Υψηλού επιπέδου σεμινάριο από τα στελέχη της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο ΒΑΚ

ΟΦΗ
Υψηλού επιπέδου σεμινάριο από τα στελέχη της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο ΒΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επιτελικά στελέχη των τμημάτων υποδομής της Μπορούσια Ντόρτμουντ βρίσκονται από χθες στο Ηράκλειο, καθώς θα γίνει συζήτηση με τον ΟΦΗ για την προοπτική συνεργασίας σε αναπτυξιακό επίπεδο.

Ο λόγος για τους Ματίας Ρέμπεν και Έντβιν Μπέκαμπ, που επισκέφτηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις των Κρητικών, ενώ έγινε σεμινάριο με τους προπονητές της πρώτης ομάδας, αλλά και των τμημάτων υποδομής. 

Στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο έγινε σεμινάριο και το παρακολούθησαν ο Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, αλλά και οι προπονητές των υποδομών του ΟΦΗ.

Ο Έντβιν Μπέκαμπ, αθλητικός διευθυντής του τμήματος ποδοσφαιριστών νέας γενιάς της BVB και ο Ματίας Ρέμπεν ο οποίος διευθύνει το τμήμα κοινωνικοπαιδαγωγικής εργασίας των ακαδημιών της Μπορούσια,  για περίπου δυο ώρες ανέλυσαν σε όλο το προπονητικό επιτελείο του ΟΦΗ (τεχνικό τιμ πρώτης ομάδας και ακαδημιών), το «Γερμανικό μοντέλο» που ακολουθεί η Μπορούσια στα τμήματα υποδομής της, σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, σε προγραμματισμό, σε εκπαίδευση σε σκάουτινγκ και ότι έχει να κάνει με τη δουλειά στις μικρές ηλικίες.

Επαγγελματισμός, σωστή επιλογή παικτών, διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων, σχέση με τους γονείς, είναι μερικά από τα σημεία που έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση οι Γερμανοί, οι οποίοι απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις, του προπονητή του ΟΦΗ Νίκου Παπαδόπουλου, αλλά και των υπολοίπων προπονητών, σε ότι αφορά θέματα οργάνωσης και τεχνικής φύσεως, συνεργασίας των τμημάτων υποδομής της Ντόρτμουντ με την πρώτη ομάδα και άλλες σημαντικές πτυχές της δουλειάς που κάνει η Γερμανική ομάδα, η οποία στον τομέα αυτό είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

To σεμινάριο παρακολούθησε και ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Άγγελος Οικονόμου, ο οποίος ήταν 8 χρόνια στις υποδομές της Μπάγερν Μονάχου, γνωρίζει το Γερμανικό μοντέλο και το τρόπο που δουλεύουν τις υποδομές εκεί.

Οι προπονητές του ΟΦΗ ευχαρίστησαν τους Γερμανούς επισκέπτες, για αυτήν την εμπειρία, που τους πρόσφεραν, την οποία χαρακτήρισαν χρήσιμη και εξαιρετικά επιμορφωτική.

Η δουλειά της Ντόρτμουντ στο θέμα των υποδομών είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου και στο ΟΦΗ, θέλουν κάποιες βασικές αρχές, να τις εφαρμόσουν άμεσα, για να μπορέσουν να βελτιώσουν την δουλειά που κάνουν.

Τα στελέχη της Ντόρτμουντ είχαν ιδιαίτερη συζήτηση, με τον προπονητή του ΟΦΗ Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη δουλειά που γίνεται στον ΟΦΗ και σε επίπεδο πρώτης ομάδας , με αφορμή την επιστροφή του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική.

Χθες τους υποδέχτηκαν τα στελέχη της ΠΑΕ και ο παλιός παράγοντας της ομάδας Κώστας Ρεπανάκης, που έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία. Κατά τη χθεσινή άφιξη, αμφότεροι δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρίσκονται στο Ηράκλειο και τόνισαν ότι οι συζητήσεις το επόμενο διήμερο θα αναδείξουν τις λεπτομέρειες πιθανής συνεργασίας.

Ο κ. Edwin Boekamp, αθλητικός διευθυντής του τμήματος ποδοσφαιριστών νέας γενιάς της BVB, ανέφερε για την παρουσία του στην Κρήτη, ότι «σας ευχαριστούμε γα την πρόσκληση. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ , για να ανταλλάξουμε απόψεις, για τον τρόπο δουλειάς στις υποδομές. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, θα συζητήσουμε και θα δούμε. Θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς γίνεται εδώ στον ΟΦΗ και να πούμε και εμείς τις ιδέες μας, με βάση την εμπειρία που έχουμε, μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για την επιστροφή του, στην μεγάλη κατηγορία. Είναι μια ιστορική ομάδα στην Ελλάδα και το ξέρουμε».

Ο Matthias Röben, ο οποίος διευθύνει το τμήμα κοινωνικοπαιδαγωγικής εργασίας των ακαδημιών της Μπορούσια, υπογράμμισε  ότι «θα επισκεφθούμε την ακαδημία θα δούμε κάποια πράγματα για τον τρόπο δουλειάς και θα πούμε και εμείς τις απόψεις μας πάνω σε αυτό. Η δουλειά μας στη Γερμανία είναι υψηλού επιπέδου. Αλλά σε εμάς κάθε παίκτης πρέπει να έχει κάνει πρώτα καλή δουλειά στην υποδομή. Δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτό. Εχουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα για τους νέους παίκτες. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο στη Γερμανία».

Ο παλιός παράγοντας του ΟΦΗ Κώστας Ρεπανάκης, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της συνεργασίας με την Ντόρτμουντ, τόνισε  ότι «καλωσορίζω τους φίλους μας και τους ευχαριστώ για την παρουσία τους εδώ. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη σε θέματα υποδομών. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά και εμείς για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο το δικό τους, ωστόσο, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News