«Ανοιχτή η πόρτα της Ντορτμουντ για τον ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
«Ανοιχτή η πόρτα της Ντορτμουντ για τον ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επιτελικά στελέχη της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Έντβιν Μπέκαμπ και Ματίας Ρέμπεν επισκέφθηκαν σήμερα το σύνολο των εγκαταστάσεων του ΟΦΗ.

Το απόγευμα βρέθηκαν στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, όπου παρακολούθησαν προπονήσεις των τμημάτων υποδομής και μιλώντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV επισήμαναν ότι η πόρτα της γερμανικής ομάδας είναι ανοιχτή για τον ΟΦΗ.

Ο αθλητικός διευθυντής του τμήματος ποδοσφαιριστών νέας γενιάς της Ντόρτμουντ, Έντβιν Μπέκαμπ υπογράμμισε για τις εντυπώσεις του από τον ΟΦΗ: «Νομίζω ότι προσπαθούν να εκπαιδεύσουν σωστά τους νεαρούς παίκτες. Είναι στο ξεκίνημα και ελπίζω να γίνονται όλο και καλύτεροι, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι στον ΟΦΗ προσπαθούν. Είστε σε ένα νησί και χρειάζεστε καλό σκάουτινγκ και καλή εκπαίδευση σε όλη την περιοχή, προς όφελος της ομάδας. Μπορεί να έχουμε εκατέρωθεν επισκέψεις προπονητών. Μπορούν να μας επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν το δικό μας τρόπο εκπαίδευσης. Η πόρτα της Ντόρτμουντ είναι ανοιχτή για τον ΟΦΗ»

Από την πλευρά του ο Ματίας Ρέμπεν, οποίος διευθύνει το τμήμα κοινωνικοπαιδαγωγικής εργασίας των ακαδημιών, πρόσθεσε για την εικόνα που αποκόμισε: «Συναντηθήκαμε με τους προπονητές του ΟΦΗ και συζητήσαμε για την δουλειά μας στην Ντόρτμουντ. Μας είπαν πολλά πράγματα για το πώς λειτουργούν εδώ και είδα ότι έχουν όρεξη να κάνουν καλή δουλειά, ώστε ο ΟΦΗ να κάνει το επόμενο βήμα για την ακαδημία του. Όπως σας είπε ο Έντβιν Μπέκαμπ, η πόρτα της Ντόρτμουντ είναι ανοιχτή και επίσης μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και εκτός ποδοσφαίρου. Έχουμε σύστημα εκπαίδευσης και διαφορετικό σχολικό περιβάλλον. Μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν κάποια πράγματα και μετά θα δούμε το επόμενο βήμα».

Το σημερινό πρόγραμμα των δύο Γερμανών ήταν… γεμάτο, καθώς επισκέφθηκαν το «Γεντί Κουλέ», το ΒΑΚ και παράγοντες της ομάδες του Ηρακλείου.

Μετά το πρωινό σεμινάριο δώρισαν στο Νίκο Παπαδόπουλο μια φανέλα της Ντόρτμουντ με τις υπογραφές όλων των παικτών της, ενώ τον κάλεσαν να πάει στη Γερμανία με άλλους προπονητές του ΟΦΗ, ώστε να δουν από κοντά τον τρόπο δουλειάς στην ομάδα της Βεστφαλίας.

Ο Έντβιν Μπέκαμπ είναι προσωπικός φίλος του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Μίκαελ Σκίμπε, καθώς υπήρξε συνεργάτης του στην Γαλατάσαράι, πριν αναλάβει την Εθνική μας ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News