουσίας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Οι διοικούντες και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν αρκετά «μέτωπα», με το χρόνο να πιέζει για κάποια από αυτά.

Το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο είναι ένας «θησαυρός» για την ομάδα του Ηρακλείου, καθώς λίγες ΠΑΕ στην Ελλάδα διαθέτουν ένα τέτοιο αθλητικό κέντρο. Ζητούμενο λοιπόν για τον κρητικό σύλλογο είναι να αξιοποιηθεί στο 100%, κάτι που για να συμβεί πρέπει η σημερινή κατάσταση των γηπέδων να αλλάξει άρδην.

Ήταν το πρώτο που ανέφερε ο Νίκος Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, ενώ «κυριάρχησε» και στη συζήτηση με τα επιτελικά στελέχη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Έντβιν Μπέκαμπ και Ματίας Ρέμπεν τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση, ότι εφόσον τα τμήματα υποδομής προπονούνται σ’ αυτά τα γήπεδα, θα πρέπει η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου να είναι «σύμμαχος» για την εκπαίδευση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, μόνο το πρώτο γήπεδο (ακριβώς κάτω από τα αποδυτήρια και τα γραφεία) είναι σε καλή κατάσταση και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Το 2ο γήπεδο, που δίνει τους αγώνες της η ομάδα Κ19, αλλά και το 3ο με την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα, οι υπεύθυνοι κρίνουν ότι χρειάζονται ολοκληρωτική αλλαγή χλοοτάπητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξηλωθεί ο υπάρχον, να στρωθεί η υποδομή και να γίνει νέα σπορά φυσικού χόρτου με μια ειδική διαδικασία. Από τις επαφές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με εταιρείες, προκύπτει ότι το κόστος για την παραπάνω διαδικασία αγγίζει τις 150 χιλιάδες ευρώ (μαζί με ότι χρειάζεται για την περαιτέρω συντήρηση τα επόμενα χρόνια).

Σε ότι αφορά τώρα το 4ο γήπεδο (δεξιά μετά την είσοδο στο ΒΑΚ), η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα θεωρείται η ιδανική λύση. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση, ενώ για το συγκεκριμένο γήπεδο έχουν γίνει πολλές επαφές με την Περιφέρεια Κρήτης. Η ένταξη του σε κάποιο πρόγραμμα (λόγω υψηλού κόστους) προς το παρών δεν έχει καταστεί εφικτή.

Όπως και να χει, ο χρόνος πιέζει για την σπορά που απαιτείται τουλάχιστον στα δύο γήπεδα, αφού χρειάζεται περίπου 1.5 μήνας για την ολοκλήρωση των εργασιών και οι διοικούντες ασχολούνται έντονα με αυτό το ζήτημα. Για να είναι το ΒΑΚ απολύτως λειτουργικό για τις ανάγκες της πρώτης ομάδας, της Κ19 και των τμημάτων υποδομής θα πρέπει πολύ σύντομα να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθούν ξανά άλλες λύσεις για την ακαδημία, όπως το να γίνονται οι προπονήσεις της πλειοψηφίας των τμημάτων σε κοντινά γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News